Ekran kartını çıkardım taktım ekran gelmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar kasadan ekran karını çıkardım farklı ekran kartını taktım sürekli bip sesi geldi çıkardım eskisini taktım 1 2 dakika güç kablosunu takmayı unutup çalıştırdım ekran gelmedi sonradan güç kablosunu bağladım ama bu seferde ekran gelmiyor kabloyu kontrol et gelip gelip gidiyor sorun ne olabilir

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
arkadaşlar TOZ TOZ TOZ söktügünüz parçalarin soketlerini ve baglantı uçlarını silgi ve fırça yardımıyla iyice temizleyin varsa tiner ile temizleyin yoksa kolonyada olur ( kolonyayı abartmayıp kurudğundan emin olun) bu işlemi yaptınız diye sökmediginzi parçalarin arasinada toz kaçmiş olabilir ram gibi bunlarida temizleyip sırayla takın

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ekran kartının üstündeki tozları da temizleyin. Eğer evde silgi varsa silgi ile kartın üstündeki, PCB'de yer alan tozları hafifçe silin. Silgi artıklarını da üfleeyrek silin. Ayrıca PCI Express bağlantı noktasını da silgi ile silin. PC'nin elektriğini kesip ekran kartını geri takın.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar kasadan ekran karını çıkardım farklı ekran kartını taktım sürekli bip sesi geldi çıkardım eskisini taktım 1 2 dakika güç kablosunu takmayı unutup çalıştırdım ekran gelmedi sonradan güç kablosunu bağladım ama bu seferde ekran gelmiyor kabloyu kontrol et gelip gelip gidiyor sorun ne olabilir
Önce kabloları kontrol et, sonra ramleri çıkart ve tak. İşlemcin eğer ekran kartına sahipse cihaza hiç ekran kartı takmadan çalıştır ve ekran kartı driverını temiz bir şekilde kaldır ve ekran kartını sonra tekrar tak

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
bilinçsizce ekran kartı söküp takma anakart işlemci temaslı baglantıya zarar verırsın öncelikle ekran kartı degişimi yaparken formatlaman gerekır cunku yazılımın vs vs diger lerı ekran kartını tanımlayıp ona göre çalışıyor farklı ekran kartı takmadan önce yada degiştirmeden önce dikkat etmen gereken çok şey var
Ekran kartı değişimi yaparken formatlama gerekmez, ddu ile sürücüleri kaldırır yeni ekran kartını sürücülerini kurarsın olur biter.

Soru : Söktüğün ekran kartının marka modeli neydi ? Yeni taktığın ekran kartının marka modeli nedir ? Güç kaynağının marka modeli nedir ?

Cevap : Eski ekran kartını sorunsuz çalıştırmak istiyorsan , Kasanın güç kablosunu sök - ramlerini söküp altın rengi olan pinlerin bir ucundan tutup aşağı doğru iki parmağın ile silme işlemi yapacaksın üzerindeki statik elektrik gitmiş olacak ramlerin. -Daha sonra anakartın üzerindeki bios pili çıkar 2-3 dakika bekle sonrasında yerine tak - sonrasında Eski ekran kartını yerine tak - Sonrasında kasanın güç kablosunu tak ve kasanı normal olarak çalıştır görüntü gelecektir. Yeni ekran kartın ile ilgili problemleri anlayabilmek için yukarıdaki "Soru :" cevaplaman gerekiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...