İngilizce Öğrenmek İçin Önerileriniz Nelerdir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Merhabalar,

Geçtiğimiz her gün İngilizce bilen insan sayısı artmakta bende kendimi geliştirmek istiyorum ama insanların nasıl öğrendiğine dair bi fikrim yok önerileriniz var mıdır nasıl
öğrenebiliriz geliştirebiliriz önerilerinizi paylaşır mısınız

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Altyazılı dizi izle sonra onları altyazısız izle anlayacaksın bilmediğin kelimeleri türkçeye çevir bu şekilde öğreneceksin

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Merhabalar,

Geçtiğimiz her gün İngilizce bilen insan sayısı artmakta bende kendimi geliştirmek istiyorum ama insanların nasıl öğrendiğine dair bi fikrim yok önerileriniz var mıdır nasıl
öğrenebiliriz geliştirebiliriz önerilerinizi paylaşır mısınız
aga oyunlarda yabancı serverlerde oynayıp cambly benzeri türevi uygulamalar kullanabilirsin ama yabancı servelerde oynamak konusmak chat yapmak seni daha cok gelistirir bence

Seçkin Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
cambly kullanıyorum ben çokta memnunum
Sanırsam pahalı biraz diye hatırlıyorum
aga oyunlarda yabancı serverlerde oynayıp cambly benzeri türevi uygulamalar kullanabilirsin ama yabancı servelerde oynamak konusmak chat yapmak seni daha cok gelistirir bence
Yabancı serverlerde kullanıyorum ama hep aynı kelimeler oluyor genelde ama haklısın Busuu diye uygulama vardı kullanıyordum sürekli aynı hataları yapınca bıraktım daha çok cümle kurmayı ifade ediyor saatler vs.
Altyazılı dizi izle sonra onları altyazısız izle anlayacaksın bilmediğin kelimeleri türkçeye çevir bu şekilde öğreneceksin
Çok hızlı konuşuyorlar genelde anlayamıyorum sherlock holmes ile başlamıştım ama dediğiniz gibi diziden ziyade altyazıyı okuyup çevirmeliyim gibi

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
  1. Düzenli olarak İngilizce dinleyin: İngilizce müzikler, filmler, TV programları, podcast'ler gibi kaynaklardan faydalanarak İngilizce dinlemeye özen gösterin. Bu sayede kelime dağarcığınızı geliştirirsiniz.
  2. Konuşma pratiği yapın: İngilizce konuşma pratiği yapmak, öğrendiğiniz dilbilgisi ve kelime bilgisini pekiştirmenin en etkili yollarından biridir. Arkadaşlarınızla ya da İngilizce konuşan biriyle pratik yapmak için fırsatlar yaratın.
  3. Kelime ezberleyin: İngilizce öğrenirken kelime ezberlemek oldukça önemlidir. Kelimeleri anlamlarıyla birlikte öğrenmeye çalışın. Yeni kelimeleri not alarak, düzenli olarak gözden geçirin.
  4. Dilbilgisi kurallarını öğrenin: İngilizce dilbilgisi kurallarını öğrenmek, İngilizce öğrenmek için hayati önem taşır. Dilbilgisi konularını anlamak, konuşma ve yazma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.
  5. İngilizce okuyun: İngilizce okumak, kelime bilginizi genişletmenin yanı sıra dilbilgisi ve yazma becerilerinizi geliştirmenin de etkili bir yoludur. İngilizce kitaplar, dergiler, bloglar ve gazeteler okuyabilirsiniz.
  6. Dil öğrenme uygulamalarını kullanın: İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak birçok mobil uygulama ve online platform mevcuttur. Bunlardan faydalanarak kelime bilginizi, dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
  7. Kendinize İngilizce hedefleri belirleyin: Kendinize kısa ve uzun vadeli İngilizce hedefleri belirleyin. Bu hedeflerinizi gerçekleştirmek için kendinize zaman çizelgeleri oluşturun ve düzenli olarak çalışmalarınıza devam edin.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Güzel bir eğitim veren ingilizce kursuna gitmek ve olmazsa olmaz günlük -2-3 tane yeni kelime öğrenmek . Kelime bilgisi olmadan cok zor

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Yabancı ülkelere gitmenin faydası olur

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
İnglizce dizi , sarkı , oyun bunlar cok ise yarıyor onun dısında istikrarlı calisma istiyor.

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
dayım ing öğretmeni. kendisini çalışırken gördüm. full ingilizce takılıyor. film, kitap, müzik... aklına ne gelirse hatta ingilizce şarkı dinlerken ingilizce roman okuduğunu bile gördüm. bana tavsiyesi de nasıl ki her şeyi türkçe kullanmak istiyoruz ingilizceyi de öyle kullanmak iste demişti.

Lemansmen
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Gündelik hayatta kullanırsan çok çabuk öğrenirsin :)

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Merhaba,
İngilizce öğrenmek için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:
  1. İngilizce kaynaklarla etkileşimde bulunun: İngilizce kitaplar, dergiler, filmler, müzikler ve podcast'ler dinleyin veya okuyun. Bu, dil öğrenmenin en eğlenceli yollarından biridir ve kelime dağarcığınızı ve okuma/yazma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.
  2. Dil öğrenme uygulamaları: Birçok dil öğrenme uygulaması mevcut, bunlar yardımıyla İngilizce kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz. Bu uygulamaların bazıları duyduğunuz kelimeleri ve ifadeleri tekrar etmenize ve telaffuzunuzu geliştirmenize yardımcı olabilir.
  3. Dil kurslarına katılın: Dil kursları, İngilizce öğrenmek için en etkili yollardan biridir. Kurslara katılarak, İngilizce gramer ve telaffuzunu öğrenebilirsiniz.
  4. Kendinizi pratik yapmaya zorlayın: İngilizce konuşan arkadaşlarınızla konuşmaya çalışın veya İngilizce yazışmalar yapın. Bu, İngilizce konuşma ve yazma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.
  5. İngilizce öğrenmek için zaman ayırın: İngilizce öğrenmek için her gün birkaç saat ayırmanız gerekir. Kendinize belirli bir hedef belirleyin ve bu hedefe ulaşmak için düzenli olarak çalışın.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Kendi dilini öğrendiğin gibi, yavaş yavaş ve kulak aşinalığıyla. Özellikle ingilizce yazmak ve okumak gayet kolay, bizim dilimiz kadar karmaşık kuralları olan bir değil. önemli olan konuşabilmek ve konuşulanı anlayabilmek.

Üye
3 HİZMET YILI
Devamlı ingilicze ile muhatap olmak bu işin sırrı
mümkünse visual noveller filan deneyebilirsin ondan sonra interaktif konuşmalar vs.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
İngilizce öğretmenliği okuyorum kankam
Post automatically merged:

Raporlamayın lütfen mesaj kasmak için ayrı ayrı yazacağım

Öncelikle saçma sapan kurslara para verme.

Akademik ingilizce istiyorsan kesinlikle bir kaynak veya set almalısın

Ha yok ben konuşsam yeter
Sırf yorum kasmak için ayrı ayrı yazma hepsini birlikte yaz.. Böyle kasamazsın da yorumların birleşiyor.

Üye
3 HİZMET YILI
Konuşma için online oyunlardan yerlibi yabancı bulabilirsin. Biraz zor olsa da bir şekilde bulursun

sırf yorum kasmak için ayrı ayrı yazma hepsini birlikte yaz ki böyle kasamazsın da yorumların birleşiyor
aa Teşekkürler :')

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...