FPS'im Sürekli Dalgalanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
2080 i7 12. nesil kullanıyorum tüm özellikler ortalamanın üstünde ama yinede fps sorunu yaşıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
oyun icerisinde directx12 modu acık ise yeni ışıklandırma motoru olan lumeni kullanıyorsun demektir directx11 çekip denermisin ?

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Hocam, sistemin stabilitesini test edermisin bi AIDA gibi programlarla, belki sistemin yeterli derece soğutulmadığı için fps düşüşü yaşıyosundur, mesela oyuna girdiğinde fps sabitse ve belli bir süre sonra fps değişim gösteriyorsa çok fazla sistemin çok ısındığı için olabilir.

Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Format farkı, sistemde yüklü programlar vs sebebi ile olabilir.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Directx 12 performans modunu aktifleştirebilirsin grafik bölümünde
Bu şekilde artmaz ise eski olan directx 11 modunda çalıştırın nvidia reflex bölümünden gecikme ayarı yapın aynı şekilde grafik bölümünde
Fps sınırlayıcıyı kaldırın unutmus olabilirsin
nvidia denetim masasından 3d ayarlara gelip performansa çekebilirsin
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
gereksiz programları kaldırmanı öneririm

Uzman Üye
Ödüller
4
Sosyal
5 HİZMET YILI
Dostum aslında bunun bir çok sebebi olabilir, harddisk'inin sağlığı zamanla düşer belki harddiskinin-ssd'nin yaptığı bir sıkıntıdan dolayı pc'n drop yiyior olabilir onun haricinde bilgisayarın içerisinde 3.parti yazılımları yüklerken farketmedende olsa bilgisayarının gücünü emebilecek virüs indirmiş olabilirsin dediğim gibi bunun bir çok sebebi olabiliyor en temizi bir format at eğer ki problemin düzelmez ise farklı çözümlere yönelebiliriz

spiexkia
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Sorununa yardımcı olabilirim Windows kaynaklı olması muhtemel, Bana nvidia ve işlemci - mhz-saat-voltage ayarlarını görsel olarak atar mısın? gerekirse bios sett de problem olabilir.

Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
FPS dalgalanması birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir ve donanım konfigürasyonunuz oldukça güçlü olmasına rağmen sorun yaşıyorsanız, çeşitli faktörleri kontrol etmek önemlidir. İşte bu tür bir sorunu çözmek için yapabileceğiniz bazı adımlar:

1. Sürücü Güncellemeleri:
    • Ekran kartı sürücülerinizin ve işlemci sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Donanım üreticileri sık sık güncellemeler yayınlar, bu güncellemeler performansı ve kararlılığı artırabilir.
  2. Soğutma Sistemini Kontrol Edin:
    • Donanım bileşenlerinizin aşırı ısınmaması için soğutma sistemini kontrol edin. Gelişmiş oyunlar veya grafik işlemler sırasında aşırı ısınma performans sorunlarına neden olabilir.
  3. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın:
    • Diğer uygulamaların bilgisayarınızın kaynaklarını kullanıp kullanmadığını kontrol edin. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak, sistem kaynaklarınızı serbest bırakabilir.
  4. Oyun Ayarlarını Optimize Edin:
    • Oyun içindeki grafik ayarlarınızı optimize edin. Bazı oyunlar, yüksek ayarlarla çalışırken diğerleri düşük ayarlarda daha iyi performans gösterebilir.
  5. Virüs Taraması:
    • Bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayın. Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmışsa, performans sorunlarına neden olabilir.
  6. Windows Güç Planlarını Ayarlayın:
    • Windows güç planlarınızı kontrol edin ve performansa odaklı bir güç planı seçin.
  7. BIOS ve Firmware Güncellemeleri:
    • Anakart BIOS ve diğer donanım bileşenlerinizin firmware güncellemelerini kontrol edin ve gerekirse güncelleyin.
  8. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin:
    • Eğer çok oyunculu oyunlarda dalgalanma yaşıyorsanız, internet bağlantınızı kontrol edin. Ping sürelerini ve bağlantı hızınızı gözden geçirin.
  9. Oyun İçi Performans İzleme Araçları:
    • Oyun içinde performans izleme araçları kullanarak hangi bileşenin sorun yarattığını belirlemeye çalışın. FPS düşüşleri, sıcaklık artışları veya bellek kullanımı gibi faktörleri izleyebilirsiniz.
Eğer bu adımları takip etmenize rağmen sorun devam ediyorsa, donanımınızın arızalı olup olmadığını kontrol etmek için bir teknik servisle iletişime geçmek de faydalı olabilir.

Sabaku No Gaara
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
driverlerlarını güncelle ekran kartı güncellemesi yap bilgisayarını tarat virüs de olabilir olmadı format at driverları bastan güncelle termal macununu değiştir bilgisayarını temizle sıcaklıklarını kontrol et .

Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
inretnetle alakalı olabiliyor kardeşim bendede olmuştu değiştirdim neti

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Excuse Me Wow GIF by Mashable

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
dostum ssdden kaynaklı da olabilir içini boşaltmayı dene

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...