- Konuyu başlatan
Bak bir varım bir yokum
Süper Üye
Evet yazılım makine elektrik hep %100 ing ya zor bayaYazılımlarda Aynı Şekilde Oluyor Genellikle
Evet yazılım makine elektrik hep %100 ing ya zor bayaYazılımlarda Aynı Şekilde Oluyor Genellikle
Haklısın zor ciddenEvet yazılım makine elektrik hep %100 ing ya zor baya
Evet Haklısın.Kalıplaşmış gramerleri öğrenmen lazım ilk
Evet zaten okulda lise sona kadar bunu öğrettiler :/İlk olarak birkaç temel kelime ezberleyerek başlayabilirsin. Daha sonra bir yandan da yine 3 temel zaman olan '' Simple Present Tense '' , '' Simple Future Tense '' ve '' Simple Past Tense '' zamanlarını öğrenebilirsin. Bunlar oturduğunda ve kelimelerde biraz geliştiğinde eğer oyunları seviyorsanız hikaye bazlı oyunlar oynayabilirsiniz veya dizi/film izlemeyi seviyorsanız altyazılı bir şekilde izleyebilirsiniz. Bunlar ayrıca '' Listening '' yeteneğinizi de geliştirecektir. Daha da ilerlediğinizde ise kelime ezberlemek için bilmediğiniz kelimeleri öğrenip bu kelimelerle küçük hikayeler veya tekerlemeler yazarak kelimelerinizi daha akılda kalıcı hale getirebilirsiniz. Tabi bu zaman zarfında buraya kadar gelirken bir yandan Grammar çalışmayı da bırakmaman lazım. Özellikle bütün zamanları ve fiil çekimlerini iyi bilmen lazım. Konuşma dilinde pek dikkat edilmese de sınavlarda affetmezler. Kısacası bu şekilde bir plan çizebilirsin kendine.
Ülkemizdeki genel bir sorun... Her şeyi sınav odaklı öğretiyorlar. E biz de sınavlardan geçebilmek için sadece ezber yapıyoruz bu durumda. Öğrenmek için çalışmamızı kimse beklemiyor bizden. Sınavı geçersek geçiyoruz kafasında olduğumuz için sürekli ezber yapıp daha sonrasında unutuyoruz. İngilizce zaten pekiştirilmediğinde unutuluyor. Ben dil sınıfı mezunuyum. Yazın 1 kere açıp ingilizce çalışmadım. Üniversiteye geçtiğimde ise B1 seviyesindeki 100 almam gereken sınavların hepsinden 80 85 aldım ve dönüp yanlışlarıma da bakamadım. Unuttuğum ve gözden kaçırdığım çok şey varmış demek ki. Ve Lisedeki bildiğim İngilizce şu ankine bin basar. Çünkü o zamanlar hevesliydim ve çalışıyordum, açıp bakıyordum, okuyordum. Şu an zaten biliyorum kafasında olup çalışmadığım için gerilediğini hissedebiliyorum. Kendine bir plan program yap ve çalışmak için çalışma, öğrenmek için çalış. Şu bilgileri şimdilik sınavı geçene kadar bilsem yeter değil de, hayatımın sonuna kadar kullanırım dediğin şekilde kafana koy.Evet zaten okulda lise sona kadar bunu öğrettiler :/
Balığı ağaca çıkarmaya çalışıyorlar ama olmicak olmazda hiçbir zamanÜlkemizdeki genel bir sorun... Her şeyi sınav odaklı öğretiyorlar. E biz de sınavlardan geçebilmek için sadece ezber yapıyoruz bu durumda. Öğrenmek için çalışmamızı kimse beklemiyor bizden. Sınavı geçersek geçiyoruz kafasında olduğumuz için sürekli ezber yapıp daha sonrasında unutuyoruz. İngilizce zaten pekiştirilmediğinde unutuluyor. Ben dil sınıfı mezunuyum. Yazın 1 kere açıp ingilizce çalışmadım. Üniversiteye geçtiğimde ise B1 seviyesindeki 100 almam gereken sınavların hepsinden 80 85 aldım ve dönüp yanlışlarıma da bakamadım. Unuttuğum ve gözden kaçırdığım çok şey varmış demek ki. Ve Lisedeki bildiğim İngilizce şu ankine bin basar. Çünkü o zamanlar hevesliydim ve çalışıyordum, açıp bakıyordum, okuyordum. Şu an zaten biliyorum kafasında olup çalışmadığım için gerilediğini hissedebiliyorum. Kendine bir plan program yap ve çalışmak için çalışma, öğrenmek için çalış. Şu bilgileri şimdilik sınavı geçene kadar bilsem yeter değil de, hayatımın sonuna kadar kullanırım dediğin şekilde kafana koy.
Arkadaşım bu şekilde İspanyolca öğrenmişti. Tam anlamıyla değil belki ama faydası dokunmuştu.dizi veya film izlemen dilini geliştirmez sadece daha akıcı konuşmanı sağlar, eğer ingilizce kitapları okuyup türkçeye çevirmeye çalışırsan hem kelime haznen gelişir hem de daha hızlı ilerlersin
İleride çok işine yaracayacağı için tavsiye ettim, sınav ingilizcesi demek senin C seviyesi bilmen demek (En fazla)aynen kanka basit ve öğrenirsin yani
oda olabilir ama sınav ingilizcesi günlük hayat için fazla be
Günlük akıcı konuşsun derdini anlatabildim yeter beİleride çok işine yaracayacağı için tavsiye ettim, sınav ingilizcesi demek senin C seviyesi bilmen demek (En fazla)