Hangi İşletim Sisteme Daha Performanslı?

Hangi işletim sistemi daha performanslı ?

• Win10

• Win11

• Win7

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar, herkese kolay gelsin. Hangi işletim sistemi daha çok performans veriyor sizce?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Performans, birçok faktöre bağlıdır, bu nedenle hangi işletim sisteminin daha iyi performans sağladığına ilişkin kesin bir yanıt vermek zordur. Bununla birlikte, genellikle daha yeni işletim sistemlerinin daha iyi performans sağladığı söylenebilir.

Windows 11, Windows 10'dan daha yeni bir işletim sistemi olduğu için daha iyi performans sağlayabilir. Ancak, bu performans artışının farkı, çoğu kullanıcının fark edebileceği kadar büyük olmayabilir.

Windows 7 ise, artık Microsoft tarafından desteklenmediği ve güncelleştirilmediği için, daha yavaş performans sağlayabilir ve güvenlik açıklarına karşı daha savunmasız olabilir. Bu nedenle, daha eski bir işletim sistemi kullanmak önerilmez.

Sonuç olarak, eğer bilgisayarınızın donanımı Windows 11'i destekliyorsa, performans açısından Windows 11 kullanmanızı öneririm. Ancak, bilgisayarınızın donanımı Windows 11 için yeterli değilse, Windows 10'u kullanmanız daha iyi olabilir.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Genel anlamda hem oyun olsun hem diğer işlerde kullanilan işlem sitemi yüzdelik olarak Windows 10 dur ve Windows 10 gerçekten en güzel performans sağlayan işletim sistemidir

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Genel anlamda hem oyun olsun hem diğer işlerde kullanilan işlem sitemi yüzdelik olarak Windows 10 dur ve Windows 10 gerçekten en güzel performans sağlayan işletim sistemidir

Peki ozmn win11 neden cıktı sadace görsel olarak mı farklılık sunuyor bizlere ? 🤔
Post automatically merged:

Performans, birçok faktöre bağlıdır, bu nedenle hangi işletim sisteminin daha iyi performans sağladığına ilişkin kesin bir yanıt vermek zordur. Bununla birlikte, genellikle daha yeni işletim sistemlerinin daha iyi performans sağladığı söylenebilir.

Windows 11, Windows 10'dan daha yeni bir işletim sistemi olduğu için daha iyi performans sağlayabilir. Ancak, bu performans artışının farkı, çoğu kullanıcının fark edebileceği kadar büyük olmayabilir.

Windows 7 ise, artık Microsoft tarafından desteklenmediği ve güncelleştirilmediği için, daha yavaş performans sağlayabilir ve güvenlik açıklarına karşı daha savunmasız olabilir. Bu nedenle, daha eski bir işletim sistemi kullanmak önerilmez.

Sonuç olarak, eğer bilgisayarınızın donanımı Windows 11'i destekliyorsa, performans açısından Windows 11 kullanmanızı öneririm. Ancak, bilgisayarınızın donanımı Windows 11 için yeterli değilse, Windows 10'u kullanmanız daha iyi olabilir.

Ama birçok uygulamada halen win10 daha cok performanslı calışıyor ?

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Peki ozmn win11 neden cıktı sadace görsel olarak mı farklılık sunuyor bizlere ? 🤔

Evet, doğru. Performans, birçok faktöre bağlıdır ve bazı durumlarda, bir uygulamanın veya donanımın performansı belirli bir işletim sistemi sürümünde daha iyi olabilir. Bazı eski uygulamalar veya donanımlar, Windows 10'da daha iyi performans gösterebilirken, Windows 11 ile uyumsuzluk sorunları yaşayabilirler.

Bununla birlikte, genel olarak konuşursak, Windows 11, Windows 10'dan daha yeni ve geliştirilmiş bir işletim sistemi olduğundan, daha iyi performans ve güvenlik sağlaması beklenir. Bu nedenle, eğer bilgisayarınızın donanımı Windows 11'i destekliyorsa, performans açısından Windows 11'i tercih etmeniz önerilir. Ancak, belirli bir uygulamanın veya donanımın Windows 10'da daha iyi performans gösterdiği durumlarda, Windows 10'u tercih etmek de mümkündür.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI

Daha iyisini yapmak için çıkarttılar ve 21H2 versiyonuna göre 22H2 versiyonunda birçok hatayi düzeltmişler performans açısından daha iyi hale getirmişler Windows 11 ama şu an hâlâ Windows 10 genel anlamda önde yer alıyor neden çıktığına gelecek olursak elbette çıkacak ve devam edecek çıkmaya çıkmazsa nasıl yenilik getirilecek bu yönden bakma konuya ona bakılırsa birçok şeyin yeni sürümü çıkıyor bu şekilde düşün lütfen

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Daha iyisini yapmak için çıkarttılar ve 21H2 versiyonuna göre 22H2 versiyonunda birçok hatayi düzeltmişler performans açısından daha iyi hale getirmişler Windows 11 ama şu an hâlâ Windows 10 genel anlamda önde yer alıyor neden çıktığına gelecek olursak elbette çıkacak ve devam edecek çıkmaya çıkmazsa nasıl yenilik getirilecek bu yönden bakma konuya ona bakılırsa birçok şeyin yeni sürümü çıkıyor bu şekilde düşün lütfen

Şöyle düşünüyorum.Ben yeni işletim sistemine neden geçeyim ? Ayrıca eski uygulamalar uyumsuzluk sorunu çıkartacak.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Şöyle düşünüyorum.Ben yeni işletim sistemine neden geçeyim ? Ayrıca eski uygulamalar uyumsuzluk sorunu çıkartacak.
Yeni sistemde daha çok özellik var ve yenilikte aynı zamanda eski uygulamaları zamanla yeni sürümlere entegre edeceklerdir illaki onların yönetim ekibi yazılımı yapanlar senden benden önce düşünmüşlerdir diye düşünüyorum

Uzman Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Kanka win 10 kullan bu forumdaysan win 10 senin için daha iyi :) win 11 henüz yaygınlaşmadı çok

Onaylı Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
windows 11 düşük sistemler için tamamen boş iş windows 10 daha iyi oalcaktır bu konuda çünkü sistemin düşükse ve windows 11 kullanıyorsan sistemini dahada zorluyor

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Windows 11 ama eğer desteklemiyor bilgisiyarınız o zaman 10 kullanın

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
win 11 hem estetik olarak çok güzel hem kolay hemde mükemmel performans sağlıyor tabi destekliyorsa tavsiye ederim

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
tamamen sistemine bağlı değişkenlik gösteriyor kesin birşey söylenmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...