zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Huawei, ABD yaptırımları sonucunda Android'e yönelik yaşadığı zorlukların ardından kendi işletim sistemini oluşturma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Şirket, HarmonyOS Next adını verdiği yeni işletim sisteminin ön izleme sürümünü kullanıcılara sunarak bu alandaki adımlarını güçlendirdi.
LiteOS tabanlı olan HarmonyOS Next, dikkat çeken bir özellikle geliyor: Android uygulamalarını desteklememe.
Bu özellik, Huawei'nin bağımsız bir ekosistem oluşturarak cihazlarını Android bağımlılığından kurtarma stratejisini yansıtıyor.
Şirket, HarmonyOS'un benimsenmesini artırmak ve geliştiricileri işletim sistemine yönlendirmek amacıyla 280'den fazla şirket ve 300 akademik kurumla işbirliği yapacak.
Huawei'nin HarmonyOS'u desteklemek için yaptığı 973 milyon ABD Doları yatırım, işletim sisteminin gelecekteki başarısına yönelik önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin, kendi ekosistemini güçlendirmek ve geliştiricileri çekmek için ciddi çaba harcadığı görülüyor.
HarmonyOS'un başarılı olması durumunda Huawei'nin rekabet gücünün artması ve bağımsız bir çizgi izleme potansiyeli yüksek.