Eskisi gibi oynayamamak

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Merhaba dostlar ben 24 yaşındayım 2000 bin doğumluyum, kendimi hiç bu kadar tahammülsüz hissetmemiştim. Sanki artık FPS oyunlarına karşı yeteneğim ve Refleksim kalmamış gibi benim gibi aynı durumu yaşayan biri var mı?
-2014 den 2022 a kadar laptop kullanıyordum ve laptop'um o kadar kötüydü ki LoL gibi oyun da 50-60 FPs oynatıyordu ve CS gibi R6 gibi oyunları oynayamazdım ama o zamanlar da oyunlardan aldığım zevk hiç bir şeye değişmezdim.
-2023 senesinde babam'ı kandırarak bir bilgisayar sistemi dizdim ve gerçekten harika bir sistem oldu bunca zamana belki de yıllara değecek bir sistem topladım.
-Bu sistemi aldığım ilk zamanda her oyunu oynuyo girip eğleniyo gibi hissettim sonrasında yavaş ve kendini hissettirmeden içim de sanki yanan bir alev sönüyormuş gibi geldi zamanla da hiç kalmadı. Eve gelen yeğenime veriyor misafir olursa onun oynayışını izliyor veya aşşağıda ailemle oluyordum.
-Şimdi ise 2024 sonu ve 2025 başın da hep oynadığım CS ye her girdiğim de her oyunumun derecesi -2 veya -1 olarak düşmeye başladı. artık eğlenemediğimi fark ettim artık zevk alamadığımı anladım...

Bunu siz yaşadınız mı? yaşadıysanız nasıl atlattınız?

Üye
1 HİZMET YILI
Hocam bende valorantın beta sürümündeyken oynamaya başladım. İlk sezonlarda kendi emeğimle immoya kadar çıkabilmiştim ama sonraki sezonlarda birer birer düşmeye başladım. Bu oyunlardan artık sıkılmaya bağlı olabilir. Artık oyun oynama zevkim kalmadı. İmmo eloda 30 vururken şuan dia eloda 15 vuruyorum.

Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Zamanla elinin bazı oyunlara soğuması çok doğal hocam hele fps oyunlarına devamlı oynamak bunların önüne geçiyor uzun bir ara sonrası çok vurmak veya kda yı iyi tutmak zorlaşıyor atlatmanın tek yöntemi bence herşeyi en baştan öğreniyormuşcasına ilk görüşünmüş gibi karşılamak öyle öyle eski tempoya kavuşuyorsun

Üye
1 HİZMET YILI
Dostum gerçekten güzel bir bilgisayar aldığın zaman sürekli kazanmak mi yoksa artık amacına ulaşmış gibi hissetmekmi bilmiyorum. Neredeyse gördüğüm herkes ayni sorunu yaşıyor. Artık büyüyoruz sanırım ve oyunlar eski tadını vermiyor. Küçükken ne görsek beğenir oynardık fakat şimdi iş değişti

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Eskisi gibi oynayamamak değil bence aslında. Önceden çoğunluk oyunları bilmezdi, çoğunlukta düşük kaliteli sistemler olurdu, artık herkeste ortalama sistemler var, herkes oynamayı öğrendi.

Üye
1 HİZMET YILI
Zihinsel yorgunluk ve burnout (tükenmişlik) durumu, özellikle uzun süre boyunca aynı türde aktivitelerle (bu durumda oyun oynamak) meşgul olan kişilerde sıkça görülebilir. 2014-2022 yılları arasında yaşadığın laptop döneminde belki de oynamak için zorluklar vardı, ancak bu zorluklar seni daha motive ediyordu. Yani, oyun senin için bir kaçış ve eğlence kaynağıydı. Ama sonradan daha iyi bir bilgisayar aldığında, bu heyecan azalabilir. Çünkü eski cihazınla yaşadığın mücadeleler bile sana bir tür anlamlı zorluk, tatmin duygusu verebiliyordu.

Gülen İnsan
Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
hayatta yaşadığımız piskolijimizi etkileyten olaylar oyunlara bakış açımızı oynayışımı çok etkiledi benimde açıkcası büyüdükce tükenmişlik sendromu yaşıyorum allah yardım etsin inşallah hepimize.

Onaylı Üye
psikolojik tamamen artık eski hevesinin olmaması da buna bir etken ben de yaşadım.