Çözüldü Harddisk takılı olmasına rağmen bilgisayar görmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Gençler, bilgisayar harddiski görmüyor. Anakartta takılı, disk yönetiminden de baktım, yok. Disk ayarlarından da baktım, sadece iki tane SSD gözüküyor ama hiçbir yerde gözükmüyordu. İnternetten de baktım, olmuyor. Harddisk takılı, onu da kontrol ettim fakat olmadı. Bilgisi olan var mı? BIOS'tan falan bir şey mi yapmam gerekiyor?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
BIOS'ta disk görünüyor mu? Görünüyorsa aşağıdakilerini uygulayın.
  1. Bilgisayar Yönetimi’ni açmak için Başlangıç düğmesini seçin. Ardından Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar seçeneğini seçerek Bilgisayar Yönetimi öğesine çift tıklayın.
  2. Sol bölmede Depolama altında Disk Yönetimi öğesini seçin.
  3. Sabit diskinizdeki ayrılmamış bir bölgeye sağ tıklayın ve ardından Yeni Basit Birim seçeneğini seçin.
  4. Yeni Basit Birim Sihirbazı bölümünde İleri seçeneğini seçin.
  5. Oluşturmak istediğinizi birimin boyutunu megabayt (MB) cinsinden girin veya maksimum varsayılan boyutu kabul edin ve ardından İleri seçeneğini seçin.
  6. Varsayılan...
Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
  1. Bilgisayar Yönetimi’ni açmak için Başlangıç düğmesini seçin. Ardından Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar seçeneğini seçerek Bilgisayar Yönetimi öğesine çift tıklayın.
  3. Sabit diskinizdeki ayrılmamış bir bölgeye sağ tıklayın ve ardından Yeni Basit Birim seçeneğini seçin.
  5. Oluşturmak istediğinizi birimin boyutunu megabayt (MB) cinsinden girin veya maksimum varsayılan boyutu kabul edin ve ardından İleri seçeneğini seçin.
  6. Varsayılan sürücü harfini kabul edin veya bölümü tanımlamak için farklı bir sürücü harfi seçip İleriseçeneğini seçin.
  7. Bölümü Biçimlendir iletişim kutusunda aşağıdakilerden birini yapın:
    • Birimi şu anda biçimlendirmek istemiyorsanız, Bu birimi biçimlendirme ve ardından da İleri seçeneklerini seçin.
    • Birimi varsayılan ayarlarla biçimlendirmek için İleri seçeneğini seçin.
  8. Seçimlerinizi inceleyip Son öğesini seçin.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bilgisayara start verdiğinde disk çalışıyor mu? diskin üstüne elini sür bir titreşim gibi hafiften bir şey varmı kontrol et. Eğer disk'e elektrik gelmiyorsa disk arızalı olabilir.

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
  6. Varsayılan sürücü harfini kabul edin veya bölümü tanımlamak için farklı bir sürücü harfi seçip İleriseçeneğini seçin.
  7. Bölümü Biçimlendir iletişim kutusunda aşağıdakilerden birini yapın:
    • Birimi şu anda biçimlendirmek istemiyorsanız, Bu birimi biçimlendirme ve ardından da İleri seçeneklerini seçin.
    • Birimi varsayılan ayarlarla biçimlendirmek için İleri seçeneğini seçin.
  8. Seçimlerinizi inceleyip Son öğesini seçin.

Disk yonetimi bolumunde eger diskinin ismi ile ariyorsan Disk yönetiminde "Ayrılmamis Alan" olarak siyah renkli etiketle gozukur. diskin RAW olarak da gozukuyor olabilir, eger RAW olarak gozukuyor ise

1. Komut penceresini yönetici olarak aç.
  2. "diskpart" yazıp enter'la.
  3. "list disk" yazıp enter'la. Var olan diskleri listeleyecek. en sağda GPT sütunu olacak orada (yıldız) işareti varsa disk GPT olarak biçimlenmiş demektir (yıldız) yoksa MBR olarak biçimlenmiştir. Senin diskinde (yıldız) olmadığını varsayarak devam ediyorum.
  4. "select disk 1" yazıp enter'la. Diski seçsin. (senin 4TB olan diskin 1 olduğunu varsayarak yazdım. Sende kaç olarak görünüyorsa onu yaz.)
  5. "convert GPT" yaz enter'la. Dosya çözümleme tablosunu değiştiriyoruz şimdi. (yıldız) varsa MBR yaz.
  6. sonra bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet kısmında disk yönetimine gidip oradan tekrar biçimlendirmeye çalış.
eğer hicbir sekilde gorunmuyor ise muhtemelen arizali parcan var veya yanlis kablolama yapilmis.

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...