Evcil hayvan bakmak için ne kadar bütçeye ihtiyacım var?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Kedime haftalık 500 bayılıyorum rutin olarak extraları oluyor aylık 3 bin gidiyor

Ultra Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
kendime evde 2 kere köpek besledim. çok fazla uğraş istiyor. maması, tuvaleti, aşısı, gezdirmesi vb.. ilk ay falan aşıları için 3-4K gider sonraki zamanlar kaliteli mama olacağı için en az 900TL - 1000TL gider. yani sana aylık 1000TL falan masraf çıkar büyük ihtimal

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
sadece para değil ilgi vermen gerekiyor hayvanına ama düşük bütçen varsa muhabbet kuşu kedi gibi hayvanarı besleyebilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
hocam mamasından tut aşısında kadar değişiyor kedi ya da köpek olması durumunda, kedinin aşı fiyatları daha pahalı yanlış hatırlamıyorsam 2k gibi bir fiyatı vardı onun dışında her mamayı beğenmeme durumları var onun içinde biraz bütçe lazım. benm kendi köpeğimin aşısı 600-800 arası bir şeydi mama olarakta kuzu etli mama alıyorduk

Üye
3 HİZMET YILI
Evcil hayvanların kaçmasını veya tek başına sokağa çıkmasını önlemek yanında, hayvanını güneşten ve yağmurdan korumak sahibinin görevidir. Böylece kavgalardan, koşuşturmacalardan, zehirlenmelerden ve istenmeyen yavrulardan kaçınmış oluyoruz.

Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Hocam hangi evcil hayvan olduğuna bağlı

Üye
3 HİZMET YILI
Her hayvanın ve yaş grubunun (köpek yavrusu, yetişkin ve yaşlı yemi) özelliklerine saygı duyarak daima kaliteli bir yem sunun. Ve her zaman temiz, tatlı su sağlayın.

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
British Shorthair bir kedim var, aylık ve yıllık bazda aşılarını yaptırıyorum ilk aldığımda kuduz aşısı, iç dış parazit, çeşitli enfeksiyonel durumlara karşı antibiyotikler felan 2000-3000 tl tuttu veteriner masrafları ama bu ilk anda beslediğin durumda geçerli sonraları aşı masrafları azalıyor. 300-400 tl bandına iniyor sadece iç ve dış parazit masrafları kalıyor yalnız hayvan hastalandığında sürekli veterinerin kapısını çalacaksın, çeşitli bakımlarını yaptıracaksın gene kafadan en az 3000 tl bir gideri var bu durumda hayvan bakacaksan bütçesine katlanacaksın.

Üye
3 HİZMET YILI
Bir köpek yavrusu istemediğinizde kısırlaştırma her zaman tavsiye edilir. Bununla aşırı nüfus, terk edilme, rahim hastalıkları, neoplazmalar (kanser), prostat hastalıkları, saldırganlık ve bölge işaretlemekten kaçınıyoruz.

Ultra Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
bende kuş var 100 tl bile degil bakımı

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
kedim var eğer kedi düşünüyorsan hemen anlatayım ilk ay 2 3K arası gözden çıkartman gerek daha sonra düşüyor ama öyle çok değil max 1K düşer düzgün yetiştireceksen eğer maddi durumun varsa ve bakmayı göze alabiliyorsan ve en önemlisi bazen beklemediğin anda bir şey oluyor ör:ameliyat olması gerekiyor maalesef ameliyatlar çok pahalı 15K'ya kadar çıkıyor yani göze alabileceksen al ama bakamayacaksan almanı tavsiye etmem. başına bir şey gelince ve eğer maddi sıkıntıdan karşılayamamışsan kendini aşırı suçlu hissediyorsun ben yaşadım ((((

Ultra Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
hocam ilk ay masrafı cok olur

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
kedi bakmak için düzenli mama ve kum masrafın var..kullandığın kaliteye göre değişiyor tabiki ama çok uygun fiyatlıları da mevcut.bir defalık bir kısırlaştıma masrafın var.yıllık karma aşısı var..ben evde beslediğim için aylık parazitlerini yapmıyorum..yani ayda 200-500 lira arası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...