Çözüldü GTX 1080 Tİ çöküyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
arkadaşlar merhabalar dün 1080 ti aldım zotac 11gb 352 bit ekran kartı oyunlara giriyorum god of warda çöküyor oyunda devam et diyince rdr2 de oyuna giriyorum 1 2 dk sonra çöküyor kapanıyor ets 2 de bi kere oyundan attı falan sistemim i7 6700k corsair sıvı soğutmam var 240mm çift fan 16 gb ddr4 3200 oc çektim ramleri anakartım z170 m5 650w frisby psu var önceden 3070 vardı hiç sıkıntı yaşamıyordum oyunlarda ekran kartında mı bi sıkıntı var ben mi bişeyleri yanlış yapıyorum acaba driverleri ddu ile silip yükledim termal macunu değişmem lazım furmark testinde 84 derceye kadar çıkıyor termal padleri yeni ekran kartın anlamadım tam olarak neyi var kartın testlerini yaptım bi hata bi sıkıntı çıkmadı sadece 3d mark testinde bi yerde yine çöktü vram testi yaptım ondan da bişi çıkmadı

Çözüm
bir servise ulas istersen, uzman gozu daha iyi olabilir. tamiriyle ilgileniyorsan tabii, satan kisi almayacagini soylemis, aldiginiz platformda sikayetci olma hakkiniz var ise deneyin bir sansinizi.
maalesef aldığım platform sıkıntı da bi yere göstereceğim satmak istiyorum da bu halde birine verirsem iyi küfür yerim bi şekilde ayarlicam artık sorun vramlar ve ısı kaynaklı konu çözüldü daha napalım
neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Benchmarkta çöktü ise ya da kartta sorun var ya psu'da. PSU diye düsünürsek, kalitesiz bir PSU kullanıyorsun. Ekran kartının 3070'e göre güc tüketimi daha az, eger onda sorunsuzca calisip bunda calismiyor ise karttan süphelenmek lazim.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
Benchmarkta çöktü ise ya da kartta sorun var ya psu'da. PSU diye düsünürsek, kalitesiz bir PSU kullanıyorsun. Ekran kartının 3070'e göre güc tüketimi daha az, eger onda sorunsuzca calisip bunda calismiyor ise karttan süphelenmek lazim.
yani 3070 i kaldırdı bu psu 1080 ti takınca yaşadım bunları yüksek oyunlarda sorun çıkartıyor ama bide wat tüketimi 3070 e göre bir tık fazla çekiyor mübarek ya psu yetmiyor ya da kart sorunlu araştırıyorum internetten vram testinde furmarkta bi sorun olmadı ama

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
yani 3070 i kaldırdı bu psu 1080 ti takınca yaşadım bunları yüksek oyunlarda sorun çıkartıyor ama bide wat tüketimi 3070 e göre bir tık fazla çekiyor mübarek ya psu yetmiyor ya da kart sorunlu araştırıyorum internetten vram testinde furmarkta bi sorun olmadı ama
Kaldırmakla alakalı değil, direkt kalitesiz kapasatörler ve kondansatorler kullaniyor Frisby. 1080 modeline bakmistim, TI olani 3070 ile aynı gücü cekiyor.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
Kaldırmakla alakalı değil, direkt kalitesiz kapasatörler ve kondansatorler kullaniyor Frisby. 1080 modeline bakmistim, TI olani 3070 ile aynı gücü cekiyor.
bu arada 3dmark testi yaptım kart %100 kullanımda ekranda yeşil mor çizgiler çıkıyor en sonunda çöküyor test

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
bu arada 3dmark testi yaptım kart %100 kullanımda ekranda yeşil mor çizgiler çıkıyor en sonunda çöküyor test
Sorunun donanimsal iste, bu ekran kartını almadan once herhangi bir sorun yok ise karttan süphelenmek lazim. Yine de o PSU pek güvenilir değil.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
Sorunun donanimsal iste, bu ekran kartını almadan once herhangi bir sorun yok ise karttan süphelenmek lazim. Yine de o PSU pek güvenilir değil.
adamla konuşup geri iade edicem yük altında kart sapıtıyor %50 güç değeri ile ilk pek sorun olmadı ama performans berbat oluyor yüke bindikçe kart hata veriyor 3070 le sabit saatlerce oyun oynadım hiç ne çökme kasma hatta işlemcim oc yapmıştım o halde sıkıntı çıkarmadı şimdi herşey stock çöküyor oyunlarda

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
oyunlarda düşük ayarlara çekip oynadığım zaman kapanma yaşamadım mesela rise of the tomb raider oynunda full grafik ayarında %100 kullanımda 260 watt değerini görüyordu 5 dk sürmüyor oyunun crash vermesi ama lowa çektiğimde şu an 15 20 dk dır oynuyorum 130 200 watt değerleri arasında gidip geliyor ekran kartı kullanımı da düşüp artıyor tabi buradaki sorun kartta mı yoksa psunun gücü mü yetmiyor anlamadım daha kafa kalmadı

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
oyunlarda düşük ayarlara çekip oynadığım zaman kapanma yaşamadım mesela rise of the tomb raider oynunda full grafik ayarında %100 kullanımda 260 watt değerini görüyordu 5 dk sürmüyor oyunun crash vermesi ama lowa çektiğimde şu an 15 20 dk dır oynuyorum 130 200 watt değerleri arasında gidip geliyor ekran kartı kullanımı da düşüp artıyor tabi buradaki sorun kartta mı yoksa psunun gücü mü yetmiyor anlamadım daha kafa kalmadı
Sanırım PSU ile alakali, öyle bir PSU kullaniyorsun ki ekran kartinin bozuk olmasindan daha muhtemel geliyor bazen. Elinde farkli bir PSU var ise denemeye calis.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
Sanırım PSU ile alakali, öyle bir PSU kullaniyorsun ki ekran kartinin bozuk olmasindan daha muhtemel geliyor bazen. Elinde farkli bir PSU var ise denemeye calis.
420 w var taksam olur mu :D bir de bişi fark ettim oyundayken psudan ince tiz bi ses geliyo altab atınca o ses gidiyor umarım psu dur yoksa 1080 ti a iyi küfür ettim içimden başım ağrıdı dünden beri ama 3dmark testinde neden yeşil çizgiler verdi anlamadım güç yetmeyince atıyor galiba oyundan pc bazen donuyor kafayı yiyor oyundan atıp
Post automatically merged:

aslında birde daha önce hiç 3070 ekran kartımda furmark dışında %100 kullanım görmedim oyunlarda işlemcim 6700k çünkü o kadar yükselmiyordu galiba gerçekten psu yetmiyor olabilir şu an bi düşündürdü 260 w çekiyordu ama kullanımı düşüktür kart tam gücünü kullanmıyordu oyunlarda yani

Son düzenleme:
neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
420 w var taksam olur mu :D bir de bişi fark ettim oyundayken psudan ince tiz bi ses geliyo altab atınca o ses gidiyor umarım psu dur yoksa 1080 ti a iyi küfür ettim içimden başım ağrıdı dünden beri ama 3dmark testinde neden yeşil çizgiler verdi anlamadım güç yetmeyince atıyor galiba oyundan pc bazen donuyor kafayı yiyor oyundan atıp

aslında birde daha önce hiç 3070 ekran kartımda furmark dışında %100 kullanım görmedim oyunlarda işlemcim 6700k çünkü o kadar yükselmiyordu galiba gerçekten psu yetmiyor olabilir şu an bi düşündürdü 260 w çekiyordu ama kullanımı düşüktür kart tam gücünü kullanmıyordu oyunlarda yani
12v kanalindan kac verdigi onemli, 650w yaziyor ama. Hayir 12vden 650 verse yine güvenmemek lazim o güc kaynagina.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
12v kanalindan kac verdigi onemli, 650w yaziyor ama. Hayir 12vden 650 verse yine güvenmemek lazim o güc kaynagina.
buradaki değerler işte adamla konuşuyorum test ettik burda bişi yoktu diyor test dediği furmark sadece biosuyla oynaman falan lazım diyolar birde

Ekli dosyalar

• IMG_3893.jpg
    IMG_3893.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 73
neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
buradaki değerler işte adamla konuşuyorum test ettik burda bişi yoktu diyor test dediği furmark sadece biosuyla oynaman falan lazım diyolar birde
540watt veriyormus ilginc sekilde, daha az beklerdim. BIOS'la alakali olabilir derdim ancak BIOS ile alakalı olsa genel bir sorun olurdu, tüketilen güç artınca crash vermezdi sanıyorum.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
540watt veriyormus ilginc sekilde, daha az beklerdim. BIOS'la alakali olabilir derdim ancak BIOS ile alakalı olsa genel bir sorun olurdu, tüketilen güç artınca crash vermezdi sanıyorum.
bilgisayarcıya sordum tanıdık 1080 ti çok güçlü dedi 650 w kaldırmaz onu dedi crash yersin tabi dedi bide macununu değişirken termal padler ince gibi geldi vram ısındığı için de oyun crash veriyor olabilir mi acaba

540 w veriyorsa bildiğim üzere 80 plus standartlarda 650 w ın tam 650 w ını vermiyor falan diye bişi duymuştum gold sertifikalılar falan tam gücü veriyormuş galiba bunlar hepsini kullandırmıyormuş diye biliyorum

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
bide bu gün vramlerin tam pad ile temas etmediğini gördüm onları ayarlayınca oyunlarda çökme yaşamadım ama 3dmarkta yine çöküyor onu bi çözemedim saçma

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
2 HİZMET YILI
güncelleme: msi afterburner programında memory clock hızını -300 yaptım ve şu an için bir sıkıntı yok ama hala nedenini çözemedim şu an için geçici bir çözüm buldum oyunları oynayabiliyorum crash vermiyor artık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...