HarmonyOS Next: Huawei'nin Bağımsız İşletim Sistemi!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
:yazı:

Huawei, ABD yaptırımları sonucunda Android'e yönelik yaşadığı zorlukların ardından kendi işletim sistemini oluşturma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Şirket, HarmonyOS Next adını verdiği yeni işletim sisteminin ön izleme sürümünü kullanıcılara sunarak bu alandaki adımlarını güçlendirdi.

LiteOS tabanlı olan HarmonyOS Next, dikkat çeken bir özellikle geliyor: Android uygulamalarını desteklememe.
Bu özellik, Huawei'nin bağımsız bir ekosistem oluşturarak cihazlarını Android bağımlılığından kurtarma stratejisini yansıtıyor.
Şirket, HarmonyOS'un benimsenmesini artırmak ve geliştiricileri işletim sistemine yönlendirmek amacıyla 280'den fazla şirket ve 300 akademik kurumla işbirliği yapacak.

Huawei'nin HarmonyOS'u desteklemek için yaptığı 973 milyon ABD Doları yatırım, işletim sisteminin gelecekteki başarısına yönelik önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin, kendi ekosistemini güçlendirmek ve geliştiricileri çekmek için ciddi çaba harcadığı görülüyor.
HarmonyOS'un başarılı olması durumunda Huawei'nin rekabet gücünün artması ve bağımsız bir çizgi izleme potansiyeli yüksek.

:resim:

gsmarena_006.jpg

harmonyos.jpg

Üye
2 HİZMET YILI
androidden ne kadar uzaklaşılmaya çalışsalar da bir şekilde yolları androide çıkacak diye düşünüyorum tabi zamanla ne olur bilemem.

Abu alyazid
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
However, this is one of the oldest systems operated by Huawei and it has no benefits

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bilmiyorum iphoneun kurdugu psikolojik ustunluk androidi silmeye yetti birinde 40klik android bile olsa fakir hissiyati veriyor sadece bende mi boyle bilmiyorum

Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
androidden ne kadar uzaklaşılmaya çalışsalar da bir şekilde yolları androide çıkacak diye düşünüyorum tabi zamanla ne olur bilemem.

Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
çöp başka bişey değil miui ile revanşta bile olamaz ki miui bile o kadar iyi bi işletim sistemi değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...