İçimdeki insan ölüyor, hayatım düzgün gitmiyor ne yapacağım bilmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Merhaba. Demin bir konu gözüme çarptı ve duygularımı açmak istedim. Yeri değil biliyorum ama sizlerin de fikrinizi almak isterim. Kullanıcı adım kendi adımla aynı olduğu için şehir ismi vermek istemiyorum zira bunu yakın çevremin okumasından çekiniyorum. 20 Yaşındayım daha yolun başındayım. Elimde bir bileziğim yok memur kökenli bir aileden geldim ve garsonluk dışında hiç çalışmadım (bu yıla kadar). Ailemle aram bozuk ve asla düzelmeyecek derecede. Evlatlıktan red mi edildim bilmiyorum ama iletişimimiz yok yalnızca kardeşime elimde olduğu zaman para gönderiyorum. Anadolu lisesinden mezun oldum ve ilk yılımda hayalimdeki bölüme Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler e yerleştim. Hazırlık sınıfı okudum ve bölüm arkadaşlarımdan en yüksek ortalama ile hazırlığı tamamladım, bölüm birincisi oldum. 1.Sınıfta 3.82 ile sınıf bölüm ve IIBF fakültesi birincisi oldum. Tüm yaz garsonluk yapıp para biriktirip sene içerisinde rahat olmayı planladım fakat para dibini gördü bile zaten çok bir birikim de yapamamıştım 3100TL. Devletin verdiği geri ödemeli krediyi alıyorum 650TL(KYK). Ailemin maddi durumu maaş üzerinden bakılırsa harika fakat 4 kredi ödüyorlar maaştan evi anca geçindiriyorlar. Ben onlardan ayrı arkadaşımın yanında yaşıyorum ve tek gelir kaynağım 650TL+Hafta sonları günlük işler. Bazen ev nakliyatına bazen inşaatta malzeme indirmeye gidiyorum. Geçen ay 900tl kazandım ama bu ay 2 haftasonu geçmesine rağmen kimse çağırmadı. Burs bulabilmek adına çok uğraştım fakat ailemin maaş bordrosuna bakarak senin ihtiyacın yok dendi ve es geçildim. Kyk yurdunda bile kalamıyorum. 18 yaşını doldurmuş kişiler bir birey olarak sayılıyor ailesinden bağımsız hale geliyor fakat bizleri hala sanki ailemizleymişiz gibi değerlendirip burs verilmiyor. 3 senedir ailemden aldığım maksimum para 20TL dir o da kardeşimin gönderdiği benim de ona hemen geri gönderdiğim miktardır. Kilolu bir insanım çalışamıyorum çok yoruluyorum. Böbrek rahatsızlığım var hareket ettiğimde deli gibi ağrılar çekiyorum bazı zamanlar kendimi yataktan yere atıp duvarlara vuruyorum. Ameliyat geçirsem de vucudum taşları bir süre sonra tekrar üretiyor ve dünya üzerinde var olan en kötü acı olduğunu düşünüyorum. Öyle ki asla küfür etmememe rağmen acilde sonuçlar çıkana kadar herkese bağırıp küfürler etmem sedyeden yere düşüp çığlıklar içinde dikleron vurun diye çırpınıcak kadar. Derslerim çok güzel gidiyor fakat geri kalan her şey kötü. 5.5 yıllık bir kız arkadaşım var farklı bir şehirde ailevi problemlerim de bu yüzden diyebilirim. Kendisiyle yüzyüze görüşemiyorum ve artık beni daha az sevdiğini hissediyorum. Sigara kullanıyorum azaltmaya çalışıyorum kimi günler en fazla 3 4 dal içerken kimi günler 1 paketi bitiriyorum. Sosyal hayatım arkadaşlarımla oturup çay içip muhabbet etmekle kısıtlı hem durumum yok hem de sosyalleşmek isteyemiyorum evden çıkamıyorum. Bir süredir boş vakitleride bilgisayar oyunları oynuyorum zaman geçirmek için ve kafa dağıtmak için harika geliyor. Sosyalleşemediğimden bahsetmiştim aslında durum şu çok konuşkan bir insanımdır ve asıl yeteneğim insanlarla konuşmak onları ikna etmek veya kusursuz iletişim kurmaktır fakat son zamanlarda kimseyle konuşasım gelmiyor dışarı çıkmak istemiyorum yeni insanlarla tanışmak istemiyorum. Bazen tüm gün uyumak istiyorum ama ders olduğundan bunu bile yapamıyorum. Notlarım harika olmasına rağmen hiçbir şirket hiçbir vakıf veya ünlü destek olmadı kendi başımın çaresine bakıyorum verseler belki almam kendime yediremem hiç bilmiyorum ama umut ediyorum. En azından birinin çıkıp devletin sana ihtiyacı var sen bir cevhersin diyip maddi olmasa da manevi olarak destek vermesini bekliyorum. Birkaç film serisini çok seviyorum (lotr-karayip kors vs vs) yıllardır tekrar tekrar izliyorum ama bu yıl canım onu bile istemiyor. Sanki içimdeki insan ölüyor ve ben öylece bekliyorum. Ne yapıcam bilmiyorum sizlerden akıl istemiyorum yalnızca bir tek ben mi böyle durumdayım yoksa benim gibi insanlar var mı onu öğrenmek istiyorum. Sizler de nasıl bir durumda olduğunuzu söyleyebilirsiniz sizleri dinlemek isterim.

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Hepimiz aynı durumdayız ama arkana bakma arkana bakarak kendini kötülersin kendini kötüleyerek hiçbir yere gelemezsin ilk başta kendini sev ve olmak istedigin yere git

inancım tükendi yarınlara
Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Merhaba Dostum öncelikle rahatsızlığından dolayı geçmiş olsun şunu söylemeliyim ki asla inancından vazgeçme ben de aynı durumdayım ama kendimi ayakta tutmaya zorluyorum çünkü buna ihtiyacım var beni bekleyen bir gelecek var ve o gelecek için savaşmalıyım ne kadar zorluklarla karşılaşsam da Türkiye'nin eğitim sistemi çok kötü üniversite mezunu insanlar belediyelerde temizlemecilik için atama bekliyor eğitim sistemimiz dünyada 41. sırada ne kadar vasat değil mi? aslında herkes geleceğinden kaygılanıyor pes etme güçlü dur buna ihtiyacın var hayatında başarılar dilerim.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
dostum maddi sıkıntı şuan hepimizde olan bir durum onu kafana takma elbet çözersin bu kafana takacağın son şey olsun benim fikrim onun dışındaki durumlarda aynı aslında kafana ne kadar takarsan o kadar büyür elbette kafana takarsın bu konuda bir şey diyemem ama en azından bunu sıkıntını dışarı vurman iyi olmuş o yüzden tebrik ederim şunu bir atlatalım düzeleceğiz be sıkma canını unutma ki sen kendin için lazımsın

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
yaşadığımız şeyler aynı diyebiliriz tek diceğim kelime 2023. yılı neden bilmiyorum ama 2 yıldır kendim kendime rüyalarım olur hislerim olur 2023de tüm herşeyin değişiceni söylüyor

J A N T İ L E N D İ N
Ultra Üye
Ödüller
8
5 HİZMET YILI
Ah be dostum senin adına gerçekten üzülüyorum herkesin hayatı buna benzer normalde bu tarz şeyleri üşenip okumam ama cidden okudum ve içim kötü oldu ümidini kesme sakın kendini bırakma yenilme dimdik dur herkesin hayatı buna benzer dostum herkesin farklı acıları sıkıntıları var o yüzden bu düşüncelerden kurtul bir an önce daha güzel hayatlar var daha geçen bende strese giriyordum ah bunlar niye oluyor diye bak şimdi gülüyorum sadece o anlık olan şeyler kafana takma seni seviyorum bizler her zaman yanındayız dikkatli olmanı ve zamana bırakmanı istiyorum tamam mı KÖTÜ düşünceleri kenara bırak iyi olmayı planla hedeflerine çabala

Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
Benim düşüncem şu yönde hani 20 yaşında bir arkadaşsın anadolunun bağrından kopmuş hayatın bazı gerçekleriyle yüzleşiyorsun aile bağları güçlü olan biri değilsen yani aile bağlarına önem vermiyorsan kesinlikle ailende olsa umrunda olmasın çünki seni bu noktaya taşıyan yine sesin okudugun bölüm iyimi bu tartışılır lakin istiyerek girmişsin tebrik ederim geçim sıkıntısı inan şuan her gencin her ailede olan bir durum senin yapman tek gereken şey dişini sık okulunu bitir sevgiline sıkı sıkı sarıl değer olduğunu hissetir ama bu kız seninle yürümeye cesareti varsa bunu onun için yap yoksa kendini kaptırıp hayatını derinden etkilemesine izin verme

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Kötü olanda bu öldüm der durur yinede yaşarsın.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
I wish you good luck body, everything will be fine with courage, have confidence in yourself and never underestimate your skills.

Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Türkiye'deki birçok gencin aynı durumda olması da ayrı bir acı (ben de dahil)

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
hayat sıkıcı değil senin paran bitmiş derler ya öyle birşey umarım herşey güzel olur

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
brom o arkadaşa da aynısını dedim senin de yaşadığın şeyler hemen hemen aynı sağlık sorunların haricinde maddi olarak ülkede olan krizden dolayı bu durumdasınız bu nüfusun minimum %40 ında var siyaset maddi sıkıntılar her insanı etkilediği için ülke olarak bunalım halindeyiz çevrendeki arkadaşlarının da aynı sıkıntıları var sabırlı olup maddi kazanç bekliyorsan derslerine devam etmeni bölümünü seviyorsun ama eğer farklı bir dal istiyorsan ona hazırlanmanı geçiş sürecini atlatana kadar biraz daha olumlu düşünebilmeye çalış 20 yaşlar ciddi anlamda ülkemizde en sıkıntılı yaşlar hayat elimizden kayıyor gibi hissediyoruz belki de kayıyordur ama iyi de kötü de olsa bir hayat standartın olacak bunu sen belirliyorsun brom içindeki insanı öldürme en çok ihtiyacımız olan ülkecek iyi insanlar iyi siyasetçiler elinden gelenin en iyisini yap belki de bir oy bizden sana gelir :)

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Öncelikle ülkedeki 20 yaşına gelmene rağmen hala ailene bağlı varsayılma trendi inanılmaz bir şey. Aileni görmesen bile gelirleri hayatında karşına çıkıyor. Öncelikle sağlığına cok dikkat et böbrek işi bayağı sakat onun haricinde gercekten ulke olarak zor durumdayız çalıştığımızın karşılığını alamıyoruz bu durumlar herksi kotu etkiliyor sen de bunlardan birinden madursun yapıcak bir şey yok gerçekten önce sağlığını düzeltmeye bak daha sonra sosyal hayatını düzene sokmaya calıs en azından arkadaşların var çay içip muhabbet etmek de gayet yeterli eğer kaşındakiyle bir şey paylaşabiliyorsan seni cok olumlu etkiler. Kilo vermeye çalışabilirsin maddi durum biraz sıkıntı bir iş zamanla çözülür diye düşünüp akışına bırakmaktan başka bir şey gelmez elden. Senle aynı durumda olan bir cok kisi var herkes bir sekilde idare etmeye calısıyor baska bir sey yok herkesin hayatında sorunlar var idare etmeye calıs gecmis olsun

Düşmez Kalkmaz Bir Allahtır Uyan
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
ülkede geçinmek çok zor hele 20 yaşına gelınce butun sorumluklar ustune kalıyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Önce kendine iyi bak ve seni üzenlerden uzak durmaya çalış, daha iyi zinde olacaksın inan bana <3

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Senin için işleri kolaylaştıran ve zorluklarında seni teselli eden biri olmadan yaşamak çok zor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...