Hosting için hangi işletim sistemini seçmeliyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Merhabalar, yakında açacağım film sitesi için hosting şirketinde bir işletim sistemi kurulumu yapmam isteniyor hangi işletim sistemini seçmeliyim? Alakasız yorumlar yapmayınız.

Debian 10 - Ubuntu 18.04 - Fedora 30 - Centos 7 - Alpine Linux 3.10

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
reıs kurdugun zaman sıtenın ısmını brdan paylasacanmıı nasıl fılm olucak

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Ubuntu veya Fedora işine yarar bro (diğerlerini boşver) nerdeyse tüm yazılım programlarını destekliyor hosting ile ilgili

RinshiS

R
Alpine Linux 3.10 basit hızlı ve güvenli olması nedeniyle tercih edilebilir ayrıca sunucuda dosyaları sürekli sıkıştırıcağından çok fazla yer kaplamaz. Burada bizim verdiğimiz önerinden çok sizin bu konuyu iyice araştırıp isteklerinize göre hareket etmeniz önemli hosting de os olayı önemlidir iyi karar verin derim.

Freelancer Grafik Tasarımcısı
Onaylı Üye
Sosyal
6 HİZMET YILI
İşletim sistemi kurulumunu kullanacağın programlama diline göre seçmen gerekiyor. Örneğin ASP.NET ile yazılmış bir site için Linux işletim sistemi seçersen script'in çalışmayacaktır.

PHP İçin - Linux İşletim Sistemi
ASP.NET için - Windows işletim sistemi seçmelisin.

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
İşletim sistemi kurulumunu kullanacağın programlama diline göre seçmen gerekiyor. Örneğin ASP.NET ile yazılmış bir site için Linux işletim sistemi seçersen script'in çalışmayacaktır.

PHP İçin - Linux İşletim Sistemi
ASP.NET için - Windows işletim sistemi seçmelisin.
Cevabın için teşekkürler, sitemde hazır wordpress teması kullanacağım ve yorumlardan edindiğim bilgiye göre bunu tema sahibine danışmak daha doğru olucak gibi.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Fedora kanka

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Cevabın için teşekkürler, sitemde hazır wordpress teması kullanacağım ve yorumlardan edindiğim bilgiye göre bunu tema sahibine danışmak daha doğru olucak gibi.
Sunucu kiralama direkt olarak hosting hesabı aç. Sunucu daha pahalıya mal olur hem site ilk günden binlerce ziyaretçi almayacak zaten boşuna para vermiş olursun.
Ayrıca sitedeki filmleri kendi sitene upload etmeyeceksin bot ile upload edilmiş linkleri embed olarak kendi sitene çekeceksin
Kolay gelsin

Onaylı Üye
Ödüller
5
Sosyal
6 HİZMET YILI
Alpine Linux 3.10'u tavsiye ederim, işe yarıyor

heşteg2010
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Uzman bir düşünce arıyorsan sana cevabım : Ubuntu 18.04

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...