Genel Kültür

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Selam arkadaşlar,

Bugün, genel kültür hakkında biraz sohbet etmek istiyoruz. Son zamanlarda, birçok insan genel kültüre sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu konuşuyor. Genel kültür, yaşadığımız dünyayı anlama ve değerlendirme yeteneğimizi geliştirdiğimiz bir araçtır. Bu nedenle, genel kültürü artırmaya yönelik adımları paylaşabiliriz ve birbirimize öğretebiliriz.

Öncelikle, genel kültür hakkında ne yapıyorsunuz? Hangi kaynakları tercih ediyorsunuz? Kitaplar, dergiler, belgeseller veya müzik gibi farklı medya türlerini mi kullanıyorsunuz? Ya da seyahat ettiğinizde farklı kültürleri tanımak için yeni yerler keşfediyor musunuz? Sizinle deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmayı çok isterim.

Bence genel kültürün en önemli yönlerinden biri de diğer insanlarla iletişim kurabilmektir. Farklı kültürler, inançlar ve değerler hakkında bilgi sahibi olmak, diğer insanlarla daha iyi anlaşabilmemizi sağlar. Örneğin, başka bir ülkeden gelen bir misafiri ağırladığımızda, onları daha iyi anlamamız ve etkileyici bir deneyim sunabilmemiz için genel kültür bir zorunluktur.

Ayrıca, genel kültürün iş hayatında da önemli olduğunu düşünüyorum. Bir iş görüşmesine gittiğinizde veya iş arkadaşlarınızla iletişim kurarken, genel kültüre sahip olmak size avantaj sağlar. Farklı konularda konuşabilmek, kültürel referanslar üzerinden sıcak bir ilişki kurmak ve fikirleri daha iyi anlayabilmek için genel kültür önemlidir.

Son olarak, genel kültürün nasıl geliştirilebileceğine dair önerilerinizi duymak isterim. Bazıları için genel kültürün etrafımızda olup biteni izlemek ve okumakla geliştiğini düşünebiliriz. Ancak, farklı perspektiflere ve konulara açık olmalıyız. Mesela, geçmişte yaşanan olaylardan antik mitolojiye kadar geniş bir yelpazede bilgi edinebiliriz.

Siz de genel kültürün önemine inanıyor musunuz? Genel kültürünüzü nasıl geliştiriyorsunuz? Ne tür önerileriniz ve deneyimleriniz var? Lütfen aşağıya yorum yaparak genel kültür hakkındaki düşüncelerinizi paylaşın.

Hepimizin birbirinden farklı bilgilere sahip olduğunu ve birbirimize öğretebileceğimizi unutmayalım. Genel kültür, bir araya gelerek paylaşılan bir hazinedir.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Ben şahsen genel kültürümü ailemden genel de babamdan internette okuduğum araştırdığım şeylerden diğer kısmını da forumlardan öğreniyorum geliştiriyorum

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Ben şahsen genel kültürümü ailemden genel de babamdan internette okuduğum araştırdığım şeylerden diğer kısmını da forumlardan öğreniyorum geliştiriyorum
Tabiki bencede en doğurusunu yapıorsun insanların bildikleri sınırlı değildir hergün farklı şeyler öğrenebilirsin genel kültür içinde aynısı geçerli araştıramaya devam etmeni öneririm 👍

Uzman Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
resim için artfullliving tercih edebilirsin sanat ve diğerleri için onun dışında eleştiri metinleri okuyabilirsin dergilerden

SxNy
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Kim 500 bin ister tarzı yarışmalari internetten oynuyorum yada araştırma yapıyorum

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Kanka youtube kanalları var baya fayda gösteriyor, ek olarak zamanla birikecek bir şey hafızanın da kuvvetli olması lazım.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
bulmaca yada soru cevap oyunları oynayarak genel kultur bılgısıne sahıp olabılırız kısmende olsa

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Hocam benim kendi ilgi alanım politika olduğu için sağcı solcu komünist faşist taraflı tarafsız olmasına bakmadan aldığım kitabı, makaleyi sindirip yorumluyorum. Açık konuşmak gerekirse nacizane tavsiyem her şeyi olduğu gibi almamak ancak konulara da her açıdan bakmaya çalışabilmek. Bu sayede kendi bilgimi arttırıyorum.

Üye
2 HİZMET YILI
Piratebay'in e book kısmını kullanıyorum. Genelde yeni makaleleri döker ve ücretsizdir. Bilginin şeffaflığına inanıyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
5
Sosyal
6 HİZMET YILI
genellikle internetten

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
ben google yerine chatgpt kullanıyorum ordan kültürleniyorum ve çoğu konuda da yardımcı oluyor bilmediğim şeyleri ordan öğreniyorum kısaca

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
internet forum eş dost ötesi yok sanırım genel kültürümün

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
internetden video felan izliyerek veya kitap okuyarak geliştiriyorum

Banlı Üye
2 HİZMET YILI
Kitap okurum ve internette kültür belgeselleri izlerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...