Freelance çalışırken yaşadığım dosya gönderme derdine çözüm yaptım (lod.ink)

Onaylı Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Merhaba MemoryHackers ailesi 👋

Freelance işler yaptığım dönemlerde müşteriye dosya göndermek benim için hep ayrı bir dertti.

Projeyi bitirip heyecanla gönderiyorum, aradan 2-3 gün geçiyor ve o klasik mesaj geliyor:
“Linkin süresi dolmuş, tekrar atar mısın?”

Baştan yükle, tekrar gönder… Bu sefer kota doluyor. Dropbox desen ayrı dert; sürekli alan doldu uyarısı.
Bir de müşterinin karşısına “indirmek için hesap aç” gibi şeyler çıkınca iyice can sıkıcı hale geliyor.

Gerçekten basit bir dosya paylaşımı neden bu kadar uğraştırıcı olmak zorunda diye çok düşündüm.
Bu durumdan o kadar yoruldum ki, Aralık ayından beri bu problemi çözmek için kendi sistemimi geliştirmeye başladım.

Ve sonunda ortaya lod.ink çıktı.

Kısaca ne yapıyor?

Dosyalarınızı yüklüyorsunuz, bir link oluşturuyorsunuz ve karşı tarafa gönderiyorsunuz.
Karşı tarafın hesap açmasına gerek yok — linke tıklayıp direkt indirebiliyor.

Peki ben burada neyi farklı yapmaya çalıştım?

• 15 GB ücretsiz ve kalıcı alan (dosyalar 3 gün sonra uçmuyor)
  • Linklere şifre koyabilme ve isteğe bağlı süre belirleme
  • Büyük dosyaları sorunsuz yükleme
  • PDF, video ve Office dosyalarını indirmeden önizleme
  • Basit ve uğraştırmayan bir deneyim (özellikle müşteri tarafı için)
Aslında hedefim çok netti:
“Dosya göndermek eziyet olmasın.”

Sistem şu an tamamen İngilizce çünkü global pazarı hedefliyorum ama ilk gerçek testleri ve en dürüst yorumları sizden almak istedim.

Eğer vaktiniz olursa
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
adresine girip elinizdeki büyük dosyalarla biraz kurcalarsanız çok sevinirim.
Hız nasıl, kullanım hissi nasıl, eksik gördüğünüz yerler neler — hepsine açığım.

incelemek isteyenler için :
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Yorumlarınız benim için gerçekten çok değerli 🙏
Şimdiden teşekkürler!

Ekli dosyalar

• lodink_landing.png
    lodink_landing.png
    312 KB · Görüntüleme: 20
  • loding_myfiles.png
    loding_myfiles.png
    51.2 KB · Görüntüleme: 19
Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Peki dosyalar log olarak tutuluyor mu ?
Dosyalar ve linkler şifrelense dahi sizin elinizde ki erişim bu dosyaların güvenliğini ihlal etmiyor mu?
Ekstra olarak ödeme yapılmadığı taktirde ilerleyen dönemlerde 15GB depolama alanı gitgide ufalırsa, kullanıcı satın alıma zorlanırsa göndermiş olduğu linklerin kaybolma açısından strese girme gibi bir durum söz konusu olmayacak mı?
Gönderilen dosyalar içerisinde güvenlik ihlali olan ya da etik değerlere uymayan dosyalar söz konusu olduğunda bu dosyalar hakkında işlem başlatılma gibi bir durumda bahsi geçen dosyaların anında logdan ve sistemin tamamından silinebilmesi için garanti bir acil çıkış anahtarı var mı?

Bu arada fikrine saygı duydum ve projeni gerçekten takdir ettim, umarım çok daha farklı, çok daha güzel projelerle adını buralarda tekrar tekrar görmek üzere hoşçakal.