Tüm yerli ve yabancı forumlarda Cloud 2'deki performansı cloud 3'den alamadıkları konuşuluyor, Özellikle Firma cloud 2 'den sonra hp 'ye satıldığı için insanlar yeni ürünlerde (cloud 3 wired & wireless..) bundan şikayetçi ve kaliteyi bozduklarını iddia ediyor. Şuanda Cloud 2 piyasada yok denecek kadar az ve olanlarda FUHUŞ fiyata satılıyor.
10 Gündür Cloud 3 Kablolu modeli kullanıyorum, ekstra ses kartım yada dock'ım yok , ASUS b450-m pro II anakartımın Realtek ALC S1200A ses çipinden besliyorum kulaklığı, Ve Steam Pubg oynuyorum bilirsiniz ayak sesi çok önemlidir, ayak sesiyle birlikte oyundaki gereksiz BASS' seslerini azaltmakta gerekli (aksi takdirde keleşle biri sıkarken o bass sesinden başka hiç bir şeye odaklanamazsınız.)
2 Günün Sonunda Equalizer APO ve Peace eklentisini kurarak PUBG ayak seslerine göre bir ekolayzır ayarı yaptım , şuan hem en ince ayak seslerini duyuyorum hem de keleş yada benzeri patlamalardaki bassları minumuma indirgedim. Herşey tam istediğim gibi oldu.
Kulaklılığın Artıları:
+ Kaliteli Malzeme Premium hissiyat
+ Mikrofonu Çok net ve güzel (Oyundaki arkadaşlarım mikrofonu merak edip kulaklık markasını sormuşlardı)
+ Uzun kablo ve hem 3.5mm JACK hem de USB dongle ile bilgisayara bağlayabiliyorsunuz.
+ Ses kartına yada Dock'a sahip olanlar 3.5mm jack ile bağlasın , ses kartı yada dock 'a sahip olmayanlar usb ile bağlanırsa bilgisayara kulaklığın desibel seviyesi daha yükseğe çıkacaktır.
+Müzik ve Diğer medya tüketimlerinde gayet güzel net sesler pek bir ayar yapmadan ilk takışta işinizi görür (Tabiki odyofil Değilseniz ki 3000 liraya bu beklentiye girmekte saçmalık olurdu.)
+ Pubg benzeri ayak sesi kasmalık oyunlarda ise biraz emek verip ince ayar yapmalısınız.
Kulaklılığın Eksileri:
- Kutudan çıktığı gibi pc'ye takıp oyuna girip Rekabetçi oyunlarda özellikle ayak sesi kasmak istiyorsanız ve hiç uğraşmak istemiyorsanız bu kulaklık size göre değil. Ya anlayan birine ince ayar yaptıracaksınız yada hiç bulaşmayacaksınız.
- Fiyat olarak bir tık pahalı diyebilirim (2.999 TL) ancak diğer markaların modellerine bakınca hyperx cloud 3 fiyatının hakkını veriyor.
10 günlük deneyimlerim bunlar gelecekte ekstra gözlemlediğim bir durum olursa yorumumu güncellerim.