Gece 3 sıraları uykuya tam dalacakken birisi adım ile seslendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
Uyku, REM ve non-REM olmak üzere iki evrede sürekli bir döngü halindedir. non-REM evresi de kendi içinde nREM 1, nREM 2 ve nREM 3 olacak şekilde üçe ayrılır. non-REM uykusu, REM uykusuna göre daha derin bir uyku halidir ve halk arasında karabasan diye bilinen dokunsal, işitsel ve görsel halüsinasyonların eşlik ettiği uyku felci REM evresinde gerçekleşir. Uykunun yaklaşık %25'ini REM evresi oluşturur ve bazen REM ve non-REM evreleri arasındaki geçişlerde kısa süreli uyanmalar gerçekleşir. Bu uyanmaları çoğunlukla sabah hatırlamayız. (Örneğin tam bu an sırasında biri size soru sorarsa cevaplayabilirsiniz ancak sabah kalktığınızda hiçbir şey hatırlamayacaksınız) REM uykusu sırasında kişi uyanabilir. Ancak bazen beyni uyanık olmasına rağmen kasları uyumaya devam eder. (Felç gibi) Bu yarı uyanıklık hali, uyanık olmanıza rağmen vücudunuzu hareket ettirememe durumu günlük hayatta çok fazla karşılaştığınız bir durum olmadığından yüksek adrenalin salgılar ve korkuya kapılırsınız. (Bu kısmı her zaman hatırlayamayabilirsiniz) Bu korku sonucunda da çoğunlukla uyku felciyle beraber karabasan denilen halüsinasyonlar görürsünüz. Duyduğunuz ses aslında bir halüsinasyondu. Bir REM uykusu veya REM'den non-REM'e geçiş sırasında aniden uyandınız ve duyduğunuz sesle birlikte irkilip ani bir şokla kaslarınızı da uyandırdınız. Uyku felci veya daha sık bilinen adıyla karabasan, korkulacak bir durum değildir ancak bunu çok sık yaşıyorsanız narkolepsi hastası olabilirsiniz.

broski
Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
kankacım müslüman biri isen cinlerin insanları rahatsız ettiğini falan söylerler inanırsın inanmazsın sana kalmış birşey ben müslüman olmama rağmen çok realistik bulmuyorum öyle olayları.

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
aga ben saat 6 ya kadar ayaktayım saat 9 da kalkıyoru sabah he ben korkmam hiç gece 3 de bana seslenmice için :D

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bunlar genelde psikolojik oluyor mistik şeylere inanmayan biri olarak söylüyorum bunu çok fazla korku filmi izliyor olabilir misin

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
kardeşim bilinç altın oyun oynamıştır sana

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
bende geceleri kendi kendime mesela duvar varda duvardan sadece kafasi bana boyle az bisi gozuken biri benni gozetliyo oyle seyler goruyorum anlatamadim ama anlarsiniz paranoyagim herhalde

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
izlediğin filmin etkisinde kalmış olabilir misin ?

😀
Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bende de oluyor bu uyku boşluğuymuş birini fazla düşünüyorsun o yüzdendir

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Ben de buna benzer bir olay yaşamıştım akşam 3 ye odamın kapısının çok sert bir biçimde tıkladığını duymuştum ama kapım Aralık ve kimse yoktu bilinç altı oyunu olabilir
Büyük ihtimalle psikolojiktir çok yorgunluktan olmuş olabilir
Post automatically merged:

Her türlü etken mevcut psikolojik olarakta olabilir dinsel açıdan da ama sanmıyorum dinsel olduğunu psikolojik olabilir çok fazla kafaya takmamak lazım rahat bırak kendini o anı düşünmemeye çalış zevk aldığın şeylerle uğraş bir süre sonra unutacaksın
gelmişlerdir sana sende pas verseydin
Post automatically merged:

kankacım müslüman biri isen cinlerin insanları rahatsız ettiğini falan söylerler inanırsın inanmazsın sana kalmış birşey ben müslüman olmama rağmen çok realistik bulmuyorum öyle olayları.
gelmişlerdir sana sende pas verseydin

Banlı Üye
2 HİZMET YILI
bisey olmaz knk ekmekleri temizle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...