HyperX Cloud 2 mi Cloud 3 mü? Dolby Atmos ve Sonar ile Hangisi Daha Mantıklı?

change my mind
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Selamlar arkadaşlar,

Yeni bir oyuncu kulaklığı almak istiyorum ama karar veremedim. Başta HyperX Cloud 3 düşünüyordum ama bazı kullanıcılar sesin az geldiğini ve uğraş gerektirdiğini yazmış. Öte yandan Cloud 2, kendi ses kartıyla gelen, tak-çalıştır bir kulaklık. Her ikisi de çok öneriliyor, kafam karıştı.

Şu an düşündüğüm detaylar şöyle:

🔹 Cloud 2

Dahili ses kartı var (USB üzerinden).

7.1 surround özelliği ile özellikle FPS oyunlarda iddialı.

Tak çalıştır, ayar gerektirmez.

Mikrofon biraz yapay olabilir ama iş görür.

🔹 Cloud 3

Daha doğal ve açık bir ses profili sunuyor.

Mikrofon kalitesi bariz daha iyi.

Ses biraz kısık gibi gelebiliyor ama Dolby Access ve SteelSeries Sonar ile açılıyor ve gelişiyor.

Yazılım kullanarak EQ ve 3D ses deneyimi almak mümkün.

💻 Yazılım Tarafında:

Dolby Atmos (Dolby Access ile): Cloud 3 ile güzel bir uyum yakalanıyor, sahne genişliği artıyor.

SteelSeries Sonar: Hem oyun hem sohbet hem medya sesi ayrı kontrol edilebiliyor, EQ detaylı, mikrofon filtreleme süper.

Cloud 2’de bu yazılımların etkisi kısıtlı, çünkü kendi ses kartını kullanıyor.

📌 Kafamı kurcalayan şeyler:

Yazılım kurcalamakla uğraşmak sorun değil ama uğraştığıma değer mi?

Cloud 3 + Dolby Access + Sonar kombinasyonu gerçekten Cloud 2’den daha iyi bir deneyim sunar mı?

Yoksa hiç bulaşmayıp direkt Cloud 2 mi almalıyım?

Cloud 3’ü alıp yazılımlarla uğraşan veya Cloud 2 kullanıp memnun kalan varsa deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim. Alternatif olarak bu fiyat bandında başka kulaklık önerileriniz de varsa açığım.

Teşekkürler şimdiden 🙏

Banlı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Sana önerebileceğim HyperX Cloud 2 harici mikrofonun var ise HyperX Cloud Corehem daha uygun fiyat hem ses kalitesi olarak eşit ama harici mikrofon gerekir.

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
HyperX Cloud II kulaklıkta kablonun plastiğin içinde herhangi bir yuva olmadan direkt çıkması sebebiyle plastik zamanla aşınabiliyor ve kırılabiliyor. Tecrübeyle sabit :) . Haricinde tabii ki yeni çıkan sürüm olan HyperX Cloud III çok daha iyi bir kulaklık. Bir defa yapacağınız yazılımsal bir ayarlama ile bence HyperX Cloud III kullanılabilir. Bu arada bilginiz olsun HyperX Cloud II'ler bir süre kendi markası altında sonrasında da Kingston tarafından satın alınıp Kingston versiyonu gibi bir sürümle çıktı. HyperX Cloud III tercihiniz olsun.

Cloud II
1751275213758.png

Cloud III
1751275400226.png

change my mind
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
HyperX Cloud II kulaklıkta kablonun plastiğin içinde herhangi bir yuva olmadan direkt çıkması sebebiyle plastik zamanla aşınabiliyor ve kırılabiliyor. Tecrübeyle sabit :) . Haricinde tabii ki yeni çıkan sürüm olan HyperX Cloud III çok daha iyi bir kulaklık. Bir defa yapacağınız yazılımsal bir ayarlama ile bence HyperX Cloud III kullanılabilir. Bu arada bilginiz olsun HyperX Cloud II'ler bir süre kendi markası altında sonrasında da Kingston tarafından satın alınıp Kingston versiyonu gibi bir sürümle çıktı. HyperX Cloud III tercihiniz olsun.

Cloud II
Ekli dosyayı görüntüle 108356

Cloud III
Ekli dosyayı görüntüle 108357
Çok değerli ve bilgilendirici bir yorum olmuş, teşekkür ederim. Özellikle Cloud II’nin kablo yapısıyla ilgili söylediğiniz şey çok önemliydi, uzun vadede can sıkabilecek bir detay gerçekten. Yazılımsal ayar kısmına da tamamen katılıyorum, ben de Cloud III alıp Dolby Access ve SteelSeries Sonar ile kullanmayı planlıyorum. Sizin gibi tecrübeli birinden bu yönde destek almak içimi daha da rahatlattı. Tekrar teşekkür ederim.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
155.png

Tüm yerli ve yabancı forumlarda Cloud 2'deki performansı cloud 3'den alamadıkları konuşuluyor, Özellikle Firma cloud 2 'den sonra hp 'ye satıldığı için insanlar yeni ürünlerde (cloud 3 wired & wireless..) bundan şikayetçi ve kaliteyi bozduklarını iddia ediyor. Şuanda Cloud 2 piyasada yok denecek kadar az ve olanlarda FUHUŞ fiyata satılıyor.

10 Gündür Cloud 3 Kablolu modeli kullanıyorum, ekstra ses kartım yada dock'ım yok , ASUS b450-m pro II anakartımın Realtek ALC S1200A ses çipinden besliyorum kulaklığı, Ve Steam Pubg oynuyorum bilirsiniz ayak sesi çok önemlidir, ayak sesiyle birlikte oyundaki gereksiz BASS' seslerini azaltmakta gerekli (aksi takdirde keleşle biri sıkarken o bass sesinden başka hiç bir şeye odaklanamazsınız.)

2 Günün Sonunda Equalizer APO ve Peace eklentisini kurarak PUBG ayak seslerine göre bir ekolayzır ayarı yaptım , şuan hem en ince ayak seslerini duyuyorum hem de keleş yada benzeri patlamalardaki bassları minumuma indirgedim. Herşey tam istediğim gibi oldu.

Kulaklılığın Artıları:
+ Kaliteli Malzeme Premium hissiyat
+ Mikrofonu Çok net ve güzel (Oyundaki arkadaşlarım mikrofonu merak edip kulaklık markasını sormuşlardı)
+ Uzun kablo ve hem 3.5mm JACK hem de USB dongle ile bilgisayara bağlayabiliyorsunuz.
+ Ses kartına yada Dock'a sahip olanlar 3.5mm jack ile bağlasın , ses kartı yada dock 'a sahip olmayanlar usb ile bağlanırsa bilgisayara kulaklığın desibel seviyesi daha yükseğe çıkacaktır.
+Müzik ve Diğer medya tüketimlerinde gayet güzel net sesler pek bir ayar yapmadan ilk takışta işinizi görür (Tabiki odyofil Değilseniz ki 3000 liraya bu beklentiye girmekte saçmalık olurdu.)
+ Pubg benzeri ayak sesi kasmalık oyunlarda ise biraz emek verip ince ayar yapmalısınız.

Kulaklılığın Eksileri:
- Kutudan çıktığı gibi pc'ye takıp oyuna girip Rekabetçi oyunlarda özellikle ayak sesi kasmak istiyorsanız ve hiç uğraşmak istemiyorsanız bu kulaklık size göre değil. Ya anlayan birine ince ayar yaptıracaksınız yada hiç bulaşmayacaksınız.
- Fiyat olarak bir tık pahalı diyebilirim (2.999 TL) ancak diğer markaların modellerine bakınca hyperx cloud 3 fiyatının hakkını veriyor.

10 günlük deneyimlerim bunlar gelecekte ekstra gözlemlediğim bir durum olursa yorumumu güncellerim.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Çok değerli ve bilgilendirici bir yorum olmuş, teşekkür ederim. Özellikle Cloud II’nin kablo yapısıyla ilgili söylediğiniz şey çok önemliydi, uzun vadede can sıkabilecek bir detay gerçekten. Yazılımsal ayar kısmına da tamamen katılıyorum, ben de Cloud III alıp Dolby Access ve SteelSeries Sonar ile kullanmayı planlıyorum. Sizin gibi tecrübeli birinden bu yönde destek almak içimi daha da rahatlattı. Tekrar teşekkür ederim.
Oynadığın oyuna göre değişmekle birlikte rekabetçi MmoFPS (pubg r6SiegeX
...vb) oyunlar için Dolby Access + Sonar yada 7.1 hiç bir işine yaramaz, bir tek sonardan kayıtlı eq ayarlarını yükleyerek denemeler yapabilirsin ama benim sana tavsiyem EQ APO üzerinden ince ayar daha kolay ve seçenek çok.

Şuan piyasada 3k bandında alabilceğin iki kulaklık (Mikrofon olarak en iyileri) var. Her iki üründe de Analog ve Dijital uyumluluk var yani hem 3.5mm analog jack , hemde usb-A ve usb-type C (Cloud 3 de var sadece type-c).

1- Hyperx cloud 3
155.png

2- Fifine AmpliGame H9 (Dahili ses kartlı)

b_fifine-ampligame-h9-1.png

Son düzenleme:
change my mind
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI

Tüm yerli ve yabancı forumlarda Cloud 2'deki performansı cloud 3'den alamadıkları konuşuluyor, Özellikle Firma cloud 2 'den sonra hp 'ye satıldığı için insanlar yeni ürünlerde (cloud 3 wired & wireless..) bundan şikayetçi ve kaliteyi bozduklarını iddia ediyor. Şuanda Cloud 2 piyasada yok denecek kadar az ve olanlarda FUHUŞ fiyata satılıyor.

10 Gündür Cloud 3 Kablolu modeli kullanıyorum, ekstra ses kartım yada dock'ım yok , ASUS b450-m pro II anakartımın Realtek ALC S1200A ses çipinden besliyorum kulaklığı, Ve Steam Pubg oynuyorum bilirsiniz ayak sesi çok önemlidir, ayak sesiyle birlikte oyundaki gereksiz BASS' seslerini azaltmakta gerekli (aksi takdirde keleşle biri sıkarken o bass sesinden başka hiç bir şeye odaklanamazsınız.)

2 Günün Sonunda Equalizer APO ve Peace eklentisini kurarak PUBG ayak seslerine göre bir ekolayzır ayarı yaptım , şuan hem en ince ayak seslerini duyuyorum hem de keleş yada benzeri patlamalardaki bassları minumuma indirgedim. Herşey tam istediğim gibi oldu.

Kulaklılığın Artıları:
+ Kaliteli Malzeme Premium hissiyat
+ Mikrofonu Çok net ve güzel (Oyundaki arkadaşlarım mikrofonu merak edip kulaklık markasını sormuşlardı)
+ Uzun kablo ve hem 3.5mm JACK hem de USB dongle ile bilgisayara bağlayabiliyorsunuz.
+ Ses kartına yada Dock'a sahip olanlar 3.5mm jack ile bağlasın , ses kartı yada dock 'a sahip olmayanlar usb ile bağlanırsa bilgisayara kulaklığın desibel seviyesi daha yükseğe çıkacaktır.
+Müzik ve Diğer medya tüketimlerinde gayet güzel net sesler pek bir ayar yapmadan ilk takışta işinizi görür (Tabiki odyofil Değilseniz ki 3000 liraya bu beklentiye girmekte saçmalık olurdu.)
+ Pubg benzeri ayak sesi kasmalık oyunlarda ise biraz emek verip ince ayar yapmalısınız.

Kulaklılığın Eksileri:
- Kutudan çıktığı gibi pc'ye takıp oyuna girip Rekabetçi oyunlarda özellikle ayak sesi kasmak istiyorsanız ve hiç uğraşmak istemiyorsanız bu kulaklık size göre değil. Ya anlayan birine ince ayar yaptıracaksınız yada hiç bulaşmayacaksınız.
- Fiyat olarak bir tık pahalı diyebilirim (2.999 TL) ancak diğer markaların modellerine bakınca hyperx cloud 3 fiyatının hakkını veriyor.

10 günlük deneyimlerim bunlar gelecekte ekstra gözlemlediğim bir durum olursa yorumumu güncellerim.

Gerçekten muazzam bir yorum olmuş, elinize sağlık. Kendi deneyiminiz üzerinden bu kadar detaylı yazmanız çok kıymetli. Özellikle ayak sesi-bass dengesi kısmına çok dikkat ediyorum ben de, CS2 oynuyorum. Equalizer APO + Peace kombinasyonunu sizden duydum, kesinlikle deneyeceğim.

Mikrofon kalitesine katılıyorum, Cloud 3 bu konuda sınıf atlamış gibi duruyor. Şu an piyasadaki fiyatlara baktığımızda da malzeme kalitesi ve ses düzeyi açısından rakiplerine göre hala mantıklı duruyor. Dediğiniz gibi biraz uğraş verince sonuç geliyor.

Güncelleme yaparsanız memnun olurum, özellikle uzun kullanımda kablo yıpranması veya konfor değişimi gibi şeyleri çok merak ediyorum. Tekrar teşekkürler, çok faydalı oldu bu yorum.