İşlemcide pin yerlerini bulma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Öncelikle yanlış yere açtım sanırım kusura bakmayın fakat sorunum elimde intel pentium 4 bir işlemci var biraz araştırdıktan sonra 85vcc + 179vss gnd olduğunu öğrendim fakat işlemci üzerinde bunu nasıl bulacağım(bu arada bulduğum kaynak intelin kendi yayınladığı pdf) yani bir hesaplaması yahut bunu gösteren bir şey bulabilir miyim bu konu aklıma işlemciden bardak ısıtıcı yapımı diye bir video gördükten sonra araştırdım bir kaç video falan daha gördüm fakat nerdeyse tüm işlemciler aynı idi yani sanırım + - si hemen hemen belli kimisi ise tek tek deneyerek bakın voltaj düştüğü anda bulmuşsunuzdur diyordu fakat benim elimde ne öyle bir alet var nede zaman o yüzden araştırarak bulmak istedim bilen biri varsay yardımcı olursa mutluluk duyarım

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
işlemcilerin köşelerinde ve anakartta işlemcinin oturacağı yerin köşesinde bir kutu olur o kutuyla kavuşturursunuz internetten baktığımda intel pentium 4tede gördüm
Ekran Alıntısı.PNG

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Pini takmak içinse farklı takma gibi bi lüksün olmaması lazım oturmaz çünkü.
Bide üstteki yorumda gördüğün gibi üçgen bir işaret var hem sokette hem işlemci üzerinde
Nerde oldugunu soruyorsan anakartın ortasındaki fanı söküp ulaşabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Pini takmak içinse farklı takma gibi bi lüksün olmaması lazım oturmaz çünkü.
Bide üstteki yorumda gördüğün gibi üçgen bir işaret var hem sokette hem işlemci üzerinde
Nerde oldugunu soruyorsan anakartın ortasındaki fanı söküp ulaşabilirsin

işlemcilerin köşelerinde ve anakartta işlemcinin oturacağı yerin köşesinde bir kutu olur o kutuyla kavuşturursunuz internetten baktığımda intel pentium 4tede gördüm Ekli dosyayı görüntüle 68077
arkadaşlar siz anlamadınız sanırım benim istediğim + ve toprak pinini nasıl tespit edeceğim 85vcc ve 179 vcc pinini bulmam lazım pdflerine baktığımda pinlerin ne işe yaradığı falan yazıyor fakathangi pinin nerde olduğunu mesela 179. pini nasıl bulacağımı bilmiyorum belki bir denklemi falan vardır mesala a-b-c-d ve 1-2-3-4 diye sıralamışlar ben burda birbirlerine kesişen noktaları falan mı sayı olarak alacğaım mesela b-3 6. pin oluyor sanırım bu tip bir mantıkla ama anlayamıyorum tma

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Kusura bakma cok ince detay cok ama cok teknik yardımcı olamadık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...