Nasl yani bir sorun mu yasiyorsun?Bende işlemci mağduruyum şurdan kendime bulayım
Aynen ama nette ve forumlarda araştırdım inteli seçen bir kişi bile görmedim herkes kotuluyorBu ikisi arasında i5 9400f'in %10 kadar daha yüksek performansı var.
Kötülemek gereksiz ve hatalı bir davranış çünkü testlerde açık ara daha iyi. Ancak insanlar çoğunlukla bu ürün yerine i5 2600 öneriyorlar diyorsan o başka. Çünkü fiyat/performans olayı önemli. Ülkemizdeki ekonomik koşullar sebebiyle insanların alım gücü düşük. O yüzden her kuruşa değecek şekilde ayarlamaya çalışılıyor. Bu yüzden de parana göre en iyi performansı verecek ürün önerisi yapılıyor. Sen toplayacağın sistemde ekran kartı, bellek, hdd veya ssd gibi parçaları ayarladıysan ve geriye işlemciye 1000TL para kaldıysa kesinlikle i5 9400f al. Ancak diğer parçalardan misal ekran kartını bir üst model yapmak için 150TL daha lazımsa 850TL'ye Ryzen 5 2600 al, 150yi ekran kartına transfer et.Aynen ama nette ve forumlarda araştırdım inteli seçen bir kişi bile görmedim herkes kotuluyor
butcem ikisinede yetiyor ama arada kaldim hangisini almaliyim bilmiyorm rx5708gb /ryzen 5 2600 mu yoksa i5 9400f/msi gaming gtx1660 sence hangisi? sirf oyun icin topluyorumKötülemek gereksiz ve hatalı bir davranış çünkü testlerde açık ara daha iyi. Ancak insanlar çoğunlukla bu ürün yerine i5 2600 öneriyorlar diyorsan o başka. Çünkü fiyat/performans olayı önemli. Ülkemizdeki ekonomik koşullar sebebiyle insanların alım gücü düşük. O yüzden her kuruşa değecek şekilde ayarlamaya çalışılıyor. Bu yüzden de parana göre en iyi performansı verecek ürün önerisi yapılıyor. Sen toplayacağın sistemde ekran kartı, bellek, hdd veya ssd gibi parçaları ayarladıysan ve geriye işlemciye 1000TL para kaldıysa kesinlikle i5 9400f al. Ancak diğer parçalardan misal ekran kartını bir üst model yapmak için 150TL daha lazımsa 850TL'ye Ryzen 5 2600 al, 150yi ekran kartına transfer et.
Yani özetle sizin sorduğunuz iki işlemciden iyi olanı i5 9400f, fiyatı uygun olanı Ryzen 5 2600. Ryzen 5 200 1660ti gibi veya çok az darboğaz yapsa da Rtx 2060 gibi ekran kartlarını besleyebilir. Bu seviyelerde veya daha aşağılarda bir ekran kartınız varsa Ryzen 5 2600 işinizi rahatlıkla görecektir.