o zaman fiberin ne gibi bi avantajı var vdsle göre bi bilgin var mı ? bu arada teşekkürler cevap için.fark olmaz diye düşünüyorum bro aynı internet hızını alıyomuşsun zaten. Fiberde ping daha az olabilir oyunlarda
modem olarak ne kullanıyorsun peki ?ben de fiber kullanıyorum ping falan çok iyi 1 ms alıyorum speedtestte altyapı daima iyidir
yani fibere gecmemin tek avantaji daha yuksek hizlara erisimim olmasi yanlis anlamadiysam degil mi? eski internetimle suanki arasinda hicbir fark yok?arkadaşim adsl maksimum 16 mbps, vdsl maksimum 35 mbps , fiber ise 100 mbps' e kadar destek verir
aciklayici bi cevap olmus tesekkur ederimmFiberin avantajı düşük ping vermesidir. Örneğin Ankara'dan Adsl/Vdsl olarak bağlanan birisi Tr serverinde ortalama 20-30 ping alır. Eğer Fiber olarak bağlanırsa tabii gerçek fiberse(öyle bir durum da var. Fiber diye millete normal bakır kablolu internet veriyorlar orası ayrı konu ) 10-15 Ms'e kadar düşer. Ayrıca fiberde fazla hız dalgalanması yaşamazsın. Normal kullandığın Vdsl bir 40 olur bir 35 olur bir 50 olur. Sürekli dalgalanır. Hele ki bir de akşam yani milletin internete abandığı saatlerde daha da düşer. Fiberde optik kablolar sayesinde hızın belirli bir seviyenin altına asla düşmez. Ülkemizin fiber karnesi hiç iyi olmadığı için hep olumsuz özellikleri millet biliyor. Aslında o elindeki fiber hattına(tabii hakiki Fiberse) 50 Mb/s komik bir hız olmuş istese internet firman onu 500 Mb/s bile yapar ona hiçbir karı ve zararı olmaz. Ama gel gör ki işte Türkiye...."İnterneti sınırsız+ 100GB kotalı diye satan DÜNYADAKİ TEK ÜLKE".... Yakında tüm kamu alanlarında uzun uzun nefes almakta yasaklanırsa şaşırmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?