hocam ben sana en pratiğini anlatıyorum şimdi beni dinle;
İngilizcede cümleyi tamamlayan genel bir fiil ve eylem belirten kelimeler var. Bunları öğrenmen gerekiyor. Eğer çocukluğunu bilgisayar başında geçirdiysen zaten bunlara aşina, aynı şekilde okul hayatında da (az da olsa) bilgin vardır. Bunlar için herhangi bir ücret ödemene gerek yok. Youtube üzerinde ilgili kanallardan ders alabilirsin.
Temel kelimeleri öğrendiysen şimdi ise biraz pratiğe geçelim. Oyunlarda veya film&dizilerde bulunan altyazılı seçeneğini seçerek ingilizce konuşmanın aksanını, hangi terimlerin nereye konulduğunu anlayabilirsin. İzlediğin film veya dizilerde genellikle dublaj ingilizce, altyazı türkçe olmasına gayret göster.
Tamam, yeteri kadar bilgimiz var. Şimdi ise yapıcağımız şey bir insan ile konuşmak, tamam da bunu nasıl yapıcaksın?
İnstagram üzerinden yabancı insanlara istek gönder. Keşfetinde veya herhangi bir şekilde çok rahatlıkla bulabilirsin. Kız veya erkek fark etmiyor. Sadece konuş, mesajlaş. Bunun devamında ise sesli olarak görüş. Hatalarını zaten otomatik olarak düzelticeklerdir.
Ben bu yöntem ile çok rahat biçimde kendimi anlatabiliyorum. Günlük ihtiyaçlarımı konuşabiliyorum. Bunları yapman seni çokça ileri taşıyacaktır.