Çözüldü İşlemci yükü azaltma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Arkadaşalr amd sapphire rx6600 ekran akrtım var ama işlemcim amd ryzen 3 1200 ve haliyle grafikleri ultra da yapsam işlemciye yine de yük biniyor. İşlemci yükünü nasıl zalatabilirim bunu bilen var mı ?

Çözüm
Merhaba. Ekran kartın işlemcine karşı çok güçlü kaldığından dolayı darboğaz yaşıyorsun. İşlemcin, ekran kartına yeterli gücü sağlayabilmek için sürekli yüksek ghz değerlerinde çalışıyor. Windows’un gereksiz hizmetlerini kapatmak ve çözünürlüğü düşürmek, işlemci değiştirene kadar geçici bir çözüm olabilir ancak bu sorununu çözmenin en kesin yolu Ekran kartının istediği gücü karşılayacak bir işlemci takviyesi.
Yaralarım vücudumda değil ruhumda
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
nvidia da ayarlarda seçenek var.Otomatik,işlemci ve ekran kartı istediğini seçebiliyorsun.Ekran kartı programını kurcala bulursun.physx yapılandırması adı

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Ryzen 3 1200 nedir hocam :D. Herhalde zamanında işlemcinizi yaktınız da buna geçtiniz, çünkü çok mantıksız bir ikili. İşlemcinin RX 6600'ı beslemesi zor. En yakın zamanda işlemciyi değiştirmek için yollar arayın.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Ryzen 3 1200 nedir hocam :D. Herhalde zamanında işlemcinizi yaktınız da buna geçtiniz, çünkü çok mantıksız bir ikili. İşlemcinin RX 6600'ı beslemesi zor. En yakın zamanda işlemciyi değiştirmek için yollar arayın.
Beslemesinin zor olduğunun ben de farkındayım param olmadığından şuanlık 1200 ile takılıyorum ve lütfen soruma uygun cevaplar yazın :)

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Tarayıcıdan kaynaklı ise brave vs. kullanmanı öneririm.
Hayır bazı oyunlar işlemciye çok yük bindiriyor, hatta bazen sınırı aşıyor oyun kapanıyor. ekran kartım iyi olduğu için işlemcide ki yükü nasıl ekran kartına yükleyebilirim onu öğrenmek için yazdım :)

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Beslemesinin zor olduğunun ben de farkındayım param olmadığından şuanlık 1200 ile takılıyorum ve lütfen soruma uygun cevaplar yazın :)
Windows'un gereksiz hizmet ve servislerini kapatmak, işlemci yükünü azaltmak için bir seçenek olabilir. Aynı şekilde, Windows ile birlikte gelen uygulamaları silerek de işlemciyi rahatlatabilirsiniz. İnternet üzerinden ReviOS'u aratarak, ilk sırada çıkan siteye girmenizi tavsiye ederim. Önceden hazırlanmış bir ISO'dur ve performans ayarları gibi, gerekli bilgisayarı hızlandırmak için Regedit ayarları da Windows'a entegre edilmiştir. Bilgisayarınızda çok önemli verileriniz yoksa, ReviOS'u kurabilirsiniz. Ancak, belirtmek isterim ki, bu yöntemlerin darboğazı ortadan kaldıracağına veya kesin bir çözüm getireceğine dair bir garanti yoktur. İyi şanslar.

Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
9 HİZMET YILI
Selam, eğer fullhd monitöre sahipsen amd radeon software girip oradan özel çözünürlük oluştur 4k olarak ayarla oyun içerisinde de 4k olarak seç belki ekran kartına biraz daha yük bindirebilirsin.

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
NVIDIA Denetim Masası -> Surround, PhysX Yapılandırması -> PhysX Ayarları -> Buradan ekran kartınızı seçmeniz gerekiyor.

Onun dışında bilgisayarı cclenar ile temizleyin.
Windows arama tuşuna basın %temp% yazın ve oradaki gereksiz dosyaları temizleyin.
Eğer bilgisayarınızda gereksiz programlar yüklüyse kalıntılarına kadar silmek istiyorsanız revo uninstaller pro indirin. Programları komple bilgisayarınızdan temizlemeye yarar.

Hayır bazı oyunlar işlemciye çok yük bindiriyor, hatta bazen sınırı aşıyor oyun kapanıyor. ekran kartım iyi olduğu için işlemcide ki yükü nasıl ekran kartına yükleyebilirim onu öğrenmek için yazdım :)

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
İşlemcinin yükünü azaltmak için Grafik ayarlarını yükselterek yükü ekran kartına aktarman gerekiyor.
Ama en yüksek ayarlarda bile beslemiyorsa işlemci değişmen gerekiyor.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
NVIDIA Denetim Masası -> Surround, PhysX Yapılandırması -> PhysX Ayarları -> Buradan ekran kartınızı seçmeniz gerekiyor.

Onun dışında bilgisayarı cclenar ile temizleyin.
Windows arama tuşuna basın %temp% yazın ve oradaki gereksiz dosyaları temizleyin.
Eğer bilgisayarınızda gereksiz programlar yüklüyse kalıntılarına kadar silmek istiyorsanız revo uninstaller pro indirin. Programları komple bilgisayarınızdan temizlemeye yarar.
AMD ekran kartı kullanıyorum bu tüzden dediğinizi yapamıyorum :(

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Merhaba. Ekran kartın işlemcine karşı çok güçlü kaldığından dolayı darboğaz yaşıyorsun. İşlemcin, ekran kartına yeterli gücü sağlayabilmek için sürekli yüksek ghz değerlerinde çalışıyor. Windows’un gereksiz hizmetlerini kapatmak ve çözünürlüğü düşürmek, işlemci değiştirene kadar geçici bir çözüm olabilir ancak bu sorununu çözmenin en kesin yolu Ekran kartının istediği gücü karşılayacak bir işlemci takviyesi.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...