Edebiyat Sorusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Ben E olduğunu düşünüyorum fakat tam emin değilim. Bilenler yazabilir mi ?(Araştırdığımda bir sürü seçenek çıkıyor)

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    12.7 KB · Görüntüleme: 64
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
RASİM ÖZDENÖREN ERDEM BEYAZIT MAKİFİNAN türk şiir akımı arkadaşliklari bunu getirir kanka o yüzden milli edabiyat olmasi gerek

bizler tanrının yetim çocuklarıyız
Ultra Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Mehmet Akif İnan Milli Edebiyat akımının öncülerindendi. Cevap C olabilir. baktığınız zaman söylerseniz sevinirim.

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bu parçada sözü edilen şair, "Yedi Meşale" şiir akımının temsilcileri arasında yer alır. Yedi Meşale, 1960'lı yılların ortalarında Türkiye'de ortaya çıkan ve genç şairler tarafından oluşturulan bir şiir akımıdır. Yedi Meşale şairlerinin ortak özellikleri, yenilikçi dil kullanımı, dil bilincini ön plana çıkaran yapı ve anlatım teknikleridir. Bu parçada sözü edilen şairin, Yeni İstiklal gazetesinde yayımlanan şiirlerini İşaret Çocukları ve Yedi Güzel Adam adlı iki kitapta toplaması da bu şiir akımına dahil olduğunu gösterir.

NOT: Alıntıdır.

bizler tanrının yetim çocuklarıyız
Ultra Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Bu parçada sözü edilen şair, "Yedi Meşale" şiir akımının temsilcileri arasında yer alır. Yedi Meşale, 1960'lı yılların ortalarında Türkiye'de ortaya çıkan ve genç şairler tarafından oluşturulan bir şiir akımıdır. Yedi Meşale şairlerinin ortak özellikleri, yenilikçi dil kullanımı, dil bilincini ön plana çıkaran yapı ve anlatım teknikleridir. Bu parçada sözü edilen şairin, Yeni İstiklal gazetesinde yayımlanan şiirlerini İşaret Çocukları ve Yedi Güzel Adam adlı iki kitapta toplaması da bu şiir akımına dahil olduğunu gösterir.

NOT: Alıntıdır.
doğru ya. Teşekkürler. Benim kafamı karıştran Akif İnan oldu :)

Ultra Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Sözü edilen şair cahit zarifoğlu sanırım ve cahit zarifoğlu 2.yeni akımlarından yani cevap e ve ek olarak saf şiir akımının temsilcileri arasında da yer alır

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
cevap e

all i need is you
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Cevap A bence mistik şiir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...