- Admin
o program bende var. Cpu ve Gpu değerlerini görmek için bakıyorum. Pek ısınmıyor sorun yokta, frekans falan nasıl oluyor. Nasıl anlayabilirim OC olduğunu ?MSI Afterburner ile çalışma frekansını öğrenebilirsin. Çoğu yeni ekran kartı fabrika çıkışlı ufak bir miktar da olsa OC ile geliyor. Kart ısınmıyorsa herhangi bir zararı yok.
Bakacam, ilgin için teşekkür ederimEkran kartının sitesinden stok frekans değerlerine bak. Sonra da MSI Afterburner kullanarak kendi değerlerine bak. Eğer stok değerlerden yüksekse OC yapılmış demektir.
Sistemi alırken OC seçenekli ekran kartları vardı. Ama ben OC olmayan Rx 570 PULSE ITX seçmiştim. OC var mı yok mu anlayamadım yani. Zararlı olacağını düşündüğüm için geri almak istiyorum; varsa eğer.Gerekli yazılımları kullanarak OC yapmak mümkündür. Ancak yeni nesil ekran kartları OC'u yapılmış şekilde geliyor bildiğim kadarıyla her kart için geçerli olmayabilir.
Olması lazım diye biliyorum ama gene araştırmak lazım tabiki. Gerekli araştırmaları yapıp o şekilde ekran kartlarını doğru yoldan almak iyi bir tercih olabilir.Sistemi alırken OC seçenekli ekran kartları vardı. Ama ben OC olmayan Rx 570 PULSE ITX seçmiştim. OC var mı yok mu anlayamadım yani. Zararlı olacağını düşündüğüm için geri almak istiyorum; varsa eğer.
Hayır hocam, sıfır aldım. //Sapphire RX 570 PULSE ITX 8 GB 256 bit GDDR5Ekran kartını ikinci el mi aldınız ?
Anladım hocam, teşekkür ederim@PeachCat sıfır aldıysan endişe etmeni gerektirecek bir durum yok. Fabrika çıkışlı o.c li olsa bile test edilmeden gönderilmiyor zaten. Zarar verilmeyecek şekilde sınırlı o.c yapılmış olabilir, hiçbir zararı yoktur endişe etmenize gerek yok.