Fazla Isınan CPU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
İşlemcimidir bilmem ama elimi fanın önüne attığım zaman sıcak hava geliyor ve kasa da normalden daha sıcak ssd değiştirmek için servise vermiştim fanın kırık olduğunu söylediler değiştirdim değiştirmeden önce sorun yoktu ama şimdi daha sıcak. Sıcaklığı ölçebileceğim bir program ve İntel Core i5 7500 3.40GHz işlemciye önerebileceğiniz güzel bir soğutucu varmı?
ve değiştirdikleri soğutucunun ne olduğunu bilmiyorum içini hiç açmadım sadece değiştirdik dediler ve öyle parça çalma falan filan da olduğunu düşünmüyorum zira tanıdık var.

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
hocam i3 almayın cenabet yani insanı tedirgin ediyo + terletiyo odayı ya

FOR THE HORDE
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
hocam fan sorunu bende de vardi benimkini tum yollari kapanmis acinca duzeldi ayriyeten sicaklik vs bu uygulamalarla bakabilirsin. Core Temp ve CPUID-CPUZ

Isse Kun
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
NZXT CAM programı ile işlemci sıcaklığını görebilirsin. Ek olarak malum havalar ısındı bu nedenle kasanın içerisinde ki hava akışı çok önemli bir durum. Örneğin kasanın önünde 3 arkasında 1 adet fan var. Öndeki 3 adet fan kasanın içerisine soğuk havayı verir iken arkada ki fan sıcak havayı dışarı atmaktadır. İşlemci fanından gelen sıcak havada bundan kaynaklıdır. Yani işlemcide ki ısıyı fan yolu ile kasanın içine yollar diğer fan ile kasanın dışına geçişini sağlamaktadır. Ayrıca ne kadarlık bir sistem kullanıyorsun veya koşulların neler bilmiyorum. Kasa içi temizliği önemli fanlarda eğer biriken toz katmanları var ise yeterli hava akışı sağlamayacaktır, işlemcinin termal macunu da artık işlevini yitirmiş olabilir.

Sana tavsiyem kasandaki hava akışını sağlayabilmek için fan sayısını kasan imkan veriyorsa çoğaltman olacak
Eğer hiç yapmadıysan güzel bir temizlik yapmak olacak
İşlemci alındığından bu yana bakımı yapılmadıysa Thermal macun yenilemesi olacak.
Takılan stock fan nasıl bilmiyorum belki yeterli soğutmayı sağlayamıyor olabilir. Taktıkları fana bakıp araştırma yaparak eğer yeterli gelmiyorsa düzgün bir stock fan alman olacak

Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Eğerki kasaysa anakartın da arkasına fan koy ben öyle yaptım yazın 2 kat ısınıyor

Üye
2 HİZMET YILI
fana vuruyom gecio benimki gshdnhewrtfgs

인생은 짧고 고통스럽다
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Termal macunlarını yenile ve düzenli olarak temizle toz tutması halin de ısıyı atamaz bilgisayar

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Bu programla olc. Bostayken sicaklik 45-50 yi geciyorsa sikinti vardir.

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Dostum oynadığın oyunlara göre ısınması gayet normal.

Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
işlem gördükten sonra termal sürülmemiş olabilirmi kontrol ettin mi dostum ?

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Belki de sıcaklık normaldir ama sana çok geliyordur. Sıcaklık değerlerini atarsan iyi olur. Ayriyeten kasayı havayı güzel alabileceği bir yere yerleştir.

⭐⭐⭐⭐⭐
Donator
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
anlamsız şekilde bendede discord ve valo da çok aşırı ısınıyor anlam veremedim monster cihaz

Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
hocam kasanın içi de bir o kadar önemli sıcaklık için kasada hava çıkışı olması ve fan olması önemli ekstra olarak termal macun değiştirip sürekli olarak temizliğini yaparsanız sıkıntı olmaz

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
muhtemelen markası intel olan işlemci

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Chipset sürücülerini güncelle, olmazsa kasayı aç termal macun yeniyse soğutucunun fanlarını temizle, soğutucu bloğunu tam oturt.

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Öncelikle fazlaca sebebi var, havaların sıcak olması, islemcinin gücüne göre cok fazla güc tüketimine sahip olmasi. taktiklari fan kötü bir fan olabilir, kasan tozlanmis olabilir veya termal macun intihar etmis olabilir. aida64 ile bakabilirsin. tam yükte max sicakliga da cinebenchten benchmark yaparak bakabilirsin. bir de sicaklik olarak islemcinin cekirdek sicakligina mi bakiyorsun yoksa link sicakligina mi? link sicakligi 60 derecelerdeyken cekirdegi 80 kusurlerde olabiliyor ve tamamen normal.
Post automatically merged:

Chipset sürücülerini güncelle, olmazsa kasayı aç termal macun yeniyse soğutucunun fanlarını temizle, soğutucu bloğunu tam oturt.
ve arkadasin soyledigi gibi, islemci fani - sogutucusu tam oturmamis olabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Hocam ekran kartınız ney? Belki darboğaz sorunu yaşıyor olabilirsiniz, bu durumu yaşıyorsanız işlemci değişmeniz gerekir.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
sıcak hava çok büyük sorun dostum 3 ayda temizlemeni öneririm kasayı

☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
cpu z programı ile görebilirsin ben ortalama 46 derece olan biryerde yaşıyorum işlemciyi geçtim kasanın üstünde 2 otomobil pervanesi var 80 derece 83 derece görüyor sorunsuz kullanıyorum 90 a kadar problem yaratacağını düşünmüyorum cooler master mastergel maker nano partiküllü termal macun kullanıyorum gönderdiğiniz servis uygun fiyatlı macun kullanmış olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...