En Eski Windows İşletim Sistemleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Windows ilk kez 20 Kasım 1985 tarihinde satışa çıkarılmıştır.

Windows kısaca Microsoft firmasının üretmiş olduğu işletim sistemine verilen isimdir. Kullanışlı grafik ara yüzler, görsel iletiler kullanır. Programları çalıştırmak, komut vermek gibi işlemler yapılabilen, hızlı işlem gerçekleştirebilme kolaylığı sağlamaktadır.

Toplum içerisindeki en büyük özelliği kolay öğrenilebilmesidir. Bu kolaylık sayesinde en çok kullanılan sistem olmuştur. Windows´un şu ana kadar birçok sürümleri çıkarılmıştır. Bunlar sırasıyla;

Windows 1.0 | 20 Kasım 1985

windows-1.0.png

Microsoft'un ilk Windows sürümüdür. Satış bakımından pek başarılı olamamış ve yeterli görülmemiş. Bu sürümle ilk kez Paint gibi önemli programlar kullanılabilmiştir.

Windows 2.0 | Kasım 1987

windows-2.0.png

Windows 1.0 üzerine geliştirildi ve bu sürümle birlikte Word ve Excel programları kullanılabilmiştir.

Windows 3.0 | 22 Mayıs 1990

windows-3.0.png

Bilgisayar oyunlarının işletim sisteminde ilk kez çıktığı sürüm olmuştur. Bundan önceki sürümlerle kıyaslandığı zaman çok büyük bir başarı elde etmiş ve kullanıcıların arasında beğeni kazanmıştır. Satış olaraktan diğer sürümlere göre başarılıdır.

Windows 95 | 24 Ağustos 1995

windows-95.png

Yapılan ilk 32 bit Windows sürümüdür. Başlat menüsü ve Internet Explorer özelliği eklenmiştir. Bu sayede kullanıcılar aşırı kolaylık sağlamış ve tercih etmişlerdir. Adının 95 olmasının nedeni de çıktığı yılı temsil etmektedir.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Windows 1.0 1985 yılında çıkmıştı sanırım ama Xp de eski tabi en eski 1.0 diye biliyorum ama en kaliteli si kali linux

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...