Eternal Sunshine of the Spotless Mind İnceleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
MV5BMTY4NzcwODg3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTEwOTMyMw@@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

:yazı:

Bu film, insan ilişkileri hakkında felsefi ve düşündürücü bir hikayeye sahip. Michel Gondry'nin yönettiği film, Charlie Kaufman tarafından yazıldı ve başrolde Jim Carrey ve Kate Winslet yer alıyor.

Film, Joel ve Clementine isimli iki karakterin ilişkisine odaklanıyor. Ancak, ilişkileri sona erdikten sonra Joel, Clementine'in tüm hatıralarını silmeye karar verir ve sonrasında Clementine de aynısını yapar. Ancak, Joel, hafızasındaki Clementine'i ve ilişkilerini unutmaya çalışırken, onları yeniden hatırlamaya başlar ve unutmanın yanıltıcı doğasına karşı savaşmaya karar verir.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, sadece aşk hakkında bir film değil, aynı zamanda hafıza, kimlik ve kayıp hakkında derin bir düşünce sunuyor. Film, düşüncelerimizin ve hatıralarımızın bizim kimliğimizin bir parçası olduğunu ve onları kaybedersek kendimizi nasıl kaybedeceğimizi gösteriyor. Bu nedenle, filmdeki mesajlar, izleyiciyi düşünmeye ve kendi hayatlarındaki hatıralarının ve ilişkilerinin önemini sorgulamaya teşvik ediyor.

Ayrıca, filmin görsel efektleri de oldukça etkileyici. Gondry, filmin hayal dünyasını ve gerçek dünyasını birbirine karıştıran ustaca bir iş çıkarmış. Özellikle, Joel'in hafızasında gezindiği sahneler, birbirine geçişleri ve görsel efektleriyle göz alıcı bir şekilde sunulmuş.

Sonuç olarak, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, sıradışı bir aşk hikayesi sunuyor ve insan hafızasının önemine dair önemli bir mesaj veriyor. Jim Carrey ve Kate Winslet'in harika performansları ve Michel Gondry'nin yönetmenlik becerileri, filmi unutulmaz kılıyor. Eğer henüz izlemediyseniz, bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

IMDB Puanı: 8,3/10
:resim:
eternal_sunshine_of_the_spotless_mind.jpg

eternal-sunshine.jpg

MV5BMTk3MDAwMzcyOF5BMl5BanBnXkFtZTcwOTg5ODMyMw@@._V1_.jpg

:video:

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Eternal Sunshine of the Spotless Mind benim de favori filmlerimden biri hikayesi oldukça orijinal ve etkileyici film gerçek ve hayal dünyasını birbirine karıştırarak anlatıyor ve bu da hikayeyi daha da ilginç hale getiriyor ayrıca filmin mesajları da oldukça güçlü hafıza ve hatıralarımızın önemini vurgulaması beni derinden etkiledi ayrıca Jim Carrey ve Kate Winslet'in harika performansları da filmi daha da unutulmaz kılıyor bu filmi izlemediyseniz kesinlikle öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Filmi izlerken eski kız arkadaşımla yaşadıklarım gözümün önünden geçmişti bir süre hata yaptığımı bile düşünmüştüm vakti olan mutlaka izlemeli

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Benim bayağı hoşuma gitmişti. Kafa dağıtacak derken, komedi falan değil. Filmin başı ile sonu arasındaki ilişki "Aaa" dedirtip duruyor.

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
MV5BMTY4NzcwODg3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTEwOTMyMw@@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

:yazı:

Bu film, insan ilişkileri hakkında felsefi ve düşündürücü bir hikayeye sahip. Michel Gondry'nin yönettiği film, Charlie Kaufman tarafından yazıldı ve başrolde Jim Carrey ve Kate Winslet yer alıyor.

Film, Joel ve Clementine isimli iki karakterin ilişkisine odaklanıyor. Ancak, ilişkileri sona erdikten sonra Joel, Clementine'in tüm hatıralarını silmeye karar verir ve sonrasında Clementine de aynısını yapar. Ancak, Joel, hafızasındaki Clementine'i ve ilişkilerini unutmaya çalışırken, onları yeniden hatırlamaya başlar ve unutmanın yanıltıcı doğasına karşı savaşmaya karar verir.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, sadece aşk hakkında bir film değil, aynı zamanda hafıza, kimlik ve kayıp hakkında derin bir düşünce sunuyor. Film, düşüncelerimizin ve hatıralarımızın bizim kimliğimizin bir parçası olduğunu ve onları kaybedersek kendimizi nasıl kaybedeceğimizi gösteriyor. Bu nedenle, filmdeki mesajlar, izleyiciyi düşünmeye ve kendi hayatlarındaki hatıralarının ve ilişkilerinin önemini sorgulamaya teşvik ediyor.

Ayrıca, filmin görsel efektleri de oldukça etkileyici. Gondry, filmin hayal dünyasını ve gerçek dünyasını birbirine karıştıran ustaca bir iş çıkarmış. Özellikle, Joel'in hafızasında gezindiği sahneler, birbirine geçişleri ve görsel efektleriyle göz alıcı bir şekilde sunulmuş.

Sonuç olarak, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, sıradışı bir aşk hikayesi sunuyor ve insan hafızasının önemine dair önemli bir mesaj veriyor. Jim Carrey ve Kate Winslet'in harika performansları ve Michel Gondry'nin yönetmenlik becerileri, filmi unutulmaz kılıyor. Eğer henüz izlemediyseniz, bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

IMDB Puanı: 8,3/10
:resim:
eternal_sunshine_of_the_spotless_mind.jpg

eternal-sunshine.jpg

MV5BMTk3MDAwMzcyOF5BMl5BanBnXkFtZTcwOTg5ODMyMw@@._V1_.jpg

:video:

Abi izlenmesi gereken flimlerden biri diye düşünüyorum bence güzel bi flim fragmanı bile hoş çok uzun deil 2 saatinizi ayırıp izlemenizi öneririm bende inceleme tatlı olmuş.

Reaper
Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Tamamen katılıyorum! "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", hafıza, kimlik ve kayıp gibi derin konuları keşfeden bir başyapıt. Jim Carrey ve Kate Winslet'in performansları olağanüstü ve Michel Gondry'nin yönetmenlik becerileri de harika. Görsel efektler de etkileyici, özellikle Joel'in anıları arasında gezindiği sahnelerde. Bu film kesinlikle izlemeye değer.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Eski ama etkileyici bir o kadar da gerçekten benzer ilişkileri yaşayan insanları anlatıyor film. Aşık olurken karşıdaki insanı olduğu gibi kabulleniyoruz ancak ilişkinin ilerleyen evrelerinde nedense karşımızdakini şekillendirmeye çalışıyoruz , oysaki onu öyle kabul ederek istemiştik ilişkiyi.

Aşk kör ediyor insanı , aşk azalmaya başlayınca da kafamızdaki kalıba koymak istiyoruz karşıdaki insanı.

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Filmin senaryosu, karmaşık ve zekice yazılmıştır ve karakterlerin duygusal gelişimleriyle doludur. Jim Carrey ve Kate Winslet'in performansları da oldukça etkileyicidir ve karakterlerinin yoğun duygularını başarılı bir şekilde yansıtırlar.

Üye
2 HİZMET YILI
i watched a long time ago and it was a experience back then. i'm going to watch it again now, to see how it feels.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
güzel filimme benziyor ama beni sarmadı fragmanını izlemiştim

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
İşlediği konu itibariyle film beni oldukça etkiledi. Bir iki karakterin niye var olduğunu anlamasam da oyunculukları çok beğendim. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...