Evcil hayvan bakmak için ne kadar bütçeye ihtiyacım var?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
İyi günler evcil hayvan bakmak istiyorum bunun için aylik bakimi için ayirmam gereken butce veteriner ile ilgili ne yapmam gerektigi tarzında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

Uzman Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
Aklında ne gibi hayvanlar var kedi olabilir ama tırmalar köpek al en iyisi golden sadıktır

𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
İyi günler evcil hayvan bakmak istiyorum bunun için aylik bakimi için ayirmam gereken butce veteriner ile ilgili ne yapmam gerektigi tarzında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
Dostum eğer kedi alacaksın ilk ay 4-5 Bin arası gidiyor sonraki aylar bu 1-2 ye düşüyor çünkü tüyleri dökülmesin diye pahalı mamalardan yemeleri gerek. Sorumluluğunu alabileceksen ve maddi durumun varsa sahiplen.

Seçkin Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
kedi bakımı kolay dostum kedi tarağı-şampuan-kum-mama alırsın daha masraf olmaz sana ancak köpek sıkıntı tuvalete felan alıştırması var ve köpek çok yiyor köpek sıkıntı dostum

Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Hayvanın yıllık aşılarını aksatmaman gerekli. Mama konusu sana kalmış fakat en ucuz mamalardan almamanı tavsiye ederim. Biraz paraya kıyıp hayvana en azından kaliteli şeyler yedir. En azından sık sık hasta olmaz. Onun dışında kilosunu düzenli takip et zaten veterinere götürdüğün zamanlar kilosu hakkında da konuşursun veterinerle.

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bakacağın hayvanın türüne, cinsine bağlı. Ben kıedi bakıyorum 3 ayda bir toplamda 1000-1500 tl gibi bi mama ve kum masrafı oluyor. Alacağın hayvan aşılıyssa bi sıkıntı yok sadece bu olacaktır ama aşılarını sen yaptıracaksan ve çip vb şeyleri yapacaksan ilk ay toplam 2000'e kadar çıkabilir sonrasında 300-600 tl arası bi masrafın olur.

Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Kedi ve köpek arasında gidip geliyordum ama köpek sahiplenmeyi düşünüyorum artık. HerkesE yorumları için teşekkür ederim, aylık 2000bin civarı ayirabilirdim yorumları görünce rahatladım. Ayın sonunda bakamayıp sokağa bırakan insanlardan olmak istemiyordum şimdi kendime daha çok güveniyorum.

my faith is as much as god believes in m
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
ben kedi evde köpek bahçede beslenir taraftarıyım evde kedi beslemek istiyorsanda mastafı cok uygun mama alıcam die kediyi rahatsız ettik veterinerin onerdigi mamalar cok pahalıya geliyor üstüne 2 ayda bir görütüyorum binlerce lira gidiyor bn durumdan razıyım ama saglam bütçe gidiyor haberin olsun

Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Evcil hayvan bakması her yiğidin harcı degil maalesef
hangi hayvan olduguna baglı hayvan belirtmemişsin

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
eğer maddi durumun iyi değilse ve para kazanma gibi bir şey söz konusu değilse girme hem hayvana yazık hem ailene

𐰘𐰃𐰏𐱅
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
çok büyük bir sorumluluk istiyor paradan önce gerçekten bu sorumluluğu alabileceğinden emin olmalısın

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
knk kedi fazla ister iyi bakmak istersen
  • Kediler Çok Tüy Dökerler. Bir kediye sahip olmanın birçok avantajına rağmen, bazı dezavantajları da vardır. ...
  • Evden kaçabilirler. ...
  • Tırmalayabilir veya Isırabilirler. ...
  • Eşyalara zarar verebilirler. ...
  • Onlar Doğuştan Avcıdır. ...
  • Maliyetliler. ...
  • Seçiciler. ...
  • Yalnız kalmanıza izin vermeyebilirler.
  • aşıları ve daha fazlası yaş maması mamaları

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
nasıl bı canlıya bakacagını bılemedıgım ıcın o yuzden bısı dıyemıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Kedi iyidir aga evde beslersin tertemiz yıkarsın mamasını verirsin olur biter ama köpek çok uğraştırır

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum ev kedisi cinsinde besliyeceksen çip,aşı vesaire sini yaptırman lazım bunlara kafadan 1000 tl gidiyor artı olarak kum,tırmalama tahtası,kafes,kedi kumu,kedi kumu kabı falan alacaksın bunlarda etti mi sana 1500 tl daha yapar sana 3000 tl ye kadar bir masraf çıkarsın ilk başta ,sonra diğer aylar normal harcamaya dönersin ayrıca ek takviye vitamin alman gerekli buda 100 tl gibi bir şey tutar.Ama o kadarda gerekli bur şey değil hayvan güçten düşerse kullanırsın

günde 1 kilo mama yiyor benim sıpa ama her zaman mama vermiyorum 2 haftalık mama yetiyor sende 2 haftalık mama alırsan iyi olur yaş mamada vermen lazım sürekli mama dayarsan bu seferde yemez

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
hayatında hiç hayvan bakmadıysan tavsiyem balık ve kuşla başlaman he ben memeli istiyorum diyorsan kedi sahiplenebilirsin bakımı daha kolaydır köpeğe göre

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
hangi hayvanı besleyeceğine bağlı ancak aşısı ve gıdaları 2000-3000 gibi tutar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...