Hz değiştirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Selamlar monitörüm 75hz ama 60 kullanıyordum 75e çekince görüntü kötüleşiyor sanki video izlerken seçenek düşürmüşüz gibi nasıl düzeltebilirim ? fps oyunları oynadığım için akıcılığı arttırmak istiyorum.

Üye
6 HİZMET YILI
intel grafik kartı ayarlarından ayarlayabiliyorsun

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Benim bilgisayarımda da aynı sorunu yaşadım laptop ekranım bozuk olduğunda takıp kullandığımda.
Bazı çözünürlüklerde bulanık bazı çözünürlüklerde hd çok güzel kalitesi vardı. Hz değiştirmeden laptopta 60hz çözünürlük değiştirdiğimde 1280x720de bulanıklık varken 1366x768 gibi çözünürlüklerde kaliteli bir görüntü vardı.
İlk önerim çözünürlükle ilgiliydi ayarlayıp yüksek çözünürlükten başlayarak denemen.
İkinci önerim ise Intel grafik menüsünde bit ayarlarına bakman veya ekran özellikleri kısmına bakman yani deneyimlerimle anca bu kadar biliyorum bu konuda.

Üye
6 HİZMET YILI
intel grafik ayarlarına girip özel çözünürlükten istediğin gibi ayarlayabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
intel grafik kartı ayarlarından ayarlayabiliyorsun
amd kullanıyorum
Post automatically merged:

Benim bilgisayarımda da aynı sorunu yaşadım laptop ekranım bozuk olduğunda takıp kullandığımda.
Bazı çözünürlüklerde bulanık bazı çözünürlüklerde hd çok güzel kalitesi vardı. Hz değiştirmeden laptopta 60hz çözünürlük değiştirdiğimde 1280x720de bulanıklık varken 1366x768 gibi çözünürlüklerde kaliteli bir görüntü vardı.
İlk önerim çözünürlükle ilgiliydi ayarlayıp yüksek çözünürlükten başlayarak denemen.
İkinci önerim ise Intel grafik menüsünde bit ayarlarına bakman veya ekran özellikleri kısmına bakman yani deneyimlerimle anca bu kadar biliyorum bu konuda.
amd kullanıyorum dostum

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
amd kullanıyorum
Post automatically merged:

amd kullanıyorum dostum
Düşünemedim onu ama şimdi bakındım biraz yazıyı kopyaladığım gibi yapıştırıyorum doğruluğunu kontrol edersen bilginin devamını yazayım sorun çözüldü olarak gösteriyor yani buysa çözümü vardır diye düşünüyorum.

ClearType nedir?
Öncelikle ClearType bir bulanıklık meselesi değil, ekrandaki yazıları gözlerinizi zorlamadan okuyabilmeniz için tasarlanmış bir teknolojidir. Yazı kenarları yumuşatılır ve okunulabilirlik artar. CRT (eski model tüplü) monitörlerde önerilmez.

Monitörünüzün en yüksek çözünürlükte kullanın
"22 inç monitörüm var, bana ne, ben eski alışkanlık 1024x768 kullanacağım" diyemezsiniz LCD monitörlerde. Her LCD monitörün net göstereceği bir tek çözünürlük vardır. O da, çoğunda "en yüksek çözünürlük" olsa da, monitörünüzün teknik özelliklerinde ne yazıyorsa o'dur. Örneğin benim kullandığım Samsung 2232BW'nin çözünürlüğü 1680x1050'dir. Daha düşük bir çözünürlükte monitörüm bulanık gösterecektir. Bunu düzeltmenin bir yolu YOKTUR!

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
60 hz destekliyordur monitörün ondan kötüleşiyordur.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Windows 10da grafik ayarların dan ayarlayabiliyorsun

Üye
5 HİZMET YILI
nvdia denetim masası veya intel grtafik karttan ayarla.

Hacklendiniz El Sallayin
Banlı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
amd grafik ayarlarından ayarla

★βεşικтαşৡۣۨۨçαяşı★
Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Masaüstüne gelip Görüntü veya Çözünürlük ayarları yazması lazım oraya girdikten sonra Gelişmiş Ayarlar'a girip Möniter'e tıkla ardından orada HZ seçeneği mevcut tekrar 60 yapabilirsin
İYİ FORUMLAR

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
ekrana sağ tıklayıp grafik ayarlarına gir ordan düzeltebiliyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...