Erteleme hastalığı nasıl çözülür?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
✔ Verified User
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Aslında hastalık değil programsızlık bi kişinin kendi hedefi ve programı varsa uyar yani herşey kendi elinde biz sadece kendimizi kandırıyoruz

Disiplin zor iştir ama mutlaka bir insanın hayatında olması lazımdır. Yoksa o hayatı dilediği gibi verimli geçiremez ve ziyan olur gider.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Ama Bi süre sonra pişman oluyorsun diyosun keşke telefon oynamasaydım tv izlemeseydim dersime calışsaydım daha iyi yerlerde olurdum diyorsun

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Bu hastalığı yenmenin tek yolu o işi yaparken zevk almanızı sağlayacak aktivitelerde bulunmak bence. Atıyorum ders çalışırken müzik dinlemek gibi. Veya kitap okurken arkaya yağmur sesi açmak gibi. :)

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
aynısı bendede var . herhangi bir iş için bile böyle . ödev , proje , buluşma varsa hep erteliyorum

Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
yemin ederim 1 haftadır tıraş olacağım üşeniyorum bilgisyar çok etkiliyor beni

Wowww
Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Olayların ciddiyetini kavramayınca oluyor genelde. Ya kestiremiyoruz sonuçlarını yada fazla umursamaz oluyoruz. Eğer birşeyleri gerçek manada tamamlamak istiyorsan bu halinden vazgeçmen gerekiyor yoksa ileriki yaşlarında daha fazla problem yaşayacaksın

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
son günü ertelemeyi geçtim diğer günler bile erteliyorum

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Aklınıza gelen tek bir şeyi, çok basit bir eylem bile olabilir bu, geldiği anda yaparak zincirleme bir şekilde yenilebilecek bir hastalık.

Atıyorum durup durduk yerde odanın dağınık olduğunu mu fark ettin, fark ettiğin anda topla. Bunun gibi 2-3 eylemden sonra alışkanlık haline geliyor zaten, ertelememe konusunda takıntılı hale bile gelebilirsiniz hatta.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
O bende de var gerçekten hastalık.Benim de üniversitede 1 yılıma mal oldu sonra giderim diyip okulda derslere gitmemek ne sabah ne akşam 1 seneme mal oldu bitirince herkesin sevindiğini görüp kendinizin 1 senenizin daha olduğunu hatırlamak yaşamayın bence bu durumu

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
bu konudan hasta olduğumu anladım :D ama cok zevkli yatığımı toplasam aksam yine bozulcak

Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Ama Bi süre sonra pişman oluyorsun diyosun keşke telefon oynamasaydım tv izlemeseydim dersime calışsaydım daha iyi yerlerde olurdum diyorsun

No fookin fighting
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
aynısı çok oluyor bende de gerçekten kötü sonra ah salk kafam diyip duruyorum bazen. :thonkie:

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
erteleme hastalığı,bende de var,her zaman erteliyorum ve sonra başarısız oluyorum :( düzenli uykum olduğunda genelde ertelemiyorum ama sabahlarsam sürekli her işimi erteliyorum :D

İnsanların senin sesiyle dalga geçmesini umursama
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Tam erteleme değilde üşengeçlik bendeki ya

stay high
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bende de erteleme olayı var bide başladığım bir işi bitirmeden duramıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...