İngilizceyi nasıl öğrendiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
ben özel ders alarak öğrendim okullarda çok kötü öğretiyolar

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Tamamen sıfırsan ders kitapları ile başlanmalı. Aslında ne amaçla kullanacağına bağlı aktif konuşmak istiyorsan kağıt üzerinde ne kadar biliyorum desen de konuşmaya geçince tıkanıyorsun. Bu yüzden öncelikle amacı belirlemek önemli. Ben yazarak öğrenebildiğimi keşfetmiştim her gün paragraf essay vs yazıyordum kendi kendime bayağı etkiliyor.

Onaylı Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
eng ogrenmek istiyosan oyunlarda hep ingilizce kullan ornek VALORANT turkce yerine ingilizce sec az da olsa ogrenirsin bazi kelimeleri

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Udemy de ücretsiz B2 ye kadar kurslar oluyor baya iyi onlar

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
internet üzerinden tanıştığım insanlarla ve oyunlardaki dil desteiğini ingilzceye çevirerek ingilzice öğrenim seviyenizi biraz daha güzel ve akıcı hale getirebilirsiniz

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Temel bilgileri okuldan öğrenin, ayrıca uygulama aracılığıyla eğitebilir ve öğrenebilirsiniz ve en önemlisi başkalarıyla İngilizce iletişim kurabilir ve akıcılığınızı artırabilirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
ben is yerinde oyrendim bu soz nedir o soz nedir diye

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Ben oyunlardan öğrendim okulda bir temelim olmuştu ilkokuldayken sonra kendi deneyimlerim

问天
Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
yazılı olarak nasıl öğrendiğimle ilgili kesin bir kaynak veremem hiç bir zaman ingilizce öğrenmek için bir kitap açmamışımdır fakat dinleme ve konuşma becerilerimi VRChat isimli bir oyunda zaman geçirirken geliştirdim. neredeyse 2 yıldır oyuna giriş yapmadım fakat en son 1200 saatim filan vardı sanırım .p

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Kanka bunun 2 yolu var oyun moyun hikaye onlar basit şeyler öğrenip ingilizce öğrenmiyorsun cümle kurmayı bilmiyorlar oyundan neyi öğreneceksin :D?
1- Sürekli maruz kalman lazım ingilizce ana dili olan bir ülkede belli bir süre yaşayıp iletişim kurma zorunluluğunda olman lazım en iyi yol budur
2- oturup gramer çalışarak gramer bittikten sonra ingilizceyle yaşayacaksın nasıl türkçe telefonunda konuştuğun yazdığın her yerdeyse ingilizce de öyle olacak
böyle bir süreç zaten öğrendikten sonra tekrar eski düzenine dönersin ingilizce çalışmasan bile %80 kalıcı hale gelir

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
cod 4 oynarken ingilizce altyazı ile oyunda yaptığım şeyleri eşleştirerek öğrendim
mesela a konumundan bye gidiyorum
altyazıda onla alakalı bir şey söylediğini düşünerek vs. vs. öğrendim

Banlı Üye
Sosyal
3 HİZMET YILI
web tabanlı bir eğitim alabilirsin benimde ing pek iyi sayılmaz ama idare ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...