Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Instagram ve TikTok hesabı nasıl geliştirilir ve yönetilir?
Açıklamalarına etiketler koymalısın bunun için siteler var en popüler etiketleri alabileceğin birde paralı reklam yaptırabilirsin eğer ileride bunları geliştirip satıp yeni bir sayfaya geçicek isen.
İçerik Kalitesi: Öncelikle, içerik kalitenizin yüksek olması önemlidir. Lezzetli ve görsel açıdan çekici yemek videoları oluşturarak takipçilerinizin ilgisini çekebilirsiniz. Işıkların, sesin ve kameranın kalitesine dikkat edin.
Düzenli Yayınlar: Hesaplarınızı düzenli olarak güncelleyin ve düzenli yayınlar yapın. Takipçilerinizin sürekli yeni içeriklerle etkileşimde bulunması, sayfalarınızın büyümesini destekleyecektir.
Trendleri Takip Edin: İlgilendiğiniz alanda trend olan içerikleri takip edin ve onlara uygun içerikler üretmeye çalışın. Trendlere uyum sağlamak, daha geniş bir kitleye ulaşmanıza yardımcı olabilir.
Hashtag Kullanımı: İlgili ve popüler hashtag'leri içeriğinizle ilişkilendirerek, içeriğinizin daha fazla kişi tarafından bulunmasını sağlayabilirsiniz.
Etkileşim: Takipçilerinizle etkileşim kurmaya özen gösterin. Yorumlara cevap verin, sorular sorun ve onların öneri ve isteklerini dinleyin. Etkileşim, takipçilerinizin sadakatini artırır.
Diğer Platformları Kullanın: Instagram ve TikTok dışında, içeriklerinizi diğer sosyal medya platformlarında da paylaşın. Twitter, Facebook, YouTube gibi platformlar, içeriğinizin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olabilir.
Direk kendi deneyimlerimi anlatayım sana, ben referans amaçlı tiktok'a başladım ve 3 hafta gibi kısa bir sürede 25 k takipçi ve 7.5 mn izlenmeye ulaştım bu süreçte günlük minimum 3 maximum da 5 video atıyordum. Videoyu attığın zaman dilimi ve hitap ettiğin kitle çok önemli, örnek veriyorum oyun kanalı isen sabah saat 8 de bir video at çocuklar okula giderken tiktok'a bakıp izlerler daha sonra da okul çıkışı saatlerinde paylaşım yap örneğin saat 13.30 ve 16.30 gibi, bunu yaptığın takdirde zaten 3 videoyu paylaşmış oluyorsun ve hitap ettiğin kitlenin en yoğun olduğu zamanda paylaşım yaptığın için istatisklerin çok fazla artıyor ve bu da büyümene çok fazla katkı sağlıyor. Ben sabah 10, 13.00, 17.00 ve 20.00 da paylaşım yapıyordum ve bu şekilde çok hızlı bir şekilde büyüdüm daha sonra hesap kapatıldı tabi onun için bırakmak zorunda kaldım. Tabii videonun ilk 3 saniyesi çok önemli bunun sebebi ise ilk 3 saniye izleindiği takdirde videona izlenme ekleniyor ve bu vesile ile öne çıkma ihtimalin çok artıyor. Etiket olayına gelirsekte bunun sana katkısı %5 onun için çokta umursama onları. İçeriklerin çok kötü olsa bile 1 ay düzenli şekilde devam ettiğin takdirde bu sefer platform kendisi seni öne çıkarıyor özellikle Youtube bu konuda aşırı iyi, İnstagram yerine Youtube shorts'a girmeni tavsiye ederim. 1 ay sonra emeklerinin karşılığını alırsın.
hocam trendlerde ne varsa o tarz yapman daha makul bilgin olsun tiktok instagrama göre daha çok öne çıkarıyor ilk video 1-2k arası izlenebilir doğru # atarak oradan da instagram sayfana yönlendirme yaparak çift taraflı büyültürsün
TikTok üzerinde en çok etkileşim alan profiller ilgi çekici videolar paylaşan profiller oluyor. Alanınız ne olursa olsun eğlenceli ve dikkat çekici videolar her zaman önde olur. ornek vermek gerekırse tıktok da en ıyı yol akımlardır onun harıcınde mesela tıktok da ızlenen seyler hep en sacma olanları oluyor mesela adam reklam atıyor 10 larca cok az ızlenıyor sonnra dans eden kurbaga falan eklıyor vıdeoya , patronuma reklamı boyle yaparsak tutacagını soyledım yazıyor onu yapınca harbıden cok fazla ızlenıyor onun gıbı
bunun için servis sağlayıcıları var ilk başlarda etkileşimde faydalı oluyor ben başlangıçta axemedya.com u tercih ediyordum faydası oldu 1 liraya bile paketleri var