Çözüldü GTA V açtığımda anakartımdan sesler geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Gta 5 açtım var sayalım. Oyunun giriş menüsü bitene kadar anakartımdan takurutu cızırtı sesleri geliyor. Oyunun içine girince kesiliyor. Bilgisi olan varsa yardım edebilirmi?. Bide anakartım intelh81 ancak pc açılırken asboard logosu çıkıyor.

cpu - i5 4460
gpu - gtx 1650
anakart - intelh81 ASBOARD

Çözüm
Sesin nereden geldiğinden emin olalım. Yüksek performans gerektiren oyunları açtığınızda kasanın içinden sesler gelmesi normal. Fanlar daha hızlı dönecek, işlemci ısındığından fanı varsa daha yüksek devirde çalışacağından ses artacak. Bir de bu uygulama nereden açıldı, HDD veya SSD üzerinden çalışmasına göre de değişir. Ses kasadan da geliyor olabilir, benim bizatihi tecrübe ettiğim gibi. İçine bir parça kaçmış, havayla temas edince elektrikli süpürgenin cızırtılı bir ses verdiğini düşün, aynı öyle oluyordu.

Naçizane tavsiyem, disk denemesi yapın. Ağır bir uygulamayı iki diske birden kurun ve çalıştırın. Eğer bir diskten geliyor, diğerinden gelmiyorsa sorunumuz disklerde demektir.

Alternatif olarak şu çözümleri sunabilirim:
  • ...
Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Sesin nereden geldiğinden emin olalım. Yüksek performans gerektiren oyunları açtığınızda kasanın içinden sesler gelmesi normal. Fanlar daha hızlı dönecek, işlemci ısındığından fanı varsa daha yüksek devirde çalışacağından ses artacak. Bir de bu uygulama nereden açıldı, HDD veya SSD üzerinden çalışmasına göre de değişir. Ses kasadan da geliyor olabilir, benim bizatihi tecrübe ettiğim gibi. İçine bir parça kaçmış, havayla temas edince elektrikli süpürgenin cızırtılı bir ses verdiğini düşün, aynı öyle oluyordu.

Naçizane tavsiyem, disk denemesi yapın. Ağır bir uygulamayı iki diske birden kurun ve çalıştırın. Eğer bir diskten geliyor, diğerinden gelmiyorsa sorunumuz disklerde demektir.

Alternatif olarak şu çözümleri sunabilirim:
  • Öncelikle kesin surette sesin nereden geldiğini bulun.
  • Kasanın alt tarafı dahil her bölgesini, varsa havalandırmasını iyice temizleyin.
  • Tozlanmışsa, donanımsal parçaları küçük bir fırça yordamıyla, çok nazik hareketlerle temizleyin.
  • Bağlantı noktalarını temizleyin. Kabloların sağlam takıldığından emin olun.
  • Kasanın içinde yabancı bir cisim var mı kontrol edin.
  • Tüm parçaların yazılımı güncel mi emin olun.

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Gta 5 hdd kurulu. Ancak ses hdd dende gelmiyor. Anakartın orta yerlerinden geliyor. Anakartım asboard çakma marka olduğundan değişik sesler gelme ihtimali olabilirmi?

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Büyük ihtimal fan ile ilgili olabilir,fan titreyince boştaki bir kabloya çarpıyor olabilir

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Gta 5 hdd kurulu. Ancak ses hdd dende gelmiyor. Anakartın orta yerlerinden geliyor. Anakartım asboard çakma marka olduğundan değişik sesler gelme ihtimali olabilirmi?
Evet olabilir. Eğer kasa temizse ve yabancı cisim yoksa sorunun donanımsal olduğuna kanaat getirebiliriz. Anakart sahte ise bu sorunları yaşama ihtimali de yüksek. İmkan varsa değiştirin derim, bu tarz ürünlerin sahtesini kullanmak tehlikeli dahi olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...