Her gün film,kitap Hakkında Düşüncelerimi Paylaşacağım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Evet arkadaşlar, uzun bir aradan sonra merhaba...

Bugünden itibaren Memoryhackers üyeleri ve ekibi olarak entelektüel anlamda bir yolculuğa çıkıyoruz. Açtığım post altına her gün gelip bir film, bir kitap hakkında yorumlarımı ve düşüncelerimi paylaşacağım. Eğer siz de bana katılmak isterseniz seve seve kabul ederim bunu. Siyaset Bilimi son sınıf öğrencisiyim, paylaşacağım kitaplar biraz daha sosyal bilimler alanında olacak. Filmler ise biraz daha kült, her entelektüelin izlemesi gereken filmlerden oluşacak. Daha yetkin ve saygın bireyler olabilmek için kendimizi geliştirmemiz gerektiği düşüncesindeyim. Bu dünyanın sadece oyundan, sosyal medyadan ve internetten ibaret olmadığını fark ettirmek amacıyla böyle bir girişimde bulunuyorum. Kemerlerinizi bağlayınnn, uçuşa geçiyoruz :burnbear:

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Gün gün takip ediyor olacağım .

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Başkalarını bu konular hakkında bilgilendirmen çok iyi takipteyiz eline sağlık şimdiden :)

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Evet dostlar, ilk film önerim Potemkinin Zırhlısı.

Eski bir film, 1925 yılı yapımı ve Rus yapımı Eisenten'in filmi. Başlarda pek sarmayabilir çünkü sessiz bir film ancak her sinemaseverin, entelektüel kişiliğini izlemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Film esasen 1905 yılında Potemki Zırhlısında başlayan bir isyan konu alıyor devamında ise Çarlık Rusyasına karşı gerçekleştirilen ayaklanmaları ve devrimin kıvılcımını gösteriyor. Belki bir noktada Lenin döneminin propaganda filmi olarak kabul edilse de bunun çok da bir önemi yok gibi... Özellikle dikkat etmeniz gereken sahne ise gerçekte yaşanmış olan Kanlı Pazar sahnesi.

ExE-acxXIAA9eTG.png

Ne Güzel İstanbul Be
Seçkin Üye
5 HİZMET YILI
Evet dostlar, ilk film önerim Potemkinin Zırhlısı.

Eski bir film, 1925 yılı yapımı ve Rus yapımı Eisenten'in filmi. Başlarda pek sarmayabilir çünkü sessiz bir film ancak her sinemaseverin, entelektüel kişiliğini izlemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Film esasen 1905 yılında Potemki Zırhlısında başlayan bir isyan konu alıyor devamında ise Çarlık Rusyasına karşı gerçekleştirilen ayaklanmaları ve devrimin kıvılcımını gösteriyor. Belki bir noktada Lenin döneminin propaganda filmi olarak kabul edilse de bunun çok da bir önemi yok gibi... Özellikle dikkat etmeniz gereken sahne ise gerçekte yaşanmış olan Kanlı Pazar sahnesi.

Ekli dosyayı görüntüle 62285
eyw reis önerilerin için bende izleyecek filmler arıyodum

Sevgiler Saygılar
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Güzel bir etkinlik yapmışsın dostum tebrik ederim film ve kitap önerilerini bekliyorum

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Sosyal bilimi öğrenmeme yardımcı olacak varım. Şimdiden elinize sağlık.

ɪ ᴀᴍ ᴛʜᴇ ʀᴜᴛʜʟᴇss ᴄᴏᴅᴇʀ ᴏғ ᴛʜᴇ ᴘᴀᴛʜᴇᴛɪᴄ ᴠɪʀᴛᴜᴀʟ
Seçkin Üye
5 HİZMET YILI
İlk gönderi merak uyandırdı. Sabırsızlıkla devamını bekliyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Takipteyiz severim böyle bir şey. Potemkin zırhlısı mükemmel bir fim. Hem okulda hem de evde izlemiştim bölümüm gereği.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...