Ayliminayt
Süper Üye
Instagram artık sadece internet de boş vakit geçirmek için kullanılan sosyal medya aracı olmaktan çıkmışa benziyor.
Instagram insanların kendi ve yakınlarının fotoğrafları ile videolarını paylaştığı sosyal paylaşım sitesidir. Fakat instagram sadece fotoğraf paylaşılan video izlenilebilen bir yerin yanı sıra sosyal bir platform haline gelmiş bulunuyor. İnsanlar hüzünlerini ve yardım çığlıklarını bu sosyal paylaşım sitesi üzerinden göstemektedir. Bunu gören instagram yöneticileri akıl sağlığı yerinde olmaya kullanıcıları için yardım çağırmalarını sağlayacak bir uygulama geliştirdi.
Eğer ki bir kişinin profilinde veya biografisinde kendine zarar verici bir söz görürseniz bunu rapor halinde instagram yöneticilerine bildirebilirsiniz. Birinin zor günler geçirdiğini ve bununla ilgili yardıma ihtiyacının olduğunu düşünüyorsanız instagram bu gibi konularda da yardımcı olacak. Eğer ki konuştuğunuz kişilerin konuşmalarında kendine zarar verici bir hareket seziyorsanız, konumundan yararlanarak verilen raporlarda instagram yardım merkezi, bir ekip gönderebilecek.
Instagram COO Marne Levine ''Bu uygulama gerçek bir fark yaratabilceğini düşünüyorum. Bu uygulamayı yaparken ruh sağlığı uzmanlarından yardım alındı ve ona göre geliştirildi. Destek amaçlı gönderilecek araçlar ile duyarlı bir toplum yaratmayıda hedefliyoruz'' şeklinde konuştu. Instagram bu uygulamayı yaparken uluslararası sağlık kurumlarına danışarak ve bu gibi durumlarda neyin nasıl anlaşılması gerektiğine dair seminerler düzenledi.