Onaylı Üye
ben teşekkür ederim keyifli forumlar
arkadaslar merhaba oyun oynarken çok donma yapıyor hdd dolu ondan olabilirmi
hdd ne kadar çok doluysa o kadar fps drop veya kasma yaşarsın gereksiz şeyleri silmeni öneririm
Evet sorun yapar ama mesela hddn de +70 gibi bir doluluk oranı varsa diğer türlü sorun yapıcagını zannetmiorum
Hocam şimdi oyun oynarken oyun haritasını hdd den çekip yüklediği için oyunlarda kasma yaşarsın
Onun için pc nin hdd sini boşalt
Ssd kullanabilirsin pc yavaş ise
♦❤❤❤♦
alakası yok ssd chromede video izlerken bile yardımcı olur tepkime süresinden dolayı hdd devri bitti ve sorunun cevabı olarak depolama ne kadar dolu olursa o kadar performans kaybı yaşarsınızssd ler bildiğim kadarıyla sadece pc 5 sn acıtgı ıcın takılmıyormu
evet olabilir hddler yavas aletler ssdye gecmeni oneririm haritalar cok gec yukleniyor bende ssdye gecince farkı anladımarkadaslar merhaba oyun oynarken çok donma yapıyor hdd dolu ondan olabilirmi
HDD’lerde veriler diskin dönme hızına bağlı olarak belli hızlar ile yazılıp okunurlar, bu hız Laptop HDD’leri için (2,5” HDD) ortalama 40-50 MB/s iken PC’lerde kullanılan 3,5”lik HDD’lerde 70-120 MB/s olabiliyor.[
Arkadaşlar bilmediğiniz konu hakkında arkadaşımızı yanlış yönlendirmeyelim.
HDD adı üzerinde Hard Disk Drive yani bilgisayarımızın hafızası, beyin kısmı denilebilir fakat burda yavaşlamasına sebep olan bir çok etken bulunmaktadır. İlk önce işletim sisteminin özelliklerini yazmanı istiyorum.
Aksi halde yardımcı olamayacağım.
Teşekkürler.
HDD’lerde veriler diskin dönme hızına bağlı olarak belli hızlar ile yazılıp okunurlar, bu hız Laptop HDD’leri için (2,5” HDD) ortalama 40-50 MB/s iken PC’lerde kullanılan 3,5”lik HDD’lerde 70-120 MB/s olabiliyor.
Bu disklerin çalışma prensibi verileri nerede boş yer bulunursa oraya yazdır mantığı ile hareket ettiğinden diskin doluluk oranı bir noktadan sonra (%15 boş alan) yavaşlamaya başlarlar, sebebi de daha az sayıda uygun boş alan bulmalarıdır diyebiliriz. Yani kıscası %80 dolu olan bir hdd ile performans sorunu yaşayabilir bunun neresi yanlış söylermisin ?
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederimalakası yok ssd chromede video izlerken bile yardımcı olur tepkime süresinden dolayı hdd devri bitti ve sorunun cevabı olarak depolama ne kadar dolu olursa o kadar performans kaybı yaşarsınız
yarın ilk işim sdd almak olacakSistemi kurmak için ssd öneririm.
evet aynı sorunları yaşamaktayımfps drop veya kasma yaşarsın
değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederimArkadaşlar bilmediğiniz konu hakkında arkadaşımızı yanlış yönlendirmeyelim.
HDD adı üzerinde Hard Disk Drive yani bilgisayarımızın hafızası, beyin kısmı denilebilir fakat burda yavaşlamasına sebep olan bir çok etken bulunmaktadır. İlk önce işletim sisteminin özelliklerini yazmanı istiyorum.
Aksi halde yardımcı olamayacağım.
Teşekkürler.
disk nasıl temizlerim kısaca anlatırmısınAga sistem günlüklerinin günlük alacağı boyutu bilgisayarı da hor kullanma gerektiğinde diski temizle.
çok sağolun umarım işe yararçalıştıra temp yaz temizle içerisini sonra %temp% yaz temizle
Win+X çıkan menüye %appdata% yazıp tümünü temizledisk nasıl temizlerim kısaca anlatırmısın
ccleaner kullanıyorum 1 aylık deneme sürümündeydi doldu oda sildimprogram olarakta ccleaner var onuda indirip kurarsanız büyük oranda temizleme yaparsınız
yaptım kardes allah razı olsun sendenWin+X çıkan menüye %appdata% yazıp tümünü temizle
Win+X çıkan menüye appdata yaz burayı da temizle
Bilgisayarıma gir C diskine sağ tık yapıp diski temizle de
Allah Rızası için de D ye girip kullanıp kullanmadığın dosyaları ayırıp sil.
Peki oldu mu? yani gözle görülebilir bir hızlanma yaşadımı?ccleaner kullanıyorum 1 aylık deneme sürümündeydi doldu oda sildim
Post automatically merged:
yaptım kardes allah razı olsun senden