HTML Nedir? Ne değildir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
"Hyper Text Markup Language" yani Türkçesiyle "Hiper Metin İşaretleme Dili". Adından da anlaşılacağı üzere bu bir işaretleme dili yani belli elemanları göstermek(işaretlemek) için kullanılan bir yazım şekli (dil). İleride eğer bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği yada herhangi bir bilgisayar bilimini okumayı hayal ediyorsanız, yahut hali hazırda okuyorsanız hatta ve hatta okulu bitirdiyseniz asla kurmamanız gereken bir cümle var; BEN HTML KODLUYORUM.
Karşınızdaki kişi piyasada belli bir süre kalmış biriyse tepkisi muhtemelen aşağıdaki gibi olacaktır.
im-programming-in-html-im-programming-in-html-32064564.png

Bunun yerine "HTML yazabiliyorum" çok daha tutarlı bir cevap olacaktır. Kısacası HTML bir programlama dili değildir ve PROGRAMLAMA yapılamaz.

HTML ile neler yapabilirsiniz?

Liste şu şekilde;
1. Statik web sayfaları,

burada bitiyor malesef. Diyeceğim şudur ki HTML bilmek güzel şey, ama sadece bir taslak. Kendini geliştirmek isteyen arkadaşlar HTML dilinde kendini bir miktar geliştirdikten sonra CSS e geçip en azından biraz daha sayfalarına görsellik katabilirler. Bundan sonra JS ve JS kütüphaneleri ile haşır-neşir olup WEB PROGRAMLAMA dediğimiz fiili gerçekleştirebilir. Daha sonrasında Node.js ile veya React ile kendine güzel bir web geliştirici kariyeri çizebilirler.
Tabi çalışacağınız yer (kaliteli bir yer ise) size "Back-end dev. misin Front-end dev. misin" diye sorar. Eğer bütün bu söylediğim şeyleri yalayıp yuttuysanız gururla "Full-stack developer'ım ben" diyebilirsiniz muhtemelen işleriniz artacaktır, maaşınız kadar olmasa da :)

bkz:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
*

Umut Kasabasında Peder
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
birkaç aydır kodlama ile uğraşıyorum ve html en anlamadığım şeydi (java ile beraber) teşekkürler bro :)

Grafik Tasarım ve İnstagram İşleri Yapılır
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Yararlı olmuş eline sağlık

DERT EHLİNE DERMAN YİNE DERDİNDEDİR
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
arkdaşlarım anlatıp hava atıyolardı artık bön bön bakmıcam saolasın

Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
teşekkürler tek anlamadıgım html idi eyw

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Şahsen html nedir en ufak fikrim yoktu taki bu konuya gelene kadar.. Teşekkürler kardeşim

Banlı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
teşekkürler yararlı + up html zor be

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Bilgisayar mühendisliğinde mühendisim, html dili başlamak için gerekli ama bence php dili web geliştirme için en iyisidir.
neyse bilgi için teşekkürler kardeşim

ForzaRasputin
Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Teşekkürler yararlı konu

♡Memoryhackers
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ben html ye başladım umarım ilerleyeceğim :) şans dileyin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...