Enigma ve Turing Makinesi Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba, bugün Enigma makinesinden bahsedeceğim. 2. Dünya savaşı sırasında Nazi Almanya'sı tarafından kullanılan bir şifreleme makinesidir, o zamanın şartları ile Almanların askerlerine bomba koordinatları ve ajanlarına gizli bilgi aktardığı bir makinedir.

enigma-makinesi.jpg

Enigma Makinesi

Peki nasıl kırıldı bu makine?
Alanında uzman kişilerce ilk başta Polonya'ya gönderilen örnek makine üzerinde çalışmalar yapılmasına rağmen kırılamadı ve şifreler çözülemedi. Son olarak İngiltere'ye yollanan ve usta Matematikçi aynı zamanda bilgisayar biliminin kurucusu olarak kabul edilen Alan Turing, Polonyalıların da çalışmalarından yararlanarak ilk manuel yapay zeka manuel bir bilgisayar olan Turing Makinesini yaptı. Çok büyük olan bu makine belirli şifreleri kırmak için Matematik ve bobinlerden yararlanarak oluşturuldu. Sonunda şifreler çözülerek büyük bir katliamın önüne geçildi ve Alan Turing resmen bilgisayar alanında bir başyapıt çıkararak teknolojinin öncülerinden biri oldu.

turing-makinesi.jpg

Turing Makinesi

Kimdir bu Alan Mathison Turing?
Kendisi 23 Haziran 1912 doğumlu bir deha matematikçidir. Aynı zamanda ilgi alanlarında Kriptolog ve bilgisayar bilimi bulunmuştur. Şu an kullandığımız bilgisayarların ve yapay zekanın kurucu öncüsü olarak bilinir.

6176371a45d2a0a1041bd581.jpg

Alan Mathison Turing

Moderatörün son düzenlenenleri:
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
Ah şu dönemlerde yaşamak vardı canlı canlı :D

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Bu makinayı kıran adam şuan bizim zamanımızda yaşasaydı çok güzel oyun hileleri yapardı belkide kim bilir memory hacker admini olabilirdi 🤣

Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Lisedeyken tarihten çok çekmiştim hocalar senin gibi anlasalardı tarihten belki de nefret etmezdim.

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Lisedeyken tarihten çok çekmiştim hocalar senin gibi anlasalardı tarihten belki de nefret etmezdim.
Tarih bende bu sene çok çektim kpss hazırlanırken, önemli olan her şeyi değil de önemli şeyleri olay örgüsüne bağlayarak anlatmak keşke buna müsait bir eğitim sistemimiz olsa :(

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
Apple firmasının logosunun sırrı ve anlamı ise, Alan Turing’in ölürken bıraktığı ısırılmış elmadan esinlenmiştir.

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba, bugün Enigma makinesinden bahsedeceğim. 2. Dünya savaşı sırasında Nazi Almanya'sı tarafından kullanılan bir şifreleme makinesidir, o zamanın şartları ile Almanların askerlerine bomba koordinatları ve ajanlarına gizli bilgi aktardığı bir makinedir.

Ekli dosyayı görüntüle 80449

Enigma Makinesi

Peki nasıl kırıldı bu makine?
Alanında uzman kişilerce ilk başta Polonya'ya gönderilen örnek makine üzerinde çalışmalar yapılmasına rağmen kırılamadı ve şifreler çözülemedi. Son olarak İngiltere'ye yollanan ve usta Matematikçi aynı zamanda bilgisayar biliminin kurucusu olarak kabul edilen Alan Turing, Polonyalıların da çalışmalarından yararlanarak ilk manuel yapay zeka manuel bir bilgisayar olan Turing Makinesini yaptı. Çok büyük olan bu makine belirli şifreleri kırmak için Matematik ve bobinlerden yararlanarak oluşturuldu. Sonunda şifreler çözülerek büyük bir katliamın önüne geçildi ve Alan Turing resmen bilgisayar alanında bir başyapıt çıkararak teknolojinin öncülerinden biri oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 80450

Turing Makinesi

Kimdir bu Alan Mathison Turing?
Kendisi 23 Haziran 1912 doğumlu bir deha matematikçidir. Aynı zamanda ilgi alanlarında Kriptolog ve bilgisayar bilimi bulunmuştur. Şu an kullandığımız bilgisayarların ve yapay zekanın kurucu öncüsü olarak bilinir.

Ekli dosyayı görüntüle 80451

Alan Mathison Turing
Kültürlendim be zeki hissettim kendimi :D

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Bu Turing mimarisi de buradan geliyor demekki. Çok iyi bir alet ya zamanına göre.

Her oyun MEMORY HACKERSI tadacaktır
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
kültürüm arttı pwakda

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Ellerine sağlık hocam faydalı içerik olmuş 2. dünyta savaşı dönemleri cok ilgimi cekiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...