Ekran Kartı Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Come here and let me show you
Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Sorunumu yazmadan önce ekran kartım GTX 670 2GB

CS:GO gibi oyunları oynarken en yüksek grafiklerde çok rahat bir şekilde 60 fps alabiliyorum fakat grafikleri yükselttikten yaklaşık 2-3 dakika sonrasında ekranda ani bozulmalar olup ekran tek renk oluyor (renk dediğim ekran bi anda sapsarı oluyor veya pembe renk farketmiyor.) ve ardından ya bilgisayar kendine reset atıyor yada arkada oyunun seslerini duyuyorum bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Çoğu zaman reset tuşunu ellemediğim zaman bilgisayar kendine reset atmıyor ve çalışmaya devam ediyor. Yaklaşık yarım saat önce eski ekran kartımı (GT 9700 veya öyle bişeydi.) bilgisayara taktım ve denedim. Pek denemek denmez oyunda 10 fps aldığım için pek birşey anlamadım fakat grafikler en yüksekte iken 10-15 dk beklettim ve hiçbir şekilde çökmedi. Sonrasında tekrardan GTX 670'i taktım ve denedim 2-3 dakika içerisinde gene ekran gitti ve bilgisayar kendine reset attı. Karttan olduğuna bu yüzden biraz eminim fakat genede şüphelerim var. Driverlar falan herşey güncel nasıl düzeltebilirim çünkü yeni ekran kartı alacak kadar param yok şu anda.

Fired from Heaven✔
Seçkin Üye
5 HİZMET YILI
GTX 670 le full grafik tasımazkı saten kankam :D zorlamaya gerek yok orta seviyelerde oyna 2g ekran kartın var

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Orta seviye bile fazla o ekran kartına google dan iyice araştır bir sürü ayar var ekran kartına çok yüklenme

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
en son ne zaman format attırdın bendede oldu 970 gtx di tamir e verdigim yerdeki toplayan çocuk baglantıyı yanlış yapmış onu bi kontrol et istersen

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Knk kendini kapatmasının nedeni bilgisayarının çok ısınması olabilir o seste ekran kartının fanlarında bi sorun varsa gelir onu değiştir veya birilerine göster

Uzman Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Ekran kartının Soğutucusu ile Ekran Chipi arasında ki thermal macun kurumuş olabilir. Soğutucu radyatör ve fanlar temizlenmeli. Thermal macun yenilenmeli. Yada çok geç kaldın yüksek ısıya maruz kaldığından dolayı chipi eline aldın demektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...