fps drop yiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ʉ₥⛎⚽✅
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kankam masaüstü ise kasayı ac,öyle takıl.Düzelcek diycektim.Anladıgım kadarıyla laptopmus.Sogutucu felan kullanıyormusun?Şöyle diyeyim,ilk 2 macta sorun cıkartıyormu? İlk önce teşhisi koyalım :D

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Kankam masaüstü ise kasayı ac,öyle takıl.Düzelcek diycektim.Anladıgım kadarıyla laptopmus.Sogutucu felan kullanıyormusun?Şöyle diyeyim,ilk 2 macta sorun cıkartıyormu? İlk önce teşhisi koyalım :D
kanka eskiden sorun olmuyordu bi format attım driverler flnda yüklü gta v oynadım ondan sonra lol acmamla ısınmaya başladı eskiden lolde hiç ısınmazdı anlamadım yani 8 9 senelik leptop belki yaşlandı ondanmıdır ama zannetmem 170 180 fp alıyorum termal macunu bitmiş olabilirmi

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
fps drop anlık mı oluyor veya nekadar sürüyor? anlıksa ssd veya hdd den bile yapabilir

Süleyman Çakır
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
selam arkadaşlar nedense anlamadım lol de fps drop yıyorum 160 170 fps den 20 30 fps ye düşüyor yardım edermisiniz (grafikler vs hepsi düşük ayarda)
güç kaynağınla alakalıdır kanka power suppley eskisi kadar iyi çalışmıyordur ona bi bak derim

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kanka eskiden sorun olmuyordu bi format attım driverler flnda yüklü gta v oynadım ondan sonra lol acmamla ısınmaya başladı eskiden lolde hiç ısınmazdı anlamadım yani 8 9 senelik leptop belki yaşlandı ondanmıdır ama zannetmem 170 180 fp alıyorum termal macunu bitmiş olabilirmi
macun çok yüksek ihtimalle kupkuru olmuştur ve tamamen işlevsiz hale gelmiştir şuan onun yanında içeriside iyice tozlanmıştır ikisinin etkisi fazla izin vermez bilgisayarın rahat çalışmasına tavsiyem bir an önce macunu yeniden sürmen ve tozlarıın güzelce temizlemen

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
kanka en iyisi soğutucu fan al çok işine yarar bende laptop kullanıyorum bendede çok drop oluyor 60 fps den 18 fos ye düşüyor 10 dk sonra 60 fps ye geri çıkıyor oda ısınmasından kaynaklı ya

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
dikkat et bad sector de neden olabilir.hdd veya ssd eski ise olabilir.bi adnda read veya write a geçer gecikir drop olur

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Eğer ekran kartı driverların güncel değilse güncelle eğer güncelse işlemcine bak darboğaz yapabilir.

Ʉ₥⛎⚽✅
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kankam mesela gta v bile oynasan
macun çok yüksek ihtimalle kupkuru olmuştur ve tamamen işlevsiz hale gelmiştir şuan onun yanında içeriside iyice tozlanmıştır ikisinin etkisi fazla izin vermez bilgisayarın rahat çalışmasına tavsiyem bir an önce macunu yeniden sürmen ve tozlarıın güzelce temizlemen
kankam yüzde 70 ihtimalle ondan dolayı.Çünkü temel sebeblerinden birisi.Akşam abim eve gelsin,anlar.Konuyu ona gösterip.Onunda fikirlerini paylaşırım

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
öncelikle arka planda çalışan uygulamaları kontrol et ikinci olarak fan temizliği ve macun yenileme ısınma kaynaklı olabilir bunun haricinde aklıma gelen bişey yok o kadar çok fps düşüşü normmal değil hani 10-20 olsa tamamda 150lerden 30 lara falan düşmesi normal değil pek

Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
bilgisayarının ısınmamasına dikkat et.
diskinin %100 ünü kullanmasın yane diskinde boş yer olsun (disk iğileştirmesi yapabilirsin)
pil ayarlarını maksimuma çek ve grafikleri yükseltmeyi dene en düşükde oynuyosan buda bazen fps drop yapabilir

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
anlık fps değilse dedikleriniz doğru ama anlık fps dropsa hdd veya ssdle alakalı olduğunda ısrar ediyorum.hdd veya ssd görev yöneticisinden takip etmen lazım ama buda cok zor.

Üye
9 HİZMET YILI
Macun değişikliği yapmayı deneyebilirsin, ayrıca bahsedildiği gibi muhetmelen çok ısındığı için problem yaratıyor.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
oncelıklle bence leptopdur bılgıseyarın zamanında bende cok yasadım fps drop

bunu ızle duzelıcektır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...