Ekran kartı performans sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
in love with AMD
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Selam arkadaşlar. Bu aralar boş zamanlarımda sistem testi yapıyorum ve daha önceki konumda olduğu gibi elimde 2 tane GTX 1660 ekran kartı var;

MSI GTX 1660 Ventus XS 6G OC
MSI GTX 1660 Gaming X 6G

Eğer detaylı olarak baktığımızda iki kartın arasındaki tek fark aralarında 30 Mhz olması.

Ventus XS 6G 1830Mhz
Gaming X 6G 1860Mhz

Olmasına rağmen Gaming X'in yaklaşık 20-25 fps değerlerinde Ventus XS'e göre düşük olması.

Çok araştırdım fakat bir sebep bulamadım. Driverlarda sıkıntı yok zaten ikisi de aynı drivera sahip. Yardımcı olursanız sevinirim. Alakasız yorumlar raporlanacaktır.

Süper Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
Bios ayarlarına baktın mı?

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Tasarımlarıyla ilgili olabilir. Gaming X'in tasarımı ısıyı yeterince iyi dağıtamıyorsa daha düşük fps almasına sebebiyet verebilir.

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
mantıken gaming x in daha performanslı olması gerekiyor. Sıcaklık değerlerine baktın mı ? Isındığından daha az fps veriyor olması muhtemel

in love with AMD
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar ısıdan bahsetmişsiniz Red Dead Redemption 2 gibi zorlayan oyunda test yaptım ve Gaming X maksimum 66 dereceyi görürken Ventus 71'di

in love with AMD
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bios ayarlarına baktın mı?
Evet. Bizzat Bios'den detaylara baktım ayarlarında sıkıntı yok overclock vb. bir şey yok.
Gaming X daha çok ısınıyor olabilir
Gaming X maksimum 66 derece oluyor.
Ventus XS maksimum 71 derece oluyor.
Tasarımlarıyla ilgili olabilir. Gaming X'in tasarımı ısıyı yeterince iyi dağıtamıyorsa daha düşük fps almasına sebebiyet verebilir.
Bunu düşündüm Linus Tech Tips'in bahsettiklerini dinledim ve okudum fakat MSI soğutma konusunda herkesi ezip geçiyor.
mantıken gaming x in daha performanslı olması gerekiyor. Sıcaklık değerlerine baktın mı ? Isındığından daha az fps veriyor olması muhtemel
Gaming X maksimum 66 oluyor.
Ventus XS maksimum 71 oluyor.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Ekran kartı karşılaştırma sitesinden baktım şimdi. Her konuda Gaming X daha iyi(Saniye başına verilen piksel vs.). Ventus'un üstün olduğu tek konu boyutunun daha küçük olması. İlginç gerçekten.

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
GTX MODELLERİNİ KULLANMANIZI TAVSİYE ETMİYORUM EN İYİSİ AMD RX MODELİ BEN KULLANIYORUM YILLARDIR AMA SİZİN TERCİHİNİZ

in love with AMD
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
GTX MODELLERİNİ KULLANMANIZI TAVSİYE ETMİYORUM EN İYİSİ AMD RX MODELİ BEN KULLANIYORUM YILLARDIR AMA SİZİN TERCİHİNİZ
Zaten bu kartları kullanmıyorum. Elimde yaklaşık olarak 8-15 arası ekran kartı var hepsini test ediyorum. Sorun çıkaranları buraya yazıyorum ki problemi çözmek veya size satın almanız konusunda tercih kolaylığı sağlamak için.

Üye
6 HİZMET YILI
gamıng x yi bi ekran kartı sıcak olması çok düşük ihtimal

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...