sudo apt get install NEWLIFE
Süper Üye
c c+ c# bunları kesinlikle öğrenmelisin sonrasında pyhton tabi ki
BTK akademide ücretsiz olarak veriliyor diye biliyorum.
BTK da c++ bulamadım yaBTK akademiyi biliyordur diye düşündüm. Ek olarak evet böyle bir olanakta var. Ekleme yaptığın için teşekkürler ^^
C# var mı?BTK da c++ bulamadım ya
Var c# Engin Demirog eğitmen mişC# var mı?
Benim sana kişisel önerim yeni başlıyorsan C++'dan uzak durman. Sebebi ise yeni başlayan birisi için ağır bir dil hem syntax olarak hemde içerik olarak başlar başlamaz vazgeçirebilir seni. Microsoft tabanlı ilerlemek istiyorsan önce algoritmayı nedir onu kavra sonrasında C ve C# ile hem algoritma seviyeni ilerletirsin hemde C# 'ın temel ve orta seviye kod yapısını öğrenmeye başlarsın.2 Sini demi öğrenmemi tavsiye ediyorsunuz ? ve ilk önce yeni başlamış birisi için hangisi öğrenmek daha iyi olur.
Benim sana önerim ise bu adamın dediklerini yapman. ^^Benim sana kişisel önerim yeni başlıyorsan C++'dan uzak durman. Sebebi ise yeni başlayan birisi için ağır bir dil başlar başlamaz vazgeçirebilir seni. Microsoft tabanlı ilerlemek istiyorsan önce algoritmayı nedir onu kavra sonrasında C ve C# ile hem algoritma seviyeni ilerletirsin hemde C# 'ın temel ve orta seviye kod yapısını öğrenmeye başlarsın.
Nedir bunlar ;
Yukarıda bahsettiğim konu ile Programlamaya giriş yapmış olursun.
Sonrasında C# dersleri ile ilerlerken Veri tiplerini, döngüleri, şart bloklarını, tasarım desenlerini öğrenerek başlarsın sonra orta seviyeye doğru ilerlerken metotları, dizileri, döngüleri (önemli ve eksiksiz öğrenilmesi gereken temel konu) devamında sınıfları öğrenirsin sonra Interface ile nasıl çalışılır onu öğrenirsin. Bunlar temel şeyler bunlara hakim olduktan sonra devamını zaten kendin getirirsin az çok hakim oldugun için devamındaki konuların peşinden gidersin. C#'da kütüphane çok geniş bir dil.
C# 'dan sonra javayıda çabuk öğrenebilirsin ama C++ için tabiri caizse 40 fırın ekmek yiyin önce. Sonra geçiş yapın C++ C'nin daha yeni nesilleştirilmiş hali orta seviye bir dildir.
Uzun lafın kısası "hile yazmak" için başlayacaksan başlamadan bitirmeni öneririm çünkü yazılım ve programlama geniş çaplı bir meslek emek çekmen lazım zamana yayman lazım öğrendiklerini uygulaman lazım ezberlemekten bahsetmiyorum programlamada ezberlemek diye birşey yok yazmak var sadece. Birde iyi bir yazılımcı olsanda bir dile tamamıyla hakimde olsan ara sıra açıp bakarsın github vb platformlara ve ilerletmek istedigin konulara. Yazılıma başlamak vardır ama dönmek yoktur. Kod yazmadan araya uzun süre girerse geriye dönersin ve dersinki unutmuşum. Bu yüzden pratik şart.
Bunlara ek olarak bu sektör çok geniş bu sektörde bilginin sonu yok yani "unlimited" bilgi var. Sen ilgi duyduğun alanda ilerlersin.
Son olarak bu işe gireceksen kimse sana veya yeni başlayacak başka insanlara kişisel olarak programlama ve yazılım öğretemez. Çünkü burda önemli olan "araştırma isteği" tamamen.
Bu sektörde araştırarak çoğu bilgiye ve dökümana ulaşırsın gerek yabancı kaynak gerek seyrek olsada Türk kaynak.