- Boyut: Monitör boyutu, işletim sisteminizde ve masaüstü uygulamalarınızda ne kadar çok pencere açık tuttuğunuza bağlı olarak değişebilir. 24 inçlik bir monitör, 27 inçlik bir monitöre göre daha küçük görünebilir, ancak daha düşük bir çözünürlükle birlikte daha ucuz olabilir.
- Çözünürlük: Monitör çözünürlüğü, ekranınızda ne kadar çok detay görmek istediğinize bağlı olarak değişebilir. 1080p bir monitör, 1440p veya 4K bir monitöre göre daha az detaylı olabilir, ancak daha uygun fiyatlı olabilir.
- Panel tipi: IPS, TN ve VA panelleri olmak üzere üç farklı panel tipi vardır. IPS paneller, geniş görüş açıları ve daha iyi renk doğruluğu sunarken, VA paneller daha yüksek kontrast oranları sunar. TN paneller ise daha düşük gecikme süreleri ve daha uygun fiyatlar sunar.
- Gecikme süresi: Monitörün gecikme süresi, oyuncular için önemlidir. Daha düşük gecikme süreleri, daha az görüntü gecikmesi anlamına gelir, bu da daha hızlı tepki süreleri ve daha iyi bir oyun deneyimi sağlar.
- Yenileme hızı: Yenileme hızı, monitörünüzün kaç kez saniyede ekranı yenilediğini ifade eder. Yüksek yenileme hızları, daha akıcı bir görüntü ve daha az takılma anlamına gelir.
Benim tavsiyem, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir monitör seçmenizdir. Bu faktörleri dikkate alarak, uygun bir monitör seçebilirsiniz. Örneğin, bir oyuncuysanız, yüksek yenileme hızı ve düşük gecikme süresine sahip bir TN panel monitör tercih edebilirsiniz. Eğer bir tasarımcıysanız, yüksek çözünürlük ve IPS panel monitörler size daha uygun olabilir.
ve ben asus 75 hertz kullanıyorum hertz kesinlikle yüksek olmalı efendim