GTX 1050ti ve Intel i5 7400 ile performans düşüşü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Machine For a Reason
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Merhaba sistemim şu şekilde:

GTX 1050Ti 4GB OC
i5 7400 3.00 ghz
8GB Ram
1TB HDD
SSD'm yok

son zamanlarda oynadığım oyunlarda fps düşüşü yaşıyorum tüm sürücülerim güncel fakat gerek izlediğim oyun testlerinde gerek oyun sistem gereksinimlerinde her şeyi tam anlamıyla karşılıyor olmasına rağmen sistemimde bir performans düşüklüğü var cpu ve gpu sıcaklığım 50-55 dereceyi geçmiyor fakat örnek veriyorum bir oyun testinde testi yapanlar aynı sistemle ve aynı ayarlarla 70-80 fps alırken ben 50-60 alıyorum. Driver konusunda herhangi bir eksiğim yok. Donanımsal olarak da her şey düzgün görünüyor. Elimden gelen her şeyi denedim sizce sebep ne olabilir?

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Bilgisayarınıza en son ne zaman bakım yaptırdınız? SSD'm yok olarak belirtmişsiniz ki zaten SSD bilindiği üzere FPS arttırmıyor.
Pek bildiğimden değil fakat bu olayın aynısının tıpkısını ben yaşıyorum maalesef. Belki deneme yanılmalar ile çözüme kavuşuruz.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Temizle tozlandıgında çok yavaşlar kardeşim bilgisayarı sonra sürücüleri güncelle temp dosyaları sil gereksiz virüs taraması yap aklıma gelenler bunlar.

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Gereksiz yük kullanılışı olabilir onları kontrol et ve parçaları birde temizleyebilirsin faydası olur

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,
Sistem içerisinde chipsetlerin doğru direktif üzerinde çalışmamasından dolayı normal şartlar altında sunulan standart FPS değerinin altına düşmesi gayet muhtemel.
Bunun çözümü olarak onefor(cpu fan) ve ratfor chipset(ana bileşen modülleri) temizlenirse sorunun ortadan kalkar.
Termal macun yenilemesi yapmanın bir gereği yok, sürekli olarak yenilenen macun işlemci wrapleri üzerinde kanamalara sebebiyet vereceği için performansına etki değil, yan etki yaratabilir. Genel anlamda 12 Ay ile 24 Ay arasında TM yenilemesi yapmak verim sağlayacaktır.
İyi günler, iyi forumlar dilerim :)

Machine For a Reason
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Merhaba,
Sistem içerisinde chipsetlerin doğru direktif üzerinde çalışmamasından dolayı normal şartlar altında sunulan standart FPS değerinin altına düşmesi gayet muhtemel.
Bunun çözümü olarak onefor(cpu fan) ve ratfor chipset(ana bileşen modülleri) temizlenirse sorunun ortadan kalkar.
Termal macun yenilemesi yapmanın bir gereği yok, sürekli olarak yenilenen macun işlemci wrapleri üzerinde kanamalara sebebiyet vereceği için performansına etki değil, yan etki yaratabilir. Genel anlamda 12 Ay ile 24 Ay arasında TM yenilemesi yapmak verim sağlayacaktır.
İyi günler, iyi forumlar dilerim :)
Bilgisayar parçalarını temizle termal macun bakımını yap.
bilgisayarını temizlet kanka bende de yaşanıyor o o şekilde çözdüm
Bilgisayarınıza en son ne zaman bakım yaptırdınız? SSD'm yok olarak belirtmişsiniz ki zaten SSD bilindiği üzere FPS arttırmıyor.
Pek bildiğimden değil fakat bu olayın aynısının tıpkısını ben yaşıyorum maalesef. Belki deneme yanılmalar ile çözüme kavuşuruz.
bilgisayar bakımımı daha yeni yaptım kasam sıfır kasa kadar temiz termal macunu da bakımla birlikte değiştirmiştim zaten macunluk bir olay yok çünkü cpu ısısıyla ilgili bir problemim yok anlayamadığım bir problem var

Uzman Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
bilgisayar bakımımı daha yeni yaptım kasam sıfır kasa kadar temiz termal macunu da bakımla birlikte değiştirmiştim zaten macunluk bir olay yok çünkü cpu ısısıyla ilgili bir problemim yok anlayamadığım bir problem var
o zaman bilgisayarcıya götür kanka formatlık bir durumsa ona baktır yada işlemci değişikliği yapsınlar anlık olarak öyle baksın lar duruma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...