Ekran kartının overclock olduğu nasıl anlaşılır ve zararlı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, ekran kartımın OC olup olmadığını nereden anlayabilirim ve OC olmasının bir zararı var mı? Varsa bunu geri almak mümkün mü?

Griffin Premium
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
MSI Afterburner ile çalışma frekansını öğrenebilirsin. Çoğu yeni ekran kartı fabrika çıkışlı ufak bir miktar da olsa OC ile geliyor. Kart ısınmıyorsa herhangi bir zararı yok.

• Konuyu başlatan
  • Admin
Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
MSI Afterburner ile çalışma frekansını öğrenebilirsin. Çoğu yeni ekran kartı fabrika çıkışlı ufak bir miktar da olsa OC ile geliyor. Kart ısınmıyorsa herhangi bir zararı yok.
o program bende var. Cpu ve Gpu değerlerini görmek için bakıyorum. Pek ısınmıyor sorun yokta, frekans falan nasıl oluyor. Nasıl anlayabilirim OC olduğunu ?

Griffin Premium
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Ekran kartının sitesinden stok frekans değerlerine bak. Sonra da MSI Afterburner kullanarak kendi değerlerine bak. Eğer stok değerlerden yüksekse OC yapılmış demektir.

Süper Üye
7 HİZMET YILI
Ekran kartı modelin neyse ona göre fabrika çıkışlı OC'la geliyor yeni kartlar fakat şunu söylemeyelim Overclock her zaman yararlı değildir ve risk taşır. Birkaç FPS artırılacak diye ekran kartınızı kullanılmaz hale sokmaya değmez bence.(Riski)

Bu konu hakkında internette oldukça geniş yazılar var araştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Gerekli yazılımları kullanarak OC yapmak mümkündür. Ancak yeni nesil ekran kartları OC'u yapılmış şekilde geliyor bildiğim kadarıyla her kart için geçerli olmayabilir.

• Konuyu başlatan
  • Admin
Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Gerekli yazılımları kullanarak OC yapmak mümkündür. Ancak yeni nesil ekran kartları OC'u yapılmış şekilde geliyor bildiğim kadarıyla her kart için geçerli olmayabilir.
Sistemi alırken OC seçenekli ekran kartları vardı. Ama ben OC olmayan Rx 570 PULSE ITX seçmiştim. OC var mı yok mu anlayamadım yani. Zararlı olacağını düşündüğüm için geri almak istiyorum; varsa eğer.

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Sistemi alırken OC seçenekli ekran kartları vardı. Ama ben OC olmayan Rx 570 PULSE ITX seçmiştim. OC var mı yok mu anlayamadım yani. Zararlı olacağını düşündüğüm için geri almak istiyorum; varsa eğer.
Olması lazım diye biliyorum ama gene araştırmak lazım tabiki. Gerekli araştırmaları yapıp o şekilde ekran kartlarını doğru yoldan almak iyi bir tercih olabilir.

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
11 HİZMET YILI
Ekran kartını ikinci el mi aldınız ?

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
11 HİZMET YILI
@PeachCat sıfır aldıysan endişe etmeni gerektirecek bir durum yok. Fabrika çıkışlı o.c li olsa bile test edilmeden gönderilmiyor zaten. Zarar verilmeyecek şekilde sınırlı o.c yapılmış olabilir, hiçbir zararı yoktur endişe etmenize gerek yok.

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
@PeachCat sıfır aldıysan endişe etmeni gerektirecek bir durum yok. Fabrika çıkışlı o.c li olsa bile test edilmeden gönderilmiyor zaten. Zarar verilmeyecek şekilde sınırlı o.c yapılmış olabilir, hiçbir zararı yoktur endişe etmenize gerek yok.
Anladım hocam, teşekkür ederim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...