Çözüldü Dizüstü bilgisayarda ekran sürekli gidip geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Merhaba, aşağıda özellikleri yazan bir laptopum var. Yazın bol bol kullandım, sıkıntı yoktu ve ardından yaz bittikten sonra kaldırdım ve kimse kullanmadı. Birkaç gün önce açayım dedim fakat laptopumun ekranı bir süre sonra art arda bir saniyeliğine siyah oluyor fakat bilgisayar kapanmıyor, ekranda sanki kırık varmış gibi çizgiler de geliyor bazen. Ne zaman olacağı belli olmuyor, ekran kaydı da atamıyorum bu arada. Bu sorundan kısa bir süreliğine de olsa kurtulmak için uyku moduna alıp tekrar açıyorum. 5-10 dakika idare ediyor fakat sonra tekrar başlıyor. Acaba daha önce bu sorunu yaşayan var mı? Çözümü nedir? Aşağıya tamirciye götür yazmayın ve bilgisayarımda virüs de yok.

RAM: 4.00 GB.
HDD: Toshiba MQ01ABF050.
Ekran kartı: Intel HD Graphics 620 & NVIDIA GeForce 920M (Laptop).
Anakart: ASUSTeK Computer ınc. X541uj.
İşlemci: Intel(R) Core(tm) i5-7200U CPU.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Yaz tatilinde yapmış olduğum stres testi sonuçları
Merhaba çok kötü az bakımlı bir laptopuma youtube da gördüğüm bir kanalın tavsiyesi üzerine bir stres testi yapıp nerelere çıkabileceğini öğrenmek istedim sonuçlar şu şekilde

GPU 1 NVİDİA GEFORCE 920M : MİN 10 FPS , MAX 12 FPS , MİN 47C ,MAX 88C ,VALUE 87C

GPU 2 İNTEL HD GRAPHİCS 620:Hep nvidia kullandı ama bunu da yazayım anlamadım :
VALUE 50C , MİN 46C , MAX 66C

CPU İNTEL CORE İ5 7200U: MİN 45C , MAX 94C GENEL OLARAK 86 94 ARASI GEZDİ VE HİÇ MAX HIZA ÇIKMADI (MAX HIZDAN 0,1 DÜŞÜK HIZDA ÇALIŞTI

Not: Stres testini ekran kartı ve işlemciye yaptım diğerlerine yapmaya zahmet edemedim ve yarım saat sürdü

Burada sadece sıcaklıklar ve fps yazıyor ben normalde ekran görüntüsü...
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
ekran karti cipseti ile alakali bi sorun diye biliyorum bende yasadim ayni sorunu laptopda, garantisi varsa aldığın yere ver belki cozulur ben verdiğimde 2-3 ay duzelmisti sonra yeniden baslamisti

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
sistemsel bi arıza değil mekanik bi arıza. laptop olduğu için hem ekran, hem ekran kartında sıkıntı olabilir işini iyi yapan bi yere göster.

broski
Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Çoğu bilgisayarcıya bu sorun ile gittiğinde sana chipset ile alakalı bir problem olduğunu söylerler,evet belki chipset ile alakalı olabilir ama bu tarz sorunların çoğu ya ekranla bilgisayarı bağlayan flex kablosunda olur yada ekran kartı var ise onun arızalanması ile olur. Bilgisayarların dönemlik bakımlarını yaptırmadığın sürece kabloyu yaptırsan veya chipseti düzelttirsen bile yine bozulur. Termal macununu yenileyip fanlarını temizlettirmeyi unutma(en az yılda 2 kez fanlarını temizlettir).

Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
büyük ihtimal sorun bataryadadır bataryayı cıkartıp şarjda oyna ekranın arasına bir sey sıkıstırmayı dene düzelebilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...