Hangi sistem daha iyi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
intel i3 12100f mi daha iyi ? sorusuna i3 ilerleyen zamanlarda yeni ve büyük oyunlarda performans sıkıntısı yapar dostum fakat ilerleyen zamanlarda i5'e yükselirsin
bende intelciyim amd den çok çektim zamanında
Cinebench testlerine ve oyun içi testlerine bakarsanız anlarsınız :) (CS:GO vb. oyunlarda daha iyi performans vermesinin sebebi L3 Bellek bakımından AMD 16MB İntel 12MB olmasıdır. Ancak buna oranla da AMD de L2 Bellek 3MB, İntel de 5MB).
Ayrıca PCI Express de İntel 5.0 AMD 4.0 kullanıyor (teknoloji olarak).
Geekbench testlerine de bakabilirsiniz 5500-12100F diye.
Puan olarak İntel daha önde.

Sadece AMD'nin 2 daha fazla çekirdeği var ancak buna rağmen İntel 12100F daha iyi performans veriyor. Ancak şu konu da haklı olabilirsiniz, yeni ve büyük oyunlar da sıkıntı olabilir (çekirdek sayısı yüzünden) Ancak 12100F 3060'ı rahat besleyeceği için yine de problem olmaz (diye düşünüyorum). Bunları ben demiyorum testler diyor.

İntel fanboyu da değilim eğer öyle olsaydım heralde şuan kullandığım bilgisayarda AMD işlemci olmazdı diye düşünüyorum.

Düzenlendi.

Son düzenleme:
Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
şahsen Nvidia 3060ti intel i3 12100f öneririm uzun süreli çok daha fazla performans alırsın

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
nvdia olan sistem amd olan sistem ile eşit diyemem ama fazla bir fark olmaz amd sistemde 5500 yerine 5600 olsa daha iyi olurmus hayırlısı olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...