Ekran Kartı Termal Macunu Nasıl Değiştirilir? Isınma Sorunu; Çözümü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
It was all a dream.
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
:yazı:

Selamlar,Mh sakinleri bugün ki konumuzda Ekran kartı termal macunu nasıl değiştirilir bunu öğreneceğiz.Uzun süre macun yenilememek sıcaklık ve performans kayıplarına yol açabilir.

1- Ekran Kartı Üzerindeki Tüm Vidaları Çıkaralım.

Tornavida yardımı ile ekran kartımızın tüm vidalarını çıkardığımızdan emin olalım.

ekrankartı.jpg

2- Ekran Kartı Fan Kablosunu Çıkaralım.

Ekran kartı fan kabloları kırılgan oldukları için dikkat edelim.

ekran kartı fanı çıkartma.jpg

3 - Kurumuş Macunu Temizleyelim.

Pamuk saf alkol yardımı ile kurumuş macunu temizleyelim.

termal macun.jpg

4-Yeni Macunu Sıkalım.

Pirinç tanesi kadar sıkmak yeterli olacaktır.

ekran kartı termalsürme.jpg

5- Ekran Kartının Kapağını Dikkatlice Yerine Takın.

Ekran kartının kapağını ve fan kablomuzu yerine taktıktan sonra tüm vidaları yerine oturtalım sıkı olduğundan emin olalım.

ekrankartı.jpg

Ekran kartını anakarta geri takın; Pc açıldığında sıcaklık değerlerindeki farkı göreceksiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Termal macun yenileyen arkadaşlar hazır ekran kartını açmışken termal pad'leri de değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca ihtiyacı olan arkadaşlar için yararlı konu teşekkürler.
Bilmeyenler için: Eğer ekran kartınızın garantisi devam ediyorsa içini açmayın garantisi biter. :)

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Thermal paste is useless for me as I am using alienware laptop. Instead I used liquid metal as the paste between GPU/CPU and ventilator hear sink. Just to alert, you are not advised to used liquid metal unless if you know what you are doing.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Ekran kartı macunu degistiren işlemci macununuda değiştirsin tavsiyem bu

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Görselli anlatım için teşekkürler

Aklıma takılan bir soru var burda önerdiğiniz bir termal macun markası var mı acaba ?

Yüksekova
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
macunu ne fazla nede az sür bide bilmiyorsan bilgisayarcıya götür o sürsün fiyatı 10 tl , 5tl arası

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
macunu ne fazla nede az sür bide bilmiyorsan bilgisayarcıya götür o sürsün fiyatı 10 tl , 5tl arası
Mercimek tanesi kadar olacak kredi kartı gibi bir kartla a4 kağıdı inceliginde 0.5 kalınlığnında üzerine sürcen bilmeyen yoğurt gibi döker üzerine bilmeyen uzman bir kisiye yaptırsın

Yüksekova
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Mercimek tanesi kadar olacak kredi kartı gibi bir kartla a4 kağıdı inceliginde 0.5 kalınlığında üzerine sürcen bilmeyen yoğurt gibi döker üzerine bilmeyen uzman bir kisiye yaptırsın
aynen bende öyle düşünüyorum eğer fazla ısınıyorsa powerede bakın fan yanmış olabilir

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
bende dalgalı akım olduğu için yandı
Güc kaynagın ne?
Elektrik gitmesi yada bi an da güç kesilmesin dende olur mesela ekran kartın 70 derece civarında ise pc yi kapattıgin zaman birden güç düşecegi icin ekran kartını yakabilir tabi ekran kartın saglam birşey ise oyüzden ekran kartını 45 derece gibi bir dereceye düştüğünde pc yi kapatmanı öneririm bu benim önerimdir ekran kartının sağlığı icin...

Yüksekova
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Güc kaynagın ne?
Elektrik gitmesi yada bi an da güç kesilmesin dende olur mesela ekran kartın 70 derece civarında ise pc yi kapattıgin zaman birden güç düşecegi icin ekran kartını yakabilir tabi ekran kartın saglam birşey ise oyüzden ekran kartını 45 derece gibi bir dereceye düştüğünde pc yi kapatmanı öneririm bu benim önerimdir ekran kartının sağlığı icin...
onu attım yenisini aldım zaten elektrik dalgalı akım oluncada gitmiyor

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Güc kaynagın ne?
Pc yüksek akımda hdd 7200 rpm de çalıştıgı icin onada zarar verir
onu attım yenisini aldım zaten elektrik dalgalı akım oluncada gitmiyor
Pc nin bağlı oldugu prizde topraklama olması sart yoksa bir güc düşmesinde pc yi eline alırsın

Biz Her Zaman Burdaydık Zaten. Siz Geç Geldiniz
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
teşekürler biraz eski pc deyiştirme zamanı geldi 2 sene oldu ama gerekir mi acaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...