Ekran kartı alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Merhabalar bir ekran kartı almak istiyorum ama bu hususta nelere dikkat etmem gerek? Hani uyumluluk sorunu çıkar mı veya özellikle kontrol etmem gereken durumlar var mı? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Elbette dikkat etmeniz gerek. Örneğin en basitinden işlemci darboğazı. Bu durum işlemcinizin ekran kartına yetmediği durumlarda ortaya çıkar. Başka bir örnek PSU (güç kaynagı) yetersizliğidir. Örneğin 150w çeken bir ekran kartına 300w takarsanız sistem Watt olarak yetersiz kalacagından pc kendini aniden kapatır.

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Mevcut bilgisayarınızın özelliklerini kontrol edin, anakartınız satın almak istediğiniz ekran kartını destekliyorsa, kasanızda kartın boyutu için yeterli alan varsa ve hangi işlev için istiyorsunuz, işte en çok belirtilenler. bilmen gerekiyor. ve sonra sizin yaptığınız gibi forumları ve diğer yolları arayın

K Q L A L İ Z
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
w oranına göre darboğaz yapıp yapmayacağına dikkat et ekrstra masraf açarsın

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Power supplyınızın yeterli olmasına dikkat edin, sisteminizin geri kalanının da darboğaz etmemesi lazım. onun dışında eğer bütçeniz de varsa pek dikkat edilmesi gereken bir şey olduğunu sanmıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Mining yapılıp yapılmadığı bence

Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Elbette dikkat etmeniz gerek. Örneğin en basitinden işlemci darboğazı. Bu durum işlemcinizin ekran kartına yetmediği durumlarda ortaya çıkar. Başka bir örnek PSU (güç kaynagı) yetersizliğidir. Örneğin 150w çeken bir ekran kartına 300w takarsanız sistem Watt olarak yetersiz kalacagından pc kendini aniden kapatır.
tamamdır teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :)

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
fiyatına göre performansı

Üye
4 HİZMET YILI
Merhabalar bir ekran kartı almak istiyorum ama bu hususta nelere dikkat etmem gerek? Hani uyumluluk sorunu çıkar mı veya özellikle kontrol etmem gereken durumlar var mı? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Power suply ve işlemcinizin yeterli olup olmadığını kontrol edin aksi taktirde dar boğaz yapabilir ikinci el ise mining yapılıp yapılmadığından emin olun

Üye
4 HİZMET YILI
Anakart işlemci uyumlu mu diye bakmalısın yoksa çalışmaz veya sürekli çok sorun yaşarsın

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Soğutucunun iyi olması.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Tabikide ne için alcağın önemli olan sadece oyun içinse ona göre bir seçim yapmalısın. Çok üst seviye kartların fiyatlanmasında madencilikte etkili bilindiği üzere

Üye
4 HİZMET YILI
Tercih Ettiğin Oyunların FPS Alma Durumuna Göre.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
dostum ekran kartını alırken bence guc kaynagın ıle esıt olana bak ben 2050 almıstım ama pc sureklı kapanıyordu megersem kasamın gucu yetmıyormus W olarak

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Performans olarak birbirine yakın donanımlar seçtiğin sürece uyumsuzluk gibi bi sorun olmaz.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
ekran kartını test et alırken çalışıyomu diye

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
işlemcine uygun olmasına dikkat et darboğaz olmasın fps sorunu yaşarsın tam performans çalışmaz

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
İşlemcin nedir ? Power Supply kaç watt? ona göre almalısın.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
arkadaşın dediği gibi fanlar çok önemli. bazıları yavaş çalısıyor. onlar çok ısınma sorunu yaşatıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...