Excalibur G770 laptop da Apex Legends oynarken ısınıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Excalibur G770 oyun bilgisayarım var. Intel i5 11400H işlemci, 8 GB RAM, GTX 1650 ekran kartı var. Apex Legends oyununa girince çok fazla ısınıyor. Önerebileceğiniz sistem ayarları var mı? Bilgisayarın ısınmasını nasıl önlerim?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Undervolt yapabilirsin işlemciye de her laptopta olur mu bilemiyorum. Ben 2 hafta önce Excalibur g900 aldım gerçekten pişmanlık. Excalibur serisinde çok can sıkıcı bir ısınma problemi var ve hal böyle olunca da oyunlarda segmentine göre düşük kalıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Undervolt yapabilirsin işlemciye de her laptopta olur mu bilemiyorum. Ben 2 hafta önce Excalibur g900 aldım gerçekten pişmanlık. Excalibur serisinde çok can sıkıcı bir ısınma problemi var ve hal böyle olunca da oyunlarda segmentine göre düşük kalıyor.

Deneyeceğim ama bilgisayarda sorun çıkartırmı garantisini bozmuyordur umarım excalibur alacagıma keşke masaüstü dizseydim

sistemi zorlayan oyunlardan bence normal

çok aşırı zorluyor ısınmasını geçtim fan sesi çok rahatsız edici

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Kardeşim 11400H çok ısınan bir işlemci. Termal macun yenile. Bir de oyun fark etmeksizin soğutucu kullansan faydana olur.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bilgisayarında virüs olabilir veya sıvı soğutucun da bir sorun olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Sistemi ne kadar yorar ve zorlasa o oyun ısındırır bana kalıesa sil perfomans ve ömrü azaltmaması için

Ben Yenilmemeyi Temsil Ederim
Seçkin Üye
Ödüller
6
4 HİZMET YILI
Excalibur G770 oyun bilgisayarım var. Intel i5 11400H işlemci, 8 GB RAM, GTX 1650 ekran kartı var. Apex Legends oyununa girince çok fazla ısınıyor. Önerebileceğiniz sistem ayarları var mı? Bilgisayarın ısınmasını nasıl önlerim?

laptoptur hocam ısınır bir çözüm bulmanız sadece ek soğutu almak olur.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI

Oyun bilgisayarınızın ısınması, oyun oynarken normaldir ve çoğu oyun bilgisayarında görülebilir. Ancak, ısınmanın çok fazla olması, bilgisayarınızın performansını ve ömrünü olumsuz etkileyebilir. Aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:
  1. Oyun sırasında bilgisayarınızın havalandırmasını iyileştirin. Bu, daha iyi bir havalandırma sistemi kurulumu, daha fazla hava girişi ve çıkışı sağlayan daha büyük fanlar, veya bilgisayarınızın fanlarını temizleme gibi seçenekleri içerebilir.
  2. Bilgisayarınızın fan hızını otomatik olarak artırmak için bir fan kontrol yazılımı kullanın. Bu yazılım, bilgisayarınızın sıcaklığını izler ve fan hızını otomatik olarak artırır veya azaltır.
  3. Bilgisayarınızın ekran kartının sıcaklığını düşürmek için oyun ayarlarını düşürün. Özellikle, ekran kartınızın çözünürlük ve görüntü kalitesini düşürün. Bu, ekran kartının daha az çalışmasına ve dolayısıyla daha az ısınmasına neden olacaktır.
  4. Bilgisayarınızın işlemcisini ve ekran kartınızı soğutucu bir bileşen ile soğutun. Bu, bilgisayarınızın performansını iyileştirebilir ve aynı zamanda ısınmasını azaltabilir.
  5. Bilgisayarınızı düzenli olarak temizleyin. Bilgisayarınızın içinde toplanan toz ve kir, fanları tıkatarak bilgisayarın ısınmasına neden olabilir. Bilgisayarınızın fanlarını ve havalandırma deliklerini temizleyin ve toz filtresini değiştirin.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bütçeniz var ise laptop soğutucusu almanızı öneririm. En kalitesizi bile 3-4 derece etkiliyor. Kalitelisinden alırsanız farkı görürsünüz.

Onaylı Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI

ısınması normal ama nvidia falan indirip optimizasyon yapabilirsin belki geçer

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...